Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Førsteamanuensis / førstelektor innen mat og helsefaget i skolen (annengans utlysning)

Søknadsfrist: 15.01.2020

Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap har ledig fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor innen mat og helsefaget i skolen (annengans utlysning)

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge

Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler; utdanning og forskning.


Vi har tett dialog med offentlig sektor og næringslivet, både på nye og allerede etablerte arenaer, slik at vi forstår hvilke behov som oppstår og hvilke utfordringer vi må løse. Og det er derfor våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede. Våre studenter har tett kontakt med arbeidslivet gjennom alle våre studier, og er godt rustet til å gå ut i yrkeslivet når utdanningen er over. USN utdanner arbeidstakerne Norge søker.

USN er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. Rektor er Petter Aasen.

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. USN er lokalisert i Horten, Notodden, Drammen, Porsgrunn, Ringerike, Kongsberg, Bø og Rauland. Vi tilbyr bachelorutdanninger, masterutdanninger og doktorgradsprogrammer, samt etter- og videreutdanninger.


Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høgskolen skulle bli et universitet.

Ved Fakultet for Humaniora, idrett og utdanningsvitenskap er det fra 01.08.20 ledig en fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor innen mat og helsefaget på lærerutdanningene.

Stillingene er knyttet til Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er p.t. Campus Vestfold, men det må påregnes mulighet for undervisning ved instituttets andre campus; Drammen, Notodden og Bø.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Mat og helsefagmiljøet utgjør en egen liten faggruppe i instituttet, men er relevant også for faggruppe kroppsøving, faggruppe idrett og faggruppe friluftsliv. Primært er arbeidsoppgavene i faggruppen knyttet til grunnskolelærerutdanning og barnehagelærerutdanningen.

Det forventes at den som tiltrer stillingen kan dekke følgende undervisnings og veiledningsområder innen mat og helse:

  • Grunnskolelærerutdanning
  • Barnehagelærerutdanning i fagområdet Natur, helse, bevegelse
  • Friluftslivsutdanningene
  • I etter- og videreutdanning

Videre forventes det at den som tiltrer stillingen vil kunne dekke følgende ansvarsområder og arbeidsoppgaver:

  • Bidra til å forankre mat og helse faget i instituttets ulike utdanningstilbud
  • Bidra til økt tverrfaglig innovasjon og forskning på feltet.

Undervisning på alle nivåer ved undervisningsløp knyttet til eget institutt, og ved andre institutt, kan bli aktuelt.

Universitetet har fjernundervisning og e-læring som satsningsområde, og den som ansettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Kvalifikasjoner

Praktisk erfaring fra mat og helsefaget i skole eller barnehage og/eller lærerutdanning er avgjørende.

Stillingen krever pedagogiske evner, engasjement samt erfaring fra faglig ledelse. Det vil bli lagt vekt på personlig egnethet, spesielt med hensyn til undervisning, samarbeidsevne, selvstendighet og evne til å ta initiativ. Videre er det en fordel om den som tilsettes har interesse for og erfaring faglig ledelse.

Aktuell kompetanse for stillingen kan være utdanning innen kultur og samfunnsfaglige studier, utdanningsretninger med fokus «mat, helse og kultur», samt ledelse og pedagogisk utdanning. Kompetanse innenfor praktisk matlagning og matlagingsdidaktikk vektlegges.

Undervisningsspråket er i hovedsak norsk. Den tilsatte må derfor kunne undervise i et av de skandinaviske språkene (norsk, svensk eller dansk) og beherske et av disse godt muntlig og skriftlig. I tillegg kan det bli pålagt noen undervisningsoppgaver der engelsk er undervisningsspråk.

Krav til dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse

Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og innhold. Vi vil derfor at våre undervisere skal ha erfaring fra og vise motivasjon for å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning for å fremme læring.

Universitetet i Sørøst-Norge har i tråd med Forskrift om ansettelse og opprykk i forsker- og undervisningsstillinger nedsatt krav om at søkere på stilling som førsteamanuensis må kunne dokumentere ferdigheter i universitet- og høgskolepedagogikk, fagdidaktikk og digital kompetanse.

Det forutsettes på denne bakgrunn at søkere kan dokumentere utdanningsfaglig basiskompetanse gjennom utdanning eller kurs i universitet- og høgskolepedagogikk tilsvarende minimum 200 timer, og opparbeidede grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå.

Alternativt kreves det dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse gjennom egen praksis som underviser og veileder og gjennom utdanningsledelse i høyere utdanning, kombinert med relevante utdanninger, kurs og seminar og dokumentasjon på opparbeidede grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

For søkere som primært vurderes på grunnlag av egen praksis, stilles det krav om undervisning- og veiledningserfaring og erfaring fra utdanningsledelse som samlet sett tilsvarer en andel av heltidsstilling i høyere utdanning tilsvarende to år.

NB! Les mer om hvordan utdanningsfaglig kompetanse skal dokumenteres i søknaden.

Søkere som ikke har slike utdanningsfaglige kvalifikasjoner, kan ansettes med plikt til å kvalifisere seg innen to (2) år. Kurs i universitets- og høgskolepedagogikk vil bli tilbudt.

For ansettelse som førsteamanuensis kreves i tillegg norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.

For ansettelse som førstelektor kreves dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling. Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil bli tillagt vekt.

Ved vurdering av søkere vil det bli lagt vekt på

  • Vitenskapelig og pedagogiske kvalifikasjoner
  • Faglig kompetanse og vitenskapelig produksjon innen relevant fagområde
  • Publisering i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter
  • Undervisningserfaring og -kompetanse innen relevant fagområde
  • Administrativ erfaring og kompetanse
  • Evne til å skaffe eksterne midler
  • Forskningsledelse, deltakelse og forskningsprosjekter og forskningsformidling
  • Erfaring innen forskningsdrevet innovasjon og industrisamarbeid
  • Annen relevant kompetanse
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen

Vi tilbyr

  • Spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver.
  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling.
  • Inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger.
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn og vilkår

Førsteamanuensis (stillingskode 1011) og førstelektor (stillingskode 1198): LT 61-77 NOK 542 400 – 741 300 per år.

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og tjenesteansiennitet. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Ansettelsesorgan er ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. Et sakkyndig utvalg vil vurdere søknadene. På bakgrunn av utvalgets innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har som et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Fagansbarlig Nina Schwebs, epost/tlf: nina.schwebs@usn.no / 31 00 93 56
  • Instituttleder Annette Bischoff, epost/tlf: annette.bischoff@usn.no / 35 95 27 87

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kristine Aa. Aasland, epost/tlf: kristine.a.aasland@usn.no / 35 02 65 89

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål fra høgskole/universitet og attester.
  • Vitenskapelige publikasjoner (inntil 10 for søkere til førsteamanuensis/førstelektor).
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner.
  • Søkere som har fullført eget kurs i universitet- og høgskolepedagogikk tilsvarende minimum 200 timer skal legge frem dokumentasjon i form av kurs- eller eksamensbevis, i tillegg til studieplan eller beskrivelse av kurset med oversikt over emner/tema.Grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring og evaluering og utvikling av undervisning og veiledning skal dokumenteres i form av en systematisk og samlet fremstilling.Øvrige søkere skal i beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser, veileder og utdanningsleder gjennom en systematisk og samlet fremstilling. Ved USN benyttes pedagogisk mappe, og du kan lese mer om hva denne skal omfatte her.
  • Kontaktinformasjon til tre referanser.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Her kan du lese mer om rekrutteringsprosessen til vitenskapelige stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden innen søknadsfristens utløp.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS