LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskere (MSc/PhD) – Big Data og AI for digitale tvillinger

Søknadsfrist: 30.10.2022

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Vi i SINTEF Digital er overbevist om at digitalisering og digital samhandling er en forutsetning for overgangen til et bærekraftig samfunn.

Med en stadig større mengde av data, for eksempel fra produksjonsanlegg i industrien, forvaltnings- og tjenesteprosesser i privat og offentlig sektor eller miljøsensorer er samfunnet i ferd med å få et bedre, faktabasert grunnlag for beslutninger som påvirker økonomien, klimaet og vår livskvalitet.

Forskergruppen «Smarte Data» i SINTEF Digital forsker på nye og innovative måter å samle, dele, tilrettelegge og utnytte denne flommen av data for å gi oss innsikten vi trenger i overgangen til et mer bærekraftig samfunn. Vi er et internasjonalt miljø som samarbeider med norske bedriftspartnere (f.eks. våre partnere i NORWAI-senteret for AI-innovasjon) eller i europeiske konsortier. Prosjektene våre dekker et bredt spekter av samfunnssektorer fra industri (maritim, vareproduksjon, energi) til naturmangfold (digitale tvillinger av komplekse økosystemer som f.eks. havet).

Forskergruppen består per i dag av 12 forskere. Med en økende etterspørsel for kompetansen vår ser vi nå etter én eller to nye kollegaer som er interessert i å bli del av et ledende europeisk fagmiljø for data science, data engineering og analytics.

Dine arbeidsoppgaver:

I SINTEF jobber vi med anvendt teknologiforskning. SINTEF-forskere er stolte av resultatene sine og publiserer regelmessig i vitenskapelige og populærvitenskapelige kanaler. Du jobber sammen med kollegaene på forsknings- og innovasjonsutfordringer innen data pipelines og arbeidsflyt på tvers av edge-, fog- og cloudcomputing, innen datadeling og dataøkosystemer såvel som interoperabilitet og semantikk for digitale tvillinger ved å bruke cutting-edge teknikker og metoder innen stordata-teknologi og kunstig intelligens.

Hvem er du?

 • Du har en solid bakgrunn (MSc/PhD) innen informatikk eller relaterte fag, og har gjerne tatt dine første steg inn i forskerkarrieren
 • Du har høye ambisjoner om å gjøre en forskjell i både akademia og samfunnet
 • Du liker komplekse utfordringer og har en demonstrert evne til å løse dem
 • Du har en drivende interesse for ett eller flere av følgende teknologiområder:
  • stordata- og skyteknologier
  • (python-baserte) rammeverk for data science og data engineering
  • Semantisk teknologi og industrielle ontologier
 • Du kan transformere dine kreative ideer til prototyper og er opptatt av å produsere programkode av høy kvalitet
 • Du er en lagspiller og kommuniserer bra med både kollegaer og eksterne samarbeidspartnere
 • Hvis du har erfaring fra samarbeidsprosjekter og er klar til å ta utfordringer som prosjektleder et det en fordel, men ikke noe krav.

Hos oss får du:

 • jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
 • spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk
 • inngå i et nettverk av forskere og ledere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere
 • en dynamisk og fleksibel arbeidshverdag
 • store muligheter for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø. Vi kan legge til rette for å kombinere forskerstilling i SINTEF med PhD studier eller post doc
 • et sosialt, kreativt og multikulturelt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
 • meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Du må regne med noe reisevirksomhet til kunder og samarbeidspartnere i Norge og internasjonalt. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk) og engelsk.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS