Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Forsker (20%) i prosjektet CORAL

Søknadsfrist: 11.10.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

I prosjektet CORAL (Connecting oral and home health care services), Avdeling for Folkehelsevitenskap, Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultetet ved Universitetet i Oslo er det ledig 20% stilling som forsker, SKO 1109 i perioden 01.01.25 til 31.12.2026. CORAL er et NFR-finansiert prosjekt som har som formål å utvikle ny kunnskap om behov for og organisering av tannhelsetjenester til eldre hjemmeboende pasienter. 

Gjennom en brukerstyrt prosess er det utviklet en informasjons- og samhandlingsmodell som skal testes og implementeres i kommune- og tannhelsetjenesten. Arbeidet skjer i tett kontakt mellom involverte aktører, leverandør og sentrale myndigheter. Forsker forutsettes å bistå i planlegging og implementering av intervensjonen som skal bedre samhandlingen mellom kommunehelsetjenesten og tannhelsetjenesten og sikre at eldre i hjemmetjenesten får tilgang til tannhelsetjenester de har rett på. 

CORAL er forankret ved Avdeling for folkehelsevitenskap (AFV). AFV har hovedansvaret for et tverrfaglig masterprogram i folkehelsevitenskap og epidemiologi. Programmet er et samarbeid på tvers av alle avdelinger ved Institutt for helse og samfunn og har som ambisjon å utdanne kandidater som vil bidra til å utvikle kunnskap om bærekraftige folkehelsetiltak i ulike sektorer i samfunnet og i helsetjenesten. AFV har et aktivt forskningsmiljø hvor digitalisering, innovasjon og samhandling er sentrale satsings- og kompetanseområder. 

Kvalifikasjonskrav

  • Søker må ha helsefaglig utdanning og erfaring, og doktorgrad innen kommunehelsetjenesteforskning
  • Bred metodekompetanse med erfaring fra både kvalitativ og kvantitativ metodikk
  • Erfaring med planlegging, implementering, og forskning på digitale samhandlingsløsninger 
  • Erfaring med å koordinere prosjekter
  • Erfaring med å samarbeide med sentrale helsemyndigheter og leverandører av digitale tjenester til kommunehelsetjenesten
  • Dokumenterte kvalifikasjoner innenfor formidling, administrasjon og ledelse vil telle positivt. 
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk (eller et annet skandinavisk språk) og engelsk er en forutsetning for å kunne utføre alle stillingens oppgaver. 

Personlige egenskaper

  • Faglige, analytiske og personlige forutsetninger og motivasjon for å gjennomføre prosjektet vil vektlegges 
  • Selvstendig, initiativrik og ansvarsbevisst med god evne til å arbeide strukturert, nøyaktig og målrettet i prosjektet og i team 
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsferdigheter samt miljøskapende evner vil bli vektlagt 
  • Erfaring fra forsknings- eller prosjektarbeid er nødvendig, sammen med evne og lyst til å arbeide som del av et tverrfaglig team med internasjonalt samarbeid
  •  Selvstendighet og god arbeidskapasitet, samt resultatorientering og gjennomføringsevne er nødvendig

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 635 400 til kr 720 100 avhengig av kompetanse, i stilling som forsker (stillingskode 1109 - forsker med doktorgrad)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev 
  • CV 
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • Beskrivelse av kvalifikasjoner innen formidling, administrasjon og ledelse
  • Vitnemål og attester
  • Referanser (liste med 2-3 personer med navn, tittel, e-post og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal benyttes intervju i tilsettingsprosessen. I rangeringen av kompetente søkere vurderes hele bredden av kvalifikasjoner.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for bruk av forskerstillinger SKO 1108, 1109, 1110 og 1183 ved UiO - Universitetet i Oslo

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Ragnhild Hellesø, tlf: 97699973, e-post: ragnhild.helleso@medisin.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS