LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

Forskere innen statistisk analyse / maskinlæring

Søknadsfrist: 02.10.2022

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.


Forskningsområdene er statistisk modellering, geomodellering, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 98 ansatte.


I 70 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd.


Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

Forskningsinstituttet Norsk Regnesentral søker Forskere innen statistisk analyse / maskinlæring

Om stillingen

Norsk Regnesentral (NR) er Norges ledende anvendte miljø innen statistisk modellering og maskinlæring. Det er stor etterspørsel etter vår kompetanse, og vi vil styrke laget ytterligere.

Vi trenger flere forskere med solid bakgrunn i statistisk modellering/maskinlæring. Vi søker både erfarne forskere som kan ta prosjektledelse og kundeoppfølging, samt entusiastiske nyutdannede med sterke resultater fra studiene.

Stillingene ligger i avdelingen SAMBA (Statistisk Analyse og Maskinlæring for Brukermotiverte Anvendelser) med 31 forskere.

Vi jobber med

I forskningsavdelingen SAMBA jobber vi med anvendelser innen et bredt spekter av områder: finans, teknologi, industri, medisin og helse, marin, klima og miljø.

Vi utvikler for eksempel:

  • risikomodeller for banker og forsikringsselskaper
  • sesongvarsler for temperatur og nedbør
  • modeller for spredning av lakselus mellom oppdrettsanlegg
  • metoder for forklarbar kunstig intelligens

Et eksempel på et pågående prosjekt kan du se og høre om i videoen til høyre. "Fremtidens gress - I samarbeid med Graminor bruker forskere i NR avanserte datamodeller for å finne frem til versjoner av timotei som tåler de klimaendringene vi antar vil komme om tjue, femti og sytti år."

Arbeidsoppgaver

Du må være genuint interessert i oppdragsforskning, der vi løser konkrete utfordringer for kunder og partnere. Det krever dyp metodisk forståelse, evne til metodisk nyutvikling og en pragmatisk innstilling.

Avhengig av din erfaring, kan stillingen inneholde elementer av alle oppgaver på et forskningsinstitutt:

  • prosjektarbeid
  • prosjektledelse
  • søknadsskriving
  • markedsføring
  • nettverksbygging
  • akademisk publisering

Vår hverdag er variert, utfordrende, og spennende! Våre forskere jobber i team, og du får muligheten til å jobbe med mange ulike metoder, kunder og prosjekter.

Kvalifikasjonskrav

Du må ha solid bakgrunn i statistisk modellering/maskinlæring, og ha master- eller doktorgrad innen disse feltene.

Ved siden av å være en sterk metodiker, må du være god til å programmere og interessert i nye utviklingsverktøy. Det vil bli lagt vekt på evne til samarbeid og til å kommunisere med kunder og partnere.

Vi tilbyr

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser, pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 ukers ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Gode opplærings- og utviklingsmuligheter i et inspirerende arbeidsmiljø sammen med høykompetente kolleger innen statistikk, matematikk, maskinlæring og informatikk.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Vi er fleksible på tiltredelsestidspunkt.

Om søknaden og kontaktpersoner

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Kontaktpersoner:

Vi ser frem til å høre fra deg.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS