LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskere innen Maritime Energisystemer (SINTEF Ocean)

Søknadsfrist: 03.12.2023

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

SINTEF Ocean søker forskere innen Maritime Energisystemer

SINTEF søker neste generasjon problemløsere 

SINTEF er et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. I over 70 år har vi bidratt til vekst, innovasjoner og løsninger for våre kunder og samfunnet. Sammen med våre kunder jobber vi hver dag med å skape samfunnsnytte og konkurransekraft. FNs bærekraftsmål er førende for arbeidet i SINTEF. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn. 

Forskningsgruppen Maritime Energisystemer søker nå to nye forskere som ønsker å være en del av vårt dedikerte team. Vi jobber målrettet med å finne innovative løsninger for å redusere skadelige utslipp og øke energieffektiviteten i maskinerisystemer til skip. Vår forskning utgjør en forskjell og bidrar til endringer globalt.

Forskningsutfordringene vi jobber med er allsidige. Arbeidet spenner fra eksperimentelle prosjekter i et av verdens mest avanserte laboratorier for maritime energisystemer til modellering og simulering av maskinerisystemer og skipsteknologi. Vi jobber med å fremskaffe kunnskap om alternative drivstoff for skip, inkludert livssyklusproblematikk for utslippsberegninger, samt utvikling av nye teknologier for energiproduksjon om bord. Videre jobber vi med strategier for overgang fra dagens fossilbaserte fremdriftssystemer til morgendagens bærekraftige løsninger. 

Som en del av vårt team får du muligheten til å samarbeide med ledende eksperter innen disse fagområdene. Arbeidet er faglig utfordrende, samtidig som det oppleves svært meningsfullt å jobbe med bærekraftige løsninger for den maritime næringen.

Vi ser etter deg som har faglig engasjement og høy kompetanse innen ett eller flere av våre fagområder, med universitetsutdannelse på master eller ph.d.-nivå. Vi verdsetter initiativ og evne til å ta ansvar. Som forsker hos oss vil du bli del av et inkluderende miljø av meningsfeller som ønsker å bidra til å utvikle samfunnet til det bedre. Du vil sannsynligvis trives godt hos oss om du liker å jobbe i team og inspireres av å finne de gode løsningene sammen med dine kollegaer. I tillegg til å jobbe med forskning vil du få mulighet til å utvikle din kompetanse innen prosjektledelse og prosjektutvikling.

Vi tilbyr:

  • Tett samarbeid med sterke norske og internasjonale fagmiljøer
  • Unike muligheter for faglig vekst og utvikling
  • Et dynamisk arbeidsmiljø som verdsetter mangfold og selvstendig initiativ
  • Variert og fleksibel arbeidshverdag med stor mulighet for egen påvirkning
  • Mulighet til å jobbe i verdensledende laboratorier
  • Konkurransedyktig lønn og fleksibel arbeidstid
  • Gode velferdsordninger med en livsfaseorientert personalpolitikk
  • Meget gode pensjons- og forsikringsordninger

Dersom du ønsker å ta en doktorgrad på sikt, legger SINTEF til rette for dette i samarbeid med NTNU og Universitetet i Oslo. Vi ser frem til å ønske deg velkommen i vårt engasjerte og kompetente team. 

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:

Kortfattet søknad med CV og karakterutskrifter sendes innen 3. desember.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS