LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Førsteamanuensis innen innovasjon i offentlig sektor med fokus på teknologiimplementering

Søknadsfrist: 20.10.2024

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 ansatte og 17 500 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 400 ansatte og omkring 4900 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d. - utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap delansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i den tverrfakultære ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG).

Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.

Institutt for helse- og omsorgsvitskap er et av 3 institutter ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap.

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) campus Haugesund er det ledig 100% fast stilling som førsteamanuensis i innovasjon i offentlig sektor ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap. 

Fakultet for helse- og sosialvitskap, Institutt for helse- og omsorgsvitskap, søker medarbeider til en fast stilling som førsteamanuensis i innovasjon i offentlig sektor. Vi søker personer med kunnskap innen innovasjon som kan bidra til å styrke det faglige og pedagogiske arbeidet i bachelor- og masterstudiene samt våre videreutdanningstilbud. Den ansatte vil veilede doktorgradsstudenter, undervise og veilede studenter på bachelor i sykepleie, samt på master- og videreutdanningene som omhandler innovasjon og teknologiimplementering. Videre vil vedkommende bidra til utvikling av høgskolens og instituttets forskning innen disse fagområdene. 

Instituttet er organisert i sju fagseksjoner. Stillingen er organisatorisk tilknyttet Fagseksjon for folkehelse og allmennsykepleie. Fagseksjonens profil er innrettet mot samhandling, folkehelse, kommunale helse- og omsorgstjenester, psykisk helse- og rusarbeid, samt psykososialt arbeid med barn og unge. Det vil være ønskelig at den som ansettes, har utdanning, undervisningserfaring og/eller forskererfaring fra fagområdet folkehelse.

Ansvars- og arbeidsområde:

  • I samarbeid med andre vitenskapelig ansatte, ha ansvar for undervisning, veiledning og forskning ved PhD.-, master-, videreutdannings- og bachelorprogram. 
  • Undervise, veilede og forske innen innovasjon, implementering og folkehelse. 
  • Ha et særlig ansvar for forskning og utvikling av disse fagområdene i tråd med fakultetets forskningsprofil. 
  • Andre arbeidsoppgaver inkluderer planlegging og organisering av utdanningstilbud, videreutvikling av utdanningstilbudet, veiledning av studenter i praksis, deltakelse i administrativt arbeid, samt nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid innen stillingens fagområder.

Kvalifikasjoner:

Kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskerstillinger fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, jf. Forskrift til universitets- og høyskoleloven § 13-2 (1).

  • Avlagt PhD.-grad innen et relevant fagområde for stillingen. 
  • Utdanning som sykepleier, fysioterapeut eller ergoterapeut. 
  • Mastergrad innen et fagområde som er relevant for stillingen. 
  • Utdannings- og/eller forskningserfaring fra stillingens fagområder. 
  • Klinisk erfaring fra stillingens fagområder. 
  • Pedagogisk utdanning. 
  • Erfaring med undervisning og veiledning på høgskole- og universitetsnivå. 
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk.

Undervisningsspråket er til vanlig norsk og søkere som ikke behersker norsk eller et annet skandinavisk språk må forplikte seg til å gjennomføre kurs i norskopplæring innen to år fra tiltredelse.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Spesielle kvalifikasjoner innen undervisning eller annen pedagogisk virksomhet innen fagområdene for stillingen tillegges vekt.
  • Erfaring med å skaffe ekstern finansiering innen stillingens fagområder.
  • Erfaring med digitale læringsverktøy og digital undervisning.

Personlige egenskaper:

  • Høy arbeidskapasitet 
  • Evne til godt studentsamarbeid 
  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner 
  • Evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Utdanningsfaglig kompetanse 

For stilling som førsteamanuensis skal utdanningsfaglig kompetanse dokumenteres med en pedagogisk mappe og en pedagogisk CV i tråd med kriterier for utdanningsfaglig basiskompetanse ved ansettelse og opprykk i førsteamanuensis- og professorstilling ved HVL.

Søkere som ved ansettelse ikke oppfyller kravene i henhold til forskriften må oppfylle dem innen to år. HVL tilbyr kurs i høgskolepedagogikk.

Søkere som er i et PhD-løp og som kan dokumentere at de er over halvveis i studieløpet, kan få permisjon fram til stipendiatperioden er avsluttet.

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder de vitenskapelige arbeidene (inntil 15 stk.), fullstendig publikasjonsliste, attester og vitnemål samt dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse.

For førsteamanuensis skal utdanningsfaglig kompetanse dokumenteres med en pedagogisk mappe og en pedagogisk CV i tråd med Kriterier for utdanningsfaglig basiskompetanse ved ansettelse og opprykk i førsteamanuensis- og professorstilling ved HVL .

Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 25 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. 

HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her.

Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din. 

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Om instituttet:

Institutt for helse- og omsorgsvitenskap tilbyr bachelorutdanninger i sykepleie og masterstudium i klinisk sykepleie, jordmorfag, helsesykepleie, samhandling og folkehelse, avansert klinisk allmenn sykepleie og sykepleie - kliniske spesialiteter. Bli kjent med instituttet her.

Forskingen vår er rettet mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innen klinisk sykepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstjenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet. 

Les mer om våre forskningsgrupper her.

Vi utdanner sykepleiere som arbeider ut ifra en kunnskapsbasert praksis og et personsentrert perspektiv. Gjennom studiet utdanner vi kandidater som medvirker til faglig forsvarlige og omsorgsfulle tjenester for pasienter, brukere og pårørende i alle situasjoner og livsfaser. 

Om campus 

Bli kjent med Høgskulen på Vestlandet (Film)

Bli kjent med campus Haugesund

Film

Bli kjent med hva regionen har å tilby her

Om å jobbe i Norge:

Norwegian Labour and Welfare Administration

Work in Norway

Guide+for+Nordic+citizens/Living+and+working+in+Norway/

Working+conditions 

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller med hull i CV-en. 

Høgskulen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen som førsteamanuensis er lønnet etter Statens lønnsregulativ, i stillingskode 1011 førsteamanuensis.

Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Kontaktperson ved Høgskulen på Vestlandet:

1) Fagseksjonsleder Siri Ytrehus, telefon nr. 57 67 61 61, e-post Siri.Ytrehus@hvl.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS