LEDIG STILLING VED SINTEF

Forsker innen fremtidens produksjonsteknologi - SINTEF Manufacturing

Søknadsfrist: 21.08.2022

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Manufacturing AS er et institutt i SINTEF som jobber for å utvikle en konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, produkt- og produksjonsutvikling, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 90 ansatte og er lokalisert med hovedkontor på Raufoss, og har i tillegg ansatte i Trondheim, Ålesund, Stavanger og Horten.

Har du lyst til å jobbe med teknologiske løsninger for fremtidens vareproduserende industri?

SINTEF er en av Norges mest anerkjente merkevarer, og er i dag et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og samfunnet. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i 70 år. FNs bærekrafts mål er en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer om dette årlig i vår egen bærekrafts rapport.

SINTEF Manufacturing AS har klare ambisjoner om å være et ledende kompetansesenter og produktivitetsmotor i re-industrialiseringen av Norge. Vi opplever stor etterspørsel innen fagområdet produksjonsteknologi generelt og automatisering og robotikk spesielt. Avdelingen har en sterk prosjektportefølje som spenner over ulike bransjer, fra grunnleggende forskning til innovasjons- og rådgivningsprosjekter. Vi ønsker derfor å styrke faggruppen for robotikk og automatisering.

Stillingens ansvarsområder og arbeidsoppgaver:

  • Prosjektgjennomføring
  • Prosjektutvikling og idègenerering
  • Holde seg oppdatert på State-of-the-art
  • Bidra i søknadsskriving (bla NFR og EU)
  • Vitenskapelig og populærvitenskapelig formidling

Hvem søker vi:

Vi søker deg som kan styrke og utvikle våre faglige satsingsområder, og som har kompetanse innen:

  • Produksjonssimulering for kapasitetsanalyse av eksisterendeproduksjonssystemer og konseptutvikling for nye produksjonssystemer
  • Metoder og plattformer for integrert og effektiv utvikling, igangkjøring, overvåking og drift av produksjonsprosesser og -systemer (Cyber-Physical Production Systems, etc.)
  • Utvikling og programmering (PLC, robotstyringer, Python, C++, etc) av automatiserte og fleksible produksjonsløsninger (enkeltutstyr-, robot-, celle- oglinje-, og fabrikk-nivå)
  • Datateknologi og programvarearkitektur

Du har gjerne erfaring fra forskning, konsulentvirksomhet eller relevant næringsliv, og ønsker å utvikle deg selv gjennom utfordrende arbeidsoppgaver. Du engasjeres av å forske frem og utvikle nye og innovative løsninger i tett kontakt med industrien, enten som prosjektleder eller aktiv prosjektmedarbeider. Du evner å spre kunnskap gjennom media, internasjonal publisering og deltakelse på konferanser.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:

  • MSc/sivilingeniør eller PhD innen relevante fagdisipliner
  • Analytisk, faglig sterk og interessert i mulighetene i ny teknologi
  • God evne til samarbeid og formidling

SINTEF ønsker en balansert kjønnssammensetning, og vi oppfordrer derfor kvinner spesielt til å søke stillingen.

SINTEF gir sine medarbeidere:

  • Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland i et av Europas ledende forskningsinstitusjoner
  • Dynamisk og motiverende arbeidsmiljø med et stort nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere
  • Mulighet for faglig og personlig utvikling
  • Dynamisk og fleksibel arbeidsdag
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn
  • Gode muligheter for å påvirke egne aktiviteter og prosjektportefølje

Arbeidssted for stillingen er Trondheim.

Du må regne med noe reiseaktivitet til kunder i Norge og internasjonalt. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk). Har du spørsmål vedrørende stillingen, kontakt forskningsleder Gabor Sziebig, tlf 468 06 121.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS