Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Forskere - Institutt for medier og kommunikasjon

Søknadsfrist: 01.10.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for medier og kommunikasjon (IMK) har som mål å drive forskning, undervisning og formidling om moderne media og deres plass i samfunnet. IMK har rundt 45 ansatte, nær halvparten av disse er faste vitenskapelige stillinger, og omtrent 15 midlertidig ansatte. Instituttet har nærmere 500 aktive studenter på ulike nivå. IMK tilbyr årsenhet og bachelorgrad i Medier og kommunikasjon, i tillegg til mastergrader i Medier og kommunikasjon, Politisk kommunikasjon og Screen Cultures. IMK er et tverrfaglig institutt, basert på akademiske tradisjoner fra humaniora og samfunnsvitenskap.

Om stillingene

To midlertidige stillinger som forskere (SKO 1108 uten doktorgrad eller SKO 1109 med doktorgrad, avhengig av kvalifikasjoner) er ledige ved Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo. Den ene stillingen skal jobbe primært med kvantitative analyser, mens den andre stillingen skal jobbe primært med kvalitative studier. Stillingene er på 2 år (med mulighet for forlengelse i én av stillingene), og begge stillingene er åpne for søkere både med og uten doktorgrad.

Stillingene er knyttet til Senter for Barn, unge og medier, og skal bidra til å oppfylle senterets forsknings- og formidlingsoppgaver knyttet til Norges deltakelse i den internasjonale EU Kids Online-undersøkelsen 2024-2025. EU Kids Online er et nettverk som består av nesten 150 forskere fra 35 europeiske land som ledes av UiO. Undersøkelsen er en representativ, sammenliknbar undersøkelse basert på intervjuer med barn og foreldre. De som ansettes vil være en viktig del av det norske nettverket, og forventes å bidra til faglig utvikling i det nasjonale og internasjonale nettverket.

Mer om stillingene

Stilling 1 (2 år) skal jobbe med kvantitative analyser av EU Kids Online datasett, med særlig vekt på sammenliknende studier for å forklare ulike former for risiko og muligheter ved barn og unges digitale hverdag, i samarbeid med nasjonale og internasjonale forskere.

Stilling 2 (2 år med mulighet for forlengelse) skal jobbe med EU Kids Onlines kvalitative studier knyttet til blant annet bruk av kunstig intelligens, og barn og unges demokratiske deltakelse. Forskeren vil være ansvarlig for planlegging, gjennomføring og analyser av intervjuer med barn, unge og foreldre i samarbeid med nasjonale og internasjonale forskere.

Begge stillingene vil gjennom samarbeid bidra i arbeidet med å publisere vitenskapelige artikler av høy kvalitet innenfor forskningsområdet barn, unge og medier, publisere populærvitenskapelige rapporter og bedrive formidlingsarbeid. Det kan bli lagt også andre oppgaver til stillingene.

Søkere må i søknadsteksten spesifisere hvilken stilling de søker på, evt. om de søker på begge.

Stillingene finansieres av Barne- og familiedepartementet, Kunnskapsdepartementet og Kultur- og likestillingsdepartementet.

Kvalifikasjonskrav

  • For stilling 1 er det krav om erfaring med statistiske analyser i forskning
  • For stilling 2 er det krav om erfaring med kvalitative analyser i forskning

For begge stillinger gjelder følgende kvalifikasjonskrav:

  • Mastergrad (SKO 1108) eller doktorgrad (SKO 1109) i relevante fagområder. Søkere uten doktorgrad må ha relevant arbeidserfaring.
  • Interesse for og erfaring med forskning på barn, unge og medier
  • Erfaring med populærvitenskapelig formidling
  • Meget god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på norsk (eller et annet skandinavisk språk) og engelsk
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen

For ansettelse i forskerstilling SKO 1109 er det en forutsetning at disputasen er gjennomført og doktorgrad godkjent ved tiltredelse.

Ved vurdering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

  • Søkerens faglige og personlige forutsetninger for å bidra til EU Kids Online-undersøkelsen
  • Gode samarbeidsevner og evne til å inngå i faglige fellesskap på tvers av disipliner
  • Evne til selvstendig arbeid
  • Forskergruppens faglige sammensetning og behov

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 513 100,- til kr 584 500,- per år for kandidater med mastergrad avhengig av kompetanse (SKO 1108). Lønn fra kr 579 700,- til kr 657 300,- per år for kandidater med doktorgrad avhengig av kompetanse (SKO 1109)
  • Kompetanseutvikling i et stimulerende akademisk miljø
  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev som beskriver søkerens kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen
  • Curriculum Vitae (med oversikt over utdanning, ansettelser, undervisningserfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter)
  • Publikasjonsliste
  • Inntil fem (5) faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
  • Karakterutskrifter eller vitnemål for gjennomført master- eller PhD-grad.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, jobbnorge.no

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk, enten som original eller i oversettelse.

Det benyttes intervju i ansettelsesprosessen.

Andre opplysninger

Vi viser til regler for bruk av forskerstillinger ved UiO.

I henhold til Offentleglova § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingene:

For spørsmål om hvordan søke:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS