LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskningsleder - Digitalisering i transport

Søknadsfrist: 27.09.2023

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Community er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Avdeling Mobilitet søker en systematisk og visjonær forskningsleder til forskningsgruppen Digitalisering i transport. Vi utvikler kunnskap og løsninger gjennom oppdragsforskning for flere bransjer: transport og samferdsel, bygg og anlegg, sjømat, klima og energi. Vi jobber mot ulike deler av virkemiddelapparatet, men fokuserer spesielt på Forskningsrådet og EUs Horisont Europa.

Forskningsgruppen jobber med digitalisering i transport fra både menneskelig, organisatorisk og teknologisk perspektiv. For å løse komplekse problemstillinger setter vi sammen tverrfaglige team, både innad i egen avdeling og fra hele SINTEF.

Vi har solid kompetanse innen felt som er viktige for å kunne ta i bruk teknologi i transportsystemet, deriblant intelligente transportsystemer, trafikkteknikk, VR/AR, AI og dataanalyser, statistikk, og psykologi.

Vårt hovedfokus er på hvordan muliggjørende teknologier kan implementeres i et mobilitetssystem. Gruppen består i dag av åtte forskere og planlegger for en moderat vekst framover. Arbeidsoppgaver 

Digitalisering i transport jobber for et mer effektivt, sikkert og bærekraftig transportsystem, ved å ta i bruk teknologi. Forskningsleder vil ha markedskontakt med våre største og viktigste kunder, samt være pådriver i søknadsløp mot virkemiddelapparatet. Det vil også være ønskelig at forskningsleder deltar i, eller har egne prosjekter hvor man jobber faglig.

Som forskningsleder har du ansvar for økonomi og drift i tillegg til personalledelse. Forskningsleder inngår i avdelingens ledergruppe som koordinerer avdelingens samlede aktivitet, og er ansvarlig for utvikling av strategi og marked. Du blir også en del av det store lederlaget i SINTEF Community. Det vil være svært viktig å samarbeide med andre enheter ved instituttet og med resten av SINTEF.

Vi ønsker at du har 

 • universitetsutdannelse på master eller ph.d.-nivå
 • har erfaring fra forskning 
 • er visjonær og ser nye muligheter 
 • evner å lede og utvikle forskningsgruppen 
 • er relasjonsorientert og opptatt av å utvikle mennesker 
 • har gjennomføringskraft 
 • evner å utrykke deg godt skriftlig og muntlig, på norsk og engelsk 

SINTEF gir sine medarbeidere

 • et dynamisk arbeidsmiljø som verdsetter mangfold og god ledelse 
 • en variert og fleksibel arbeidsdag 
 • unike muligheter for profesjonell og personlig vekst i et ledende fagmiljø der 60 prosent av forskerne har doktorgrad 
 • gode pensjons- og forsikringsavtaler, gode velferdsordninger, samt andre konkurransedyktige fordeler 

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS