Førsteamanuensis / førstelektor / høgskolelektor innen fagområde anestesisykepleie
Søknadsfrist: 22.10.2024
Publisert
Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 ansatte og 17 500 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.
Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.
HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.
Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 400 ansatte og omkring 4900 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d. - utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap delansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i den tverrfakultære ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG).
Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.
Institutt for helse- og omsorgsvitskap er et av 3 institutter ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap.
Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) campus Bergen er det ledig 20 % midlertidig stilling som førsteamanuensis/førstelektor/høgskolelektor innen fagområde anestesisykepleie ved Institutt for helse- og omsorgsvitenskap
Stillingen er knyttet til Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Institutt for helse- og omsorgsvitenskap, fagseksjon for master i klinisk sykepleie, campus Bergen. Stillingen er i hovedsak knyttet til anestesisykepleie, men en må også påregne undervisnings- og veiledningsoppgaver på andre studietilbud i instituttet.
Det forventes at den som ansettes skal bidra til en kunnskapsbasert, arbeidsrelevant og fremtidsrettet utvikling av utdanningen og profesjonsutøvelsen.
Stillingen lyses ut for perioden 01.01.25- 30.06.25.
Ansvars- og arbeidsområde:
Undervisning, veiledning og evaluering innen fagområde anestesisykepleie og emner knyttet til fagseksjonens studieprogram, samt fakultetets forskningsprofiler
Bidra til å anvende forskning knyttet til fagseksjonens studieprogram i tillegg til fakultetets forskningsprofiler i veiledning og øvrig undervisning
Bidra innen de ulike faglige institusjonsbyggende oppgavene
Bidra til å anvende forskning- og utviklingsarbeid med relevans for fagområdet anestesisykepleie i veiledning og øvrig undervisning
Samarbeid om utdanning og forskning internt i høgskolen, og med nasjonale og internasjonale partnere
For ansettelse som førsteamanuensis er kravet avlagt ph.d.-grad og for førstelektor dokumentasjon på førstelektorkompetanse, innen fagområde anestesisykepleie
For ansettelse som høgskolelektor må søker ha relevant mastergrad innen fagområdet
God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk og på engelsk
God IKT-kompetanse
Ønskede kvalifikasjoner:
Relevant klinisk erfaring og praksisnær kompetanse
Erfaring med pedagogisk utviklingsarbeid og varierte undervisningsformer i høyere utdanning
Erfaring med internasjonalt samarbeid og/eller internasjonal arbeidserfaring
Erfaring med undervisning og veiledning i høyere utdanning
Erfaring fra relevante forskningsprosjekt, gjerne knyttet til praktiske og dagsaktuelle utfordringer innen helsetjenester
Forskningsprofil innen fagområdet og erfaring med å skaffe ekstern finansering
Erfaring med undervisning og veiledning i høyere utdanning
Personlige egenskaper:
Selvstendig og ansvarlig
Positiv innstilling og god evne til å samarbeide med både studenter og kollegaer
God evne til formidling
Engasjement og interesse for faglig og vitenskapelig utvikling
Hvordan søke på stillingen?
Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.
Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp.
Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder:
søknadsbrev
CV
evt. publikasjonsliste
Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller skandinavisk språk.
Søkere med utenlandsk utdanning må dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Det benyttes intervju og referanseinnhenting i ansettelsesprosessen, og det kan også være aktuelt med prøveforelesning
Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.
Om instituttet:
Institutt for helse- og omsorgsvitenskap tilbyr bachelorutdanninger i sykepleie og masterstudium i klinisk sykepleie, jordmorfag, helsesykepleie, samhandling og folkehelse, avansert klinisk allmenn sykepleie og sykepleie - kliniske spesialiteter. Bli kjent med instituttet.
Forskingen vår er rettet mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innen klinisk sykepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstjenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet.
Vi utdanner sykepleiere som arbeider ut ifra en kunnskapsbasert praksis og et personsentrert perspektiv. Gjennom studiet utdanner vi kandidater som medvirker til faglig forsvarlige og omsorgsfulle tjenester for pasienter, brukere og pårørende i alle situasjoner og livsfaser.
Om campus
Eks.
Campus Bergen er en av 5 campus på HVL og tilbyr flere halvt- og helt årsstudium, bachelor- og masterprogram innen helse og sosialfag, ingeniør, maritim og teknologi, natur- og samfunnsvitenskap, idrett, friluftsliv og folkehelse, økonomi og ledelse. Campus ligger på Kronstad, sentrumsnær med to moderne bygg samlet på et sted.
Bergen er Norges nest største by med 290.000 innbyggere. Bergen er en europeisk kulturby, verdensarv by og UNESCO matby som tilbyr natur- og kulturopplevelser året rundt.
Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller med hull i CV-en.
Høgskulen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.
Vi tilbyr:
Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
Stillingen som førsteamanuensis/førstelektor/høgskolelektor er lønnet etter Statens lønnsregulativ, i stillingskode 1011 førsteamanuensis/1198 førstelektor, 1008 høgskolelektor
Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Spørsmål om stillingen
Johannes Haltbakk (Fagseksjonleiar), +47 55 58 56 29, Johannes.Haltbakk@hvl.no
Georg Førland (Instituttleiar), +47 52 70 26 36, georg.forland@hvl.no