Stilling:

Forsker innen sjømatteknologi

Søknadsfrist: 15.02.2019

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Ocean driver forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Selskapet har 340 ansatte og har hovedkontor i Trondheim med avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

Vil du bli vår nye kollega? Sjømatnæringen opplever en rivende utvikling, der teknologi blir stadig viktigere for å løse næringens utfordringer. Vi opplever derfor en økende etterspørsel etter vår kompetanse, og søker derfor etter nye medarbeidere med følgende fagkompetanse:

§ Termiske prosesser (kjøling, frysing, tørking)

§ Energieffektivisering i næringsmiddelindustrien

Avdeling Sjømatteknologi søker etter forsker til faggruppen Automatisert foredling. Faggruppen Automatisert foredling utvikler teknologi og metoder for automatisert sjømatproduksjon fra slakting til ferdig produkt, som ivaretar hensynet til fiskevelferd, stress og kvalitet i sjømat, samt optimalisering av termiske prosesser i næringsmiddel- og sjømatindustri. Gruppen består av forskere med bakgrunn fra kybernetikk, fysikk, bioteknologi, næringsmiddelkjemi, kuldeteknikk og energieffektivisering. I det daglige jobber vi med prosjekter som bl.a. handler om økt kontroll ved kjøling av laks, prosessoptimalisering for økt makrellfiletering i Norge, energieffektivisering i industrielle kuldeanlegg, tørking av tare, optimal lagring av grønnsaker og mye mer. I både nasjonale og internasjonale prosjekter er forbedring av kjølekjeden (cold chain) og energieffektivisering viktig for å redusere matsvinn, øke produktkvalitet, og redusere CO2-utslipp viktige mål for vårt arbeid.

Arbeidsoppgavene vil være innenfor flere områder:

§ Analyse, instrumentering, og simulering av kulde- og varmpumpende systemer

§ Planlegging og gjennomføring av laboratorie- og feltforsøk

§ Medvirke til å utvikle nye prosjektideer og realisere dette gjennom salg og utforming av prosjektbeskrivelser

§ Delta aktivt i publisering innen nasjonal og internasjonale fora

§ Prosjektledelse

Krav til stillingen som forsker:

§ Faglig dyktig, engasjert og nysgjerrig

§ Har mastergrad, sivilingeniør eller doktorgrad innen termodynamikk og næringsmiddelprosesser.

§ Jobber godt i team og har god gjennomføringsevne

§ Har interesse for og gjerne erfaring fra fiskeri- og havbruksnæringen

§ Blir motivert av muligheten for å utvikle teknologi for et bedre samfunn

§ Behersker engelsk både skriftlig og muntlig

§ Kommuniserer godt både internt og eksternt (muntlig og skriftlig)

Vi tilbyr:

§ Gode utviklings-/og karrieremuligheter

§ Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i tverrfaglige team

§ Dyktige og trivelige kollegaer

§ Et levende og inspirerende fagmiljø som på flere områder er ledende i Europa

§ Internasjonale utfordringer og muligheter

§ Konkurransedyktig lønn og fleksibel arbeidstid

§ Gode pensjon og forsikringsordninger

Kontorsted er Trondheim. Stillingen rapporterer til forskningsleder for sin faggruppe. Kortfattet søknad med CV og karakterutskrifter sendes innen 15. februar 2018.

Synes du dette virker spennende og vil høre mer?

Ta kontakt med:

  • Forskningsleder Kirsti Greiff, mob: 47903891, kirsti.greiff@sintef.no
  • Forskningssjef Hanne Digre, Tlf: 95726482, Hanne.Digre@Sintef.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS