LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Førsteamanuensis / førstelektor / høgskolelektor innen fagområde psykososialt arbeid 

Søknadsfrist: 25.04.2024

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet har omlag 16 000 studenter og 1 500 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo. 

Høgskolen i Innlandet skal være kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi er en institusjon med høy faglig kompetanse, og har mål om å bli akkreditert som universitet.

Vår visjon er «Sterkere sammen».

Fakultet for helse- og sosialvitenskap (HSV) tilbyr et bredt spekter av utdanninger innen våre fagområder. Vi tilbyr blant annet store helse- og sosialfaglige bachelorprogram innen sykepleie, vernepleie, barnevern og sosialt arbeid, i tillegg til kroppsøving, idrett, folkehelse, og tannpleie. Vi tilbyr også en rekke masterprogram, årsstudier og kortere kurs. Relevans, utvikling, fleksibilisering og læring hele livet er viktige stikkord.

Fag- og forskningsmiljøene ved fakultetet driver en omfattende forsknings- og utviklingsvirksomhet. Fakultetet er ansvarlig for doktorgradsprogrammet «Helse og velferd».

HSV har et omfattende samarbeid med eksterne aktører om utdanning, praksis, forskning og utviklingsprosjekter. Vi er opptatt av å bygge forskningsprosjekter i samarbeid med arbeids- og samfunnsliv, og å videreutvikle samarbeid på områder for faglig utvikling av utdanningene våre. Gjennom enhet for eksternfinansiert virksomhet skreddersys ulike utdanningstilbud for offentlig og privat sektor. Fakultetet har p.t. ca 4000 studenter og 250 ansatte.

Er du brennende engasjert i barn og unges psykiske helse?

 Vi har ledig stilling innen fagområdet psykososialt arbeid med barn og unge

Om stillingen

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap har vi ledig fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor/høgskolelektor innen fagområde psykososialt arbeid med barn og unge. Vi ønsker at du kan tiltre så snart som mulig. 

Den tverrfaglige utdanningen i psykososialt arbeid med barn og unge er et fleksibelt studie og vi ønsker en kombinasjon av digitale- og fysiske samlinger hvor studentaktive læringsformer, podkaster, videoforelesninger m.m. brukes. Vi ønsker at du deltar i å videreutvikle utdanningen og stillingens hovedoppgaver vil være innen utdanningen. Du vil også få mulighet til å jobbe forskningsbasert og vi ønsker at du i tillegg bidrar i masterutdanningen i psykisk helsearbeid og i fakultetets andre utdanninger. 

Seksjon for psykisk helse og rehabilitering er én av tre seksjoner i Institutt for helse- og sykepleievitenskap og tilbyr flere videreutdanninger og én masterutdanning og har ca. 330 studenter og 27 ansatte.

Seksjonens særpreg er et sterkt fag- og forskningsmiljø, praksisnær og tverrfaglig profil, varierte undervisningsmetoder og sentral plassering både i forhold til helseinstitusjoner og helseforetak. Studieporteføljen består av fagområdene psykososialt arbeid med barn og unge, psykisk helse, rus, avhengighet, rehabilitering, samhandling, ledelse og eldreomsorg med vekt på psykisk helse.

Du vil delta i en relevant forskergruppe, som for eksempel Helse og mestring i et tverrfaglig perspektiv. Forskergruppen har som formål å styrke tverrfaglig forskning med særlig vekt på fire sentrale forskningsområder; barn og unges psykiske helse, helsekommunikasjon og helsekompetanse, helsefremmende arbeid rettet mot barn og unge, samt måling av helse. Seksjonen er også knyttet til forskergruppene Traumeforskning, Global Health og Helsetjenesteforskning (SAMPSYK).

Ansvar og arbeidsoppgaver 

  • Utvikling av studier og emner i seksjonen/instituttet
  • Studieprogramansvar og emneansvar
  • Ulike undervisningsoppgaver
  • Forskning og utvikling innen fagområdet
  • Deltagelse i forskningsgruppe og i instituttets forskningsprosjekter
  • Arbeid med forskningsfinansiering
  • Deltakelse i seksjonens og instituttets daglige aktivitet 

Andre oppgaver kan tillegges stillingen ved behov. 

Kvalifikasjoner

Formalkompetanse: 

  • Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis/førstelektor/høgskolelektor innen fagområde psykososialt arbeid rettet mot barn og unge i henhold til krav gjengitt i Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.
  • Det legges vekt på kunnskap om og erfaringer med å benytte studentaktive lærings- og vurderingsformer innen relevante fagområder.
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk.
  • Tilfredsstillende digital kompetanse tilknyttet studentrelatert arbeid og aktuelt forsknings- og utviklingsarbeid.

Erfaringskompetanse: 

  • Erfaring med utvikling av digitale læringsressurser.
  • Erfaring innenfor tverrfaglig psykososialt arbeid med barn og unge ut fra et helsefremmende perspektiv er ønskelig.
  • Kjennskap til tjenestetilbud til barn og unge.
  • Erfaring i studieledelse er ønskelig.
  • Erfaring innen fagområder relatert til rus, avhengighet og/eller psykisk helse er ønskelig

Pedagogisk kompetanse: Dokumentert praktisk-pedagogisk utdanning og erfaring fra undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå, jf. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Søkere som ikke kan dokumentere pedagogisk kompetanse ved ansettelse er forpliktet til å gjennomføre høgskolens kurs i høgskolepedagogikk eller tilsvarende innen to år etter ansettelse. 

Personlige egenskaper: Vi ønsker at du liker å jobbe i team, er innovativt og fremtidsrettet. Det vil bli lagt vekt på evne til selvstendighet og samarbeid.

Mer informasjon om de formelle kvalifikasjonskravene, se Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger og HINNs presisering av de pedagogiske kompetansekravene og dokumentasjonsform ved ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Vurdering av hvilken kandidat som er best kvalifisert foretas etter en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten, i tillegg til motivasjon for stillingen.

Stillingen med tilhørende arbeidsoppgaver skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne tiltre stillingen ved Høgskolen i Innlandet. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.

Vi tilbyr 

  • en spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling
  • lønn i stillingskode 1011 førsteamanuensis/1198 førstelektor/1008 høgskolelektor etter Statens lønnsregulativ.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.

For mer informasjon om HINN som arbeidsgiver, se her

Søke stillingen 

Søknad og CV registreres elektronisk via "Søk stillingen".

Søknaden må inneholde:

  • søknadsbrev
  • utfyllende CV med oversikt over utdanning, arbeidserfaring, pedagogisk erfaring, administrativ erfaring, akkvisisjonsarbeid, koordineringserfaring og andre kvalifiserende aktiviteter
  • bekreftede kopier av vitnemål og attester
  • dokumentasjon på pedagogiske kvalifikasjoner i en systematisk, samlet fremstilling, herunder oversikt over formell pedagogisk utdanning, pedagogisk praksis inkludert veiledererfaring. I tillegg til eventuell erfaring med studiekvalitetsutvikling, utvikling av undervisningsopplegg, studieplaner etc.
  • i tillegg ønskes inntil én sides refleksjon rundt søkerens pedagogiske grunnsyn og egne pedagogiske utvikling
  • publikasjonsliste og inntil 10 arbeider legges ved som vedlegg til vurdering 

For at din søknad skal kunne bli vurdert må dokumentene legges ved som elektroniske vedlegg til søknaden. Aktuelle søknader vil bli vurdert av en sakkyndig komité.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøving av praktiskpedagogiske ferdigheter.

Har du spørsmål om opplasting av vedlegg eller andre tekniske forhold rundt søknaden kan Jobbnorge sin kundeservice kontaktes. 

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette. 

Mangfold og positiv særbehandling

HINN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. 

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS