Universitetet i Innlandet har omlag 15 000 studenter og 1 450 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo.
NOKUTs styre godkjente Høgskolen i Innlandets søknad om universitetsakkreditering den 12. septembr 2024. 8. november besluttet kongen i statsråd at høgskolen ble Norges 11. universitet.
Universitetet i Innlandet er kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
Visjonen vår er «Sterkere sammen - vi bygger universitetet i tverrfaglig fellesskap, sammen med samfunns- og arbeidsliv.»
Ledig stilling ved Den norske filmskole, Fakultet for film, TV og spill
Om stillingen
Ved Den norske filmskolen er ledig fast 60% stilling fra 1. juli 2025 som professor/førsteamanuensis i dokumentarregi. Stillingen er en kunstfaglig undervisnings, forsknings- og formidlingsstilling med overordnet ansvar for dokumentarfeltet ved Den norske filmskolen. Dette innebærer faglig ledelse av dokumentarutdanningen på masternivå og veilederansvar for Ph.d.-kandidater innen dokumentar på doktorgradsnivå. Bidrag inn i undervisningen på bachelornivå ved behov. Stillingen skal inngå i et fagmiljø og bidra med sin kunstfaglige kompetanse og sin erfaring innen kunstnerisk og pedagogisk utviklingsarbeid til posisjoneringen av Den norske filmskolen i det nye Fakultetet for film, tv og spill. Professor/førsteamanuensis i dokumentarregi skal også medvirke til styrking av samarbeidet mellom fakultetets tre institutt.
Ansvar og arbeidsoppgaver
Ha hovedansvar for utviklingen av dokumentarfeltet ved Den norske filmskolen
Særskilt ledelsesansvar for dokumentarfilmutdannelsen på masternivå
Organisere, utvikle og gjennomføre KU-basert undervisning og veiledning
Veilede studenter og stipendiater på bachelor, master- og doktorgradsnivå
Planlegge og gjennomføre evalueringer, vurderinger og eksamener
Bidra til å utvikle Den norske Filmskolens KU-plattform innen dokumentarfeltet
Delta aktivt i det pedagogiske utviklingsarbeidet ved Den norske filmskolen
Planlegge, delta i eller sette i gang KU-prosjekter og initiativ
Bidra til søknader for ekstern finansiering av KU- og andre utviklingsprosjekter
Løse faglig-administrative oppgaver samt utvikling av fagområdet i tråd med samfunnets behov
Aktivt bruke digitale verktøy i arbeidshverdagen
Andre oppgaver kan tillegges stillingen ved behov.
Dokumentert kompetanse innen kunstnerisk utviklingsarbeid
Høy kompetanse innen pedagogisk utviklingsarbeid
Erfaringskompetanse:
Undervisningserfaring på alle programnivå (bachelor, master, doktorgrad) innen kunstfaglig høyere utdannelse
Relevant ledelseserfaring fra arbeid på masternivå
Veiledererfaring på kunstfaglig doktorgradsnivå
Kompetanse og erfaring med arbeid i forskergrupper, gjerne i internasjonale forskerfellesskap
Solid nordisk og internasjonalt nettverk
Samarbeidserfaring på tvers av kunstfaglige disipliner
Dokumentert omfattende arbeid med utvikling og gjennomføring av kunstneriske dokumentarfilmprosjekter.
Ønskelig kompetanse:
Erfaring fra økonomistyring
Innsikt i og forståelse for akkvisisjonsarbeid tilknyttet forskningsprosjekter
God digital kompetanse tilknyttet studentrelatert arbeid og aktuelt forsknings- og utviklingsarbeid
Kjennskap til hvordan ny teknologi og nye plattformer påvirker dagens utvikling av dokumentarfeltet.
Pedagogisk kompetanse: Dokumentert praktisk-pedagogisk utdanning og erfaring fra undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå, jf. forskrift til universitets- og høyskoleloven. . Søkere som ikke kan dokumentere pedagogisk kompetanse ved ansettelse er forpliktet til å gjennomføre universitetets kurs i universitets- og høgskolepedagogikk eller tilsvarende innen to år etter ansettelse.
Personlige egenskaper:
Kan jobbe selvstendig, systematisk og målrettet med stor gjennomføringsevne
Gode samarbeidsevner
Utviklings- og løsningsorientert
Engasjement for studenter og ansattes lærings- og arbeidsmiljø
God formidlingsevne og interesse for utvikling innen pedagogikk og kunstnerisk utviklingsarbeid
God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk.
Stillingen og arbeidsoppgavene skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, kan ikke tiltre stillingen. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.
Vurderingen av hvilken kandidat som er best kvalifisert vil være en helhetlig vurdering av faglige kvalifikasjoner, erfaring og personlig egnethet, i tillegg til motivasjon og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten.
Søke stillingen
Søknad og CV registreres elektronisk via "Søk stillingen".
Søknaden må inneholde:
Søknadsbrev
dokumentasjon på pedagogiske kvalifikasjoner i en systematisk, samlet fremstilling, herunder oversikt over formell pedagogisk utdanning, pedagogisk praksis (for eksempel undervisnings-/veiledererfaring), erfaring med studiekvalitetsutvikling, utvikling av undervisningsopplegg, studieplaner etc.
inntil én sides refleksjon rundt søkerens pedagogiske grunnsyn og egen kunstfaglig og pedagogisk utvikling
publikasjons-/liste på inntil 8 arbeider som dokumenterer faglig og/eller kunstnerisk praksis. Med arbeidene skal det følge med en skriftlig redegjørelse for ditt bidrag til verket samt en faglig refleksjon rundt bidraget (Profildokument)
bekreftede kopier av vitnemål og attester.
For at din søknad skal kunne bli vurdert må dokumentene legges ved som elektroniske vedlegg til søknaden. Aktuelle søknader vil bli vurdert av en sakkyndig komité.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøving av praktiskpedagogiske ferdigheter.
Har du spørsmål om opplasting av vedlegg eller andre tekniske forhold rundt søknaden kan Jobbnorge kundeservice kontaktes.
Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.
Mangfold og positiv særbehandling
INN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen.
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Vi tilbyr
en spennende og utfordrende jobb ved et universitet i utvikling
lønn i stillingskode 1013 professor, alternativt stillingskode 1011 førsteamanuensis etter Statens lønnsregulativ.
medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.
For mer informasjon om INN som arbeidsgiver, se her.
Den norske filmskolen
Fakultet for film, TV og spill (FTVS) ved Universitetet i Innlandet (INN) ble samlet som én enhet fra 1. august 2024. Det nye fakultetet består av tre institutt; Den norske filmskole, TV-skolen og Spillskolen, og har som mål om å skape optimale rammebetingelser for videre utvikling av våre audiovisuelle fagmiljøer. Fakultetet tar ansvar for kunstfaglig utdanning på høyeste nivå med ambisjon om å være nasjonalt ledende og internasjonalt anerkjent.
Den norske filmskolen er ett av tre institutt ved Fakultetet for Film, TV og Spill ved Universitetet i Innlandet.
Den norske filmskolen tilbyr kunstfaglig utdanning og kunstnerisk utviklingsarbeid på høyeste nasjonale nivå innen film og beslektede audiovisuelle kunstformer.
Skolen tilbyr tre studieprogram:
Bachelorprogrammet (BFA) er en 3-årig kunstfaglig utdanning med fokus på utvikling av historiefortellere, filmfaglige samarbeidspartnere og den enkelte filmskapers kunstneriske egenart og identitet. Programmet tilbyr syv linjer, Manus, Produsent, Regi, Foto, produksjonsdesign, Klipp og Lyd.
Masterprogrammet i film og beslektede audiovisuelle kunstformer (MFA)e r et toårig fulltidsstudium som i dag har fem spesialiseringer, Manus, Fiksjonsregi, Konseptuell dokumentarregi, Produsent og Visuell design.
Fakultetets kunstfaglige Ph.d.-program omfatter kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer, hvor kunstutøvelsen skal stå i sentrum for doktorgradsresultatet.
Den norske filmskolen åpnet sine dører i 1997 og har siden den tid uteksaminert studenter som har satt sitt sterke preg på både norsk film- og tv-bransje, og det nordiske filmfeltet generelt. I dag har skolen studiesteder i Lillehammer og i Oslo, og studieprogram-mene vil fra sommeren 2026 samlokaliseres på Lillehammer.