Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Lab Manager - Det samfunnsvitenskaplige faktultet

Søknadsfrist: 23.05.2024

Psykologisk institutt

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.

Om stillingen

Psykologisk Institutt utlyser en 100 % stilling som lab manager (forsker, SKO 1108) i Social and Intergroup Relations labben (SIRL), ledet av professor Lotte Thomsen. Stillingen har en varighet på to år med mulighet for forlengelse, og er tilknyttet det ERC-finansierte prosjektet COORDINATE med tiltredelse medio august 2024.

Som lab manager vil du delta aktivt i forskningsgruppens aktiviteter. Du vil bidra med å utarbeide studier, rekruttere og teste deltagere, lære opp og følge opp vitenskapelige assistenter og jobbe tett sammen med andre forskere tilknyttet prosjektet. Dette innebærer selvstendig datainnsamling med småbarn/babyer, inkludert emosjonskodning av spedbarn, Lookingtime-metodikk, inkludert postdictive violation-of-expectation- og prediktive anticipatory looking-studier, samt Eye tracking, inkludert pupillometri- og AOI-metoder, løpende rekalibreringsmetoder for spedbarn og visualisering av data. Lab manageren vil også jobbe som forsker og ha både del- og hovedansvar for delstudier, med formål å kvalifisere til videre akademisk arbeid.

Lab manageren er ansvarlig for den daglige drift av SIRL-laben og derfor vil personlig egnethet og samarbeidsevner, samt interesse for og forståelse av COORDINATE-prosjektet vekte høyt.

Arbeidsoppgaver

  • Koordinere datainnsamling: rekruttering og testing av forskningsdeltagere, både babyer/småbarn og barn i barnehagealder.
  • Utarbeide sosialkognitive studier for babyer, småbarn og barnehagebarn.
  • Opplæring og koordinering av studenter og vitenskapelige assistenter som deltar i prosjektet
  • Presentere forskningsfunn på internasjonale konferanser og publisere i internasjonale tidsskrifter.

Kvalifikasjonskrav

  • Psykologfaglig bakgrunn, fortrinnsvis fullført mastergrad i psykologi eller fullført profesjonsstudium i psykologi på søknadstidspunktet.
  • Kandidaten må̊ beherske et skandinavisk språk meget godt både skriftlig og muntlig, da arbeidsoppgavene innebærer kommunikasjon med forskningsdeltagere i ulike aldersgrupper, inklusive småbarn

Ønskede kvalifikasjoner

  • Erfaring med å organisere og administrere den daglige driften i en forskningslab.
  • Dokumentert utmerkede akademiske kvalifikasjoner
  • Det er ønskelig med erfaring og -interesser som sammenfaller med oppgavene som inngår i stillingen.

Personlige egenskaper

  • Pålitelig og ansvarsbevisst
  • Kan arbeide selvstendig, men også sammen med andre og på tvers av ansvarsområder når det trengs
  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner ovenfor barn og voksne

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. NOK 532 200 – 575 400 pr år, avhengig av kompetanse, i stilling som forsker (stillingskode 1108)
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om elektronisk søknad: HR-konsulent Ine Røsok Sagelv: i.r.sagelv@psykologi.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS