Ledig stilling ved SINTEF

Forsker / Seniorforsker Cybersikkerhet

Søknadsfrist: 07.04.2019

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innen digitale teknologier og teknologiorienterte samfunnsfag. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Vil du være med i et sterkt team og forske på cybersikkerhet?

Forskningsgruppen for Cyber Security holder til i Trondheim og består av 8 forskere med fagfelt innenfor informasjonssikkerhet, og vi leter nå etter nye medarbeidere som vil være med på å gjøre samfunnet bedre sikret mot digitale trusler.

Våre fokusområder er sikker programvareutvikling, innebygd personvern, sikkerhetsarkitekturer, sikkerhet i cyberfysiske systemer, risikovurdering og hendelseshåndtering. Vi har for tiden prosjekter innenfor flere domener: luftfart, kritisk infrastruktur (industrielle kontrollsystemer, smartgrids, telekom), helse, offentlige tjenester og programvareutvikling. Les mer om oss på infosec-bloggen.

Ansvar og arbeidsområder:

Våre forskere arbeider på prosjekter i nært samarbeid med våre oppdragsgivere, der oppgavenes kompleksitet ofte forutsetter problemløsning i flerfaglige grupper. Vi søker derfor etter faglig dyktige medarbeidere som har evne og lyst til å samarbeide med andre, og har initiativ og gjennomføringsevne. Aktuelle arbeidsoppgaver er utviklings- og forskningsoppgaver for våre oppdragsgivere som også inkluderer Norges Forskningsråd og EU-kommisjonen. Utforming av nye prosjektideer i samarbeid med forskningspartnere i inn- og utland, vil være en viktig del av arbeidet. Dette betyr også at du i stor grad har mulighet til å definere egne forskningsmål innenfor det som er avdelingens strategi.

Kvalifikasjoner:

Vi søker etter både seniorforskere og nyutdannede. For seniorforskere forventer vi at du har lang erfaring og et bredt internasjonalt nettverk som kan bidra til etablering av nye prosjekter. Vi er først og fremst ute etter deg som har høy teknisk utdanning (PhD eller MSc) innen datateknikk eller kommunikasjonsteknologi, med kompetanse og erfaring innen informasjonssikkerhet eller personvern.

Hvis du i tillegg har relevant utdanning og/eller erfaring innen ett eller flere av disse fagområdene, så kan du være vår drømmekandidat:

§ Personvern og GDPR

§ Cybersikkerhet for prosesskontrollsystemer

§ Hendelseshåndtering og «cyber threat intelligence»

Vi ser etter personer som både kan initiere og gjennomføre prosjekter, samt publisere både vitenskapelig og på populærvitenskapelige arenaer. Du må kunne jobbe i tett samarbeid med kunder og samarbeidspartnere, samt jobbe tverrfaglig sammen med andre fagmiljø i SINTEF. Videre vil det være en fordel om du snakker og skriver norsk, og har norsk statsborgerskap, da enkelte leveranser er på norsk, og enkelte oppdrag krever sikkerhetsklarering.

Hos oss får du:

§ Jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning

§ Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk

§ Inngå i et nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere

§ Dynamisk og fleksibel arbeidsdag

§ Store mulighet for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø. Vi kan legge til rette for å kombinere forskerstilling i SINTEF med PhD studier.

§ Et sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum

§ Meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Du må regne med noe reisevirksomhet til kunder og samarbeidspartnere i Norge og internasjonalt. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk) og engelsk.

Web: www.sintef.no

Kontakt 1: Marie Elisabeth Gaup Moe (Forskningsleder)

Telefon: +47938 38 733

E-post: Marie.Moe@sintef.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS