LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Førsteamanuensis / førstelektor i organisasjon og ledelsesfag

Søknadsfrist: 12.05.2024

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet har omlag 15 000 studenter og 1 500 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo. 

Høgskolen i Innlandet skal være kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi er en institusjon med høy faglig kompetanse, og har mål om å bli akkreditert som universitet.

Vår visjon er «Sterkere sammen».

Vil du jobbe i et offensivt og fremtidsrettet fagmiljø innen etter- og videreutdanning?

Om stillingen

Handelshøgskolen Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, institutt for organisasjon, ledelse og styring, har ledig fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor i organisasjon og ledelsesfag tilknyttet ekstern finansiert virksomhet.

Handelshøgskolen Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap (HHS) er det største fakultetet under Høgskolen i Innlandet, og har totalt ca. 7000 studenter. HHS samler et stort fagmiljø ved studiestedene Lillehammer og Rena. Vi tilbyr bachelor- og masterstudier innen disipliner som økonomi, jus, psykologi, reiseliv og opplevelser, innovasjon, bærekraft, beredskap og krisehåndtering, digitalisering, samt innen organisasjon og ledelse.

Stillingen er underlagt institutt for organisasjon, ledelse og styring og tilknyttet eksternfinansierte studieprogram. Arbeidsoppgavene utføres i tett samarbeid med fakultetets eksternfinansierte virksomhet, Senter for livslang læring (SELL). Du blir en del av et fleksibelt, offensivt og fremtidsrettet fagmiljø, som brenner for å formidle forskningsbasert kunnskap direkte til voksne studenter. Som ansatt jobber du i team med både interne og eksterne samarbeidspartnere, for å dekke og videreutvikle behovet innen etter- og videreutdanningsfeltet.

Hovedarbeidssted vil være på Lillehammer og en utstrakt reisevirksomhet i forbindelse med våre undervisningsoppdrag. Det gjennomføres jevnlige fagsamlinger som ivaretar behovet for koordinering, faglig utvikling og et godt arbeidsmiljø.

Ansvar og arbeidsoppgaver 

  • Ansvar for planlegging og gjennomføring av utdanningsprogrammer innen organisasjons- og ledelsesfag, primært etter og videreutdanning for arbeidslivet.
  • Undervise og lede lederutviklingsprogram som pr i dag er ledelse av prosesser, prosessledelse for NAV, helselederutdanningen. 
  • Bidra til utvikling av det eksternfinansierte undervisningstilbudet, og ta en aktiv rolle i utviklingen av nye etter- og videreutdanningstilbud.
  • Knytte seg til forskningsprosjekt som er faglig relevante for studieporteføljen.
  • Bidra til utvikling, akkvisisjon og ledelse av forskningsprosjekter.

Andre oppgaver kan tillegges stillingen ved behov. 

Kvalifikasjoner

Formalkompetanse: 

Søkere må ha:

  • Doktorgrad eller tilsvarende førstekompetanse innen relevant samfunnsvitenskapelig disiplin, jf. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.
  • Mastergrad med relevant faglig profil.
  • Dokumentert praktisk-pedagogisk utdanning og erfaring, fortrinnsvis rettet mot høyere utdanning, jf. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Søkere som ikke kan dokumentere pedagogisk kompetanse ved ansettelse er forpliktet til å gjennomføre høgskolens kurs i høgskolepedagogikk eller tilsvarende innen to år etter ansettelse.

Mer informasjon om de formelle kvalifikasjonskravene, se Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger og HINNs presisering av de pedagogiske kompetansekravene og dokumentasjonsform ved ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Det er ønskelig med:

  • Utdanning og praktisk erfaring innen organisasjon og ledelsesfag, f.eks. med utgangspunkt i relevante samfunnsfag som sosiologi, statsvitenskap, psykologi, antropologi, osv.

Erfaringskompetanse: 

Søkere må ha:

  • Erfaring fra relevant faglig samarbeid med aktører/kunder utenfor akademia. 
  • Erfaring fra praktisk prosessledelse.
  • Erfaring fra arbeid i eller med, og god kunnskap om, offentlig sektor.
  • Stillingen stiller store krav til gode kommunikasjonsferdigheter og formidlingsevner i norsk, både muntlig og skriftlig.

Søkere bør ha:

  • Erfaring fra undervisning, veiledning og/eller oppdrags-/konsulentvirksomhet.
  • God kunnskap om både kommunesektor og privat sektor, samt kunnskap om hvordan ledelse og utvikling utøves i ulike organisasjoner.
  • God kjennskap til anvendt og grunnleggende forskning innen fagområdet.
  • Det er en stor fordel med nyere forskningsarbeider innenfor det organisasjons- og ledelsesfaglige området. Det er en fordel med internasjonal publisering innenfor fagfeltet. 

Personlige egenskaper:

  • Stor grad av selvstendighet.
  • God samarbeidsevne.
  • God gjennomføringsevne og arbeidskapasitet.
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne.
  • Fleksibel og løsningsorientert i form av å tilpasse tilbud etter oppdragsgivers behov.

Det vil i utvelgelsesprosessen legges stor vekt på erfaringskompetanse og personlig egnethet.

Vurdering av hvilken kandidat som er best kvalifisert foretas etter en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten, i tillegg til motivasjon for stillingen.

Ansettelse i stillingen forutsetter ekstern finansiering.

Stillingen med tilhørende arbeidsoppgaver skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne tiltre stillingen ved Høgskolen i Innlandet. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.

Vi tilbyr 

  • En spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling, engasjerte kollegaer og et godt arbeidsmiljø.
  • Mulighet for faglig utvikling i et åpent, nytenkende og fremtidsrettet miljø hvor det legges til rette for kvalifiseringsløp. 
  • Lønn i stillingskode 1011 førsteamanuensis/1198 førstelektor etter Statens lønnsregulativ. 
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.

For mer informasjon om HINN som arbeidsgiver, se her

Søke stillingen 

Søknad og CV registreres elektronisk via "Søk stillingen".

Søknaden må inneholde:

  • søknadsbrev
  • utfyllende CV med oversikt over utdanning, arbeidserfaring, pedagogisk erfaring, administrativ erfaring, akkvisisjonsarbeid, koordineringserfaring og andre kvalifiserende aktiviteter
  • bekreftede kopier av vitnemål og attester
  • dokumentasjon på pedagogiske kvalifikasjoner i en systematisk, samlet fremstilling, herunder oversikt over formell pedagogisk utdanning, pedagogisk praksis inkludert veiledererfaring. I tillegg til eventuell erfaring med studiekvalitetsutvikling, utvikling av undervisningsopplegg, studieplaner etc.
  • i tillegg ønskes inntil én sides refleksjon rundt søkerens pedagogiske grunnsyn og egne pedagogiske utvikling
  • oversikt over eksternfinansierte prosjekter 
  • publikasjonsliste
  • mellom 5-10 vitenskapelige arbeider legges ved som vedlegg til vurdering 

For at din søknad skal kunne bli vurdert må dokumentene legges ved som elektroniske vedlegg til søknaden. Aktuelle søknader vil bli vurdert av en sakkyndig komité.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøving av praktiskpedagogiske ferdigheter.

Har du spørsmål om opplasting av vedlegg eller andre tekniske forhold rundt søknaden kan Jobbnorge kundeservice kontaktes. 

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette. 

Mangfold og positiv særbehandling

HINN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. 

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS