Ledig stilling på Universitetet i Oslo
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Førsteamanuensis i skandinavisk kunst og visuell kultur fra 1700 til i dag
Søknadsfrist: 09.02.2025
Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk består av fire faggrupper: Filosofi, idéhistorie, kunsthistorie og klassiske språk (gresk og latin). Instituttet er også ansvarlig for examen philosophicum ved UiO. IFIKK har rundt 110 ansatte.
Institutt for filosofi, kunst- og idéhistorie og klassiske språk
Om stillingen
En fast stilling som førsteamanuensis (SKO 1011) i kunsthistorie er ledig ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk, Universitetet i Oslo.
Vi ønsker søknader fra forskere innen kunsthistorie og visuelle studier med spesialisering i skandinavisk kunst og visuell kultur, fra 1700 til i dag. For å gjøre den eksisterende læreplanen mer mangfoldig og utfyllende, oppfordrer vi søkere med transkulturelle tilnærminger, forskningstilnærminger i dekolonial kunsthistorie eller digitale metoder. Det vil bli lagt vekt på innovativ teoretisk og metodologisk kompetanse, samt søkernes evne til å relatere sin ekspertise og teoretiske eller metodologiske perspektiver til den pågående forskningen og undervisningen i faggruppen.
Stillingen er likt fordelt mellom forskning og undervisning. Den utvalgte søkeren vil få ansvar for å undervise kurs på både bachelor- og masternivå. I tillegg vil søkeren bli bedt om å undervise deler av instituttets innføringskurs i kunsthistorie og visuelle studier i henhold til vedkommende sin ekspertise. Stillingen inkluderer også veiledning av masterstudenter og doktorgradsstudenter, sensur på alle nivåer, samt utføring av administrative oppgaver i samsvar med instituttets behov. Den utvalgte søkeren vil kunne bidra til utviklingen av pågående forskningsinitiativer og fremme og lede forskningsprosjekter.
For informasjon om våre forskergrupper
For informasjon om vårt bachelorprogram
For informasjon om våre masterprogrammer
Kvalifikasjonskrav
Absolutte krav:
- PhD eller tilsvarende akademiske kvalifikasjoner innen kunsthistorie og visuelle studier, med spesialisering i skandinavisk kunst og visuell kultur som dekker perioden fra ca. 1700 til i dag.
- Undervisningserfaring innen kunsthistorie og visuelle studier, med dokumentert evne til å undervise ulike kurs på alle nivåer, samt i å veilede master- og doktorgradsavhandlinger.
- Dokumenterte pedagogiske ferdigheter (enten et undervisningskurssertifikat eller basert på undervisningserfaring), se hvordan du dokumenterer dine pedagogiske ferdigheter.
- Dokumentert potensial for prosjektakkvisisjon.
- Flytende muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner på engelsk.
- Personlig egnethet og motivasjon for stillingen.
Ved vurdering av kvalifiserte søkerne vil det bli lagt vekt på:
- Akademiske kvalifikasjoner og akademisk produksjon innen kunsthistorie og visuelle studier, med vekt på arbeider publisert i løpet av de siste 5 årene. Originalitet og innovativ tenkning vil bli vektlagt tyngre enn kvantitet. Akademisk produksjon vil bli vurdert i forhold til karrierestadiet til individuelle søkere.
- Nødvendig språklig kompetanse for å utføre forskning, samt historisk og kontekstuell kunnskap.
- Erfaring med å igangsette og gjennomføre større forskningsprosjekter.
- Internasjonale fagfellevurderte publikasjoner.
- Potensial til å bidra til den langsiktige utviklingen av det faglige og forskningsmessige miljøet ved instituttet.
- Pedagogiske kvalifikasjoner, dokumenterte resultater fra undervisning og veiledning, og evne til å inspirere studenter.
- Interesse for og evne til ledelse og administrasjon.
- Evne til å skape og bidra til et positivt samarbeidsmiljø.
- Erfaring med og evne til å bygge internasjonale nettverk.
- Ferdigheter innen populærvitenskapelig formidling, samfunnskontakt og innovasjon.
I rangeringen av kvalifiserte søkere trekkes hele bredden av kvalifikasjoner inn og vurderes eksplisitt. Kvalitet, utvikling og bredde vurderes og prioriteres i denne rekkefølgen. De som rangeres forventes å bidra til at målsettingen i UiOs strategiske plan om "å utvikle UiO til et internasjonalt toppuniversitet – hvor forskning, utdanning, formidling og innovasjon skal virke sammen på sitt beste" realiseres.
Stillingsinnehaver må beherske engelsk og et skandinavisk språk som arbeidsspråk. Dersom den som ansettes ikke behersker et skandinavisk språk, er det forventet at vedkommende innen to år har språkferdigheter tilsvarende B2 i Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR). Etter tre år forventes det at den ansatte aktivt kan delta i alle funksjoner stillingen innebærer, inkludert undervisning, på norsk. Det humanistiske fakultet vil bistå med opplæring.
Vi tilbyr
- lønn fra kr 646 000 - 745 000 per år, avhengig av kompetanse
- et faglig stimulerende arbeidsmiljø
- medlemskap i Statens Pensjonskasse
- gode velferdsordninger
- muligheten til å søke opprykk til professor på et senere tidspunkt
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
UiO ønsker kjønnsbalanse i faste vitenskapelige stillinger og det underrepresenterte kjønn (sett inn) oppfordres til å søke på stillingen.
SLETT HVIS UAKTUELT: Ved lederstilling med mindre enn 40 % kvinneandel: Kvinner oppfordres spesielt til å søke.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her.
Søk på stillingen
Spørsmål om stillingen
- Ragnhild M. Bø (Fagleder kunsthistorie, Førstelektor), r.m.bo@ifikk.uio.no