Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Økonomer

Søknadsfrist: 06.10.2019

Har du økonomiutdanning?

Vi søker økonomer som vil jobbe med komplekse problemstillinger for Forsvaret

Interesserer du deg for forsvars- og sikkerhetspolitikk?

Ønsker du å jobbe med viktige og synlige problemstillinger for Norge, tett på beslutningstakere?

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Har du lyst på en jobb hvor du får bruk for utdannelsen din samtidig som du får anledning til å utvikle deg videre som fagperson?

Da er Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) stedet for deg!

Vi søker deg som vil bidra til å løse komplekse problemstillinger innenfor temaer som hvordan samfunnets ressurser bør brukes i Forsvaret, framtidig kostnadsnivå i Forsvaret og effektivitet i offentlig sektor.

Arbeidsoppgavene vil avhenge av det konkrete forskningsprosjektet du blir tilknyttet, men følgende oppgaver er aktuelle:

  • gjennomføre studier av ressursutnyttelsen i Forsvaret
  • forstå Forsvarets kostnadsutvikling og identifisere viktige kostnadsdrivere
  • identifisere kostnadseffektiviserende tiltak
  • analysere problemstillinger knyttet til arbeids- og atferdsøkonomi

Vi søker nyutdannede, eller kandidater med inntil 3-5 års arbeidserfaring. Du må ha relevant utdanning på master- eller doktorgradsnivå, med gode resultater. Det er ikke et krav at du har doktorgrad, men det kan det bli aktuelt å ta en doktorgrad som en del av jobben på FFI.

Vi ser etter deg med gode analytiske evner som brenner for faget ditt. Du liker å tenke utenfor boksen, og du har gode kommunikative evner i både norsk og engelsk.. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Økonomene hos oss arbeider prosjektbasert og i et tverrfaglig miljø sammen med sikkerhetspolitiske forskere, operasjonsanalytikere og offiserer. Vi leter derfor etter deg som trives med å samarbeide og som blir inspirert av å jobbe med andre fagområder.

I tillegg til at vi samarbeider med andre fagmiljøer på instituttet, jobber vi også sammen med forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt, Forsvarsdepartementet og Forsvaret.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen.

Les mer om hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert.

Vi kan tilby et ungt, ambisiøst og spennende miljø, med gode muligheter for kompetanse­utvikling. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

FFI er plassert på Kjeller, hvor det finnes gode og raske offentlige transportmidler til Oslo.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Sverre Nyhus Kvalvik tlf. 63 80 77 90 / 482 23 008 eller
  • Forskningsleder Cecilie Sendstad tlf. 63 80 70 08 / 996 38 108

Send søknad merket med ref. nr. 2019/01692, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 6. oktober 2019.

Referansenr: 2019/01692

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no