LEDIG STILLING VED SINTEF

Akustikkforsker

Søknadsfrist: 17.01.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Vil du jobbe med akustikk i et av Europas mest spennende forskningsinstitutt? SINTEF er en av Norges mest anerkjente merkevarer, og har i dag vokst til et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er et resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og for samfunnet. Mange av disse løsningene benytter vi alle hver eneste dag, og mange av disse løsningene kommer fra instituttet SINTEF Digital. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i over 70 år. FNs bærekraftsmål er også en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer dette årlig i vår egen bærekraftsrapport. SINTEF Digital er et ledende forskningsinstitutt som utvikler fremtidens IKT-løsninger på sentrale samfunnsområder. Instituttet arbeider tett mot industrien og leverer forskningsbasert kompetanse og teknologi for utvikling av systemer, produkter og tjenester innenfor alle sider av IKT.

Connectivity Technologies and Platforms er en av syv forskningsavdelinger i SINTEF Digital. Avdelingen består av to faggrupper; Akustikk og Kommunikasjonssystemer. Vårt forretningsgrunnlag er å bidra til kundenes teknologiutvikling gjennom oppdragsforskning som også flytter forskningsfronten.

Akustikkgruppen arbeider med forskning og forskningsbasert rådgivning innenfor:

 • Beregningsmetoder og sjenansemodeller for utendørs støy.
 • Presentasjon av lyd ved hjelp av auralisering.
 • Hørselsteknologi og digitale tjenester for hørselshelse.
 • Lydanalyse og -prosessering basert på signalbehandling og maskinlæring.
 • Ultralydteknologi for ikke-destruktiv testing.
 • Undervannsakustikk.

Vi søker deg som er fremoverlent og kreativ, med interesse for forskning innen støyutbredelse. Konkretisering av forskbare problemstillinger og utvikling av nye prosjekter er sentralt for stillingen.

Andre sentrale interesseområder er:

 • Støyutbredelse fra veitrafikk og militær luftfart.
 • Deteksjon og klassifisering av lydkilder.
 • Modellering av kilder og lydforplanting.
 • Modeller og beregningsteknologi for auralisering av utendørs lyd.
 • Kobling av modeller for sjenanse og støybelastning med beregningsmetoder for støy.

For å lykkes i rollen er du faglig nysgjerrig og interessert i å utvikle nye forskningsprosjekter. Du er utadvendt og trives med å bygge nettverk. Din erfaring innen markedsarbeid og nettverksbygging er meget interessant for oss. Som oss andre har du gode formidlings- og samarbeidsevner.

Du har bransjeerfaring og kjennskap til utviklingsinteresser hos både offentlige og næringslivsaktører. Videre har du relevant faglig bakgrunn på minimum Mastergrad-nivå, samt at du må kunne sikkerhetsklareres. Om du ikke har hovedretning innen akustikk eller signalbehandling så kan mye oppveies med interesse for faglig utvikling.

SINTEF gir sine medarbeidere

 • God ledelse og systematisk utvikling av ledertalenter.
 • Et dokumentert godt og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold.
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver i en årrekke, og senest i år.
 • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø hvor neste 60% av våre forskere har doktograd.
 • Helt spesielt gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og konkurransedyktige betingelser.

Velkommen til SINTEF som den du er, og den du ønsker å bli!

Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte:

 • Erik Swendgaard, Forskningsleder Akustikk på telefon 934 59 103 eller på e-post [email protected], eller
 • Rune Levang i Jefferson Wells Teknologi på telefon 922 37 697 eller på e-post [email protected]

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS