LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

Forsker / seniorforsker i digital inkludering

Søknadsfrist: 01.09.2022

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.


Forskningsområdene er statistisk modellering, geomodellering, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 95 ansatte.


I 70 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

Forskningsinstituttet Norsk Regnesentral søker Forsker/seniorforsker i digital inkludering

Brenner du for universell utforming?

Vil du bidra med å bygge ned barrierer? Ønsker du å forske på hvordan øke tilgjengelighet og brukervennlighet av digitale produkter og tjenester?

Norsk Regnesentral (NR) er et ledende forskningsinstitutt innen anvendt forskning. Det er stor etterspørsel etter NRs kompetanse, og vi vil styrke gruppen ytterligere innen digital inkludering.

Anvendt forskning på dette området innebærer tverrfaglige oppgaver. Vi forsker på utvikling av metoder innen universell utforming og tilgjengelighet. Våre forskere arbeider med mange ulike anvendelser, kunder og prosjekter, og vi benytter både kvalitative og kvantitative forskningsmetoder.

Om stillingen

Vi jobber med forskjellige typer løsninger og teknologier, deriblant web-baserte innbyggerløsninger, løsninger innen e-helse, utdanning, reiseliv, arbeidsliv, hjelpemiddelteknologi, sosiale roboter og virtuell virkelighet. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlig forvaltning, Norges forskningsråd og EU. Vi samarbeider ofte med pasient- og interesseorganisasjoner.

Stillingen inngår i avdelingen som jobber med IKT-forskning, DART, innen fagområdene digital inkludering, digital transformasjon og digital sikkerhet. Vi kan tilby utfordrende, engasjerende og viktige oppgaver i et godt og tverrfaglig arbeidsmiljø preget av høy kompetanse.

Kvalifikasjoner

Vi søker personer med:

  • mastergrad, doktorgrad eller tilsvarende innen relevante fagfelt
  • kunnskap og erfaring innen universell utforming og digital tilgjengelighet
  • gode muntlige og skriftlige fremstillingsevner, både i norsk/skandinavisk og engelsk
  • interesse for metoder, anvendelser og oppdragsforskning
  • engasjement for inkludering av personer med funksjonsnedsettelser og sårbare grupper

Det er et pluss om du har erfaring:

  • fra prosjektarbeid
  • fra IT- og utviklingsmiljøer
  • med programmering og systemutvikling

I tillegg til kriteriene over, må den som tilsettes ha evne til selvstendig arbeid og samtidig være motivert for å dele kunnskaper og samarbeide om å nå felles mål. Videre forventes det at den som tilsettes er nysgjerrig, initiativrik og strukturert. Utarbeiding av nye initiativer og å skrive prosjektsøknader er en del av arbeidet vårt, og gir gode muligheter til å påvirke egne arbeidsoppgaver og forskningstema.

Vi søker både nyutdannede og personer med arbeidserfaring. Kvinner oppfordres til å søke.

Vi tilbyr

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser, pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 ukers ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Gode opplærings- og utviklingsmuligheter i et inspirerende arbeidsmiljø sammen med høykompetente kolleger innen informatikk, statistikk og maskinlæring.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Tiltredelse etter avtale.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Om søknaden

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Søknadene vil bli vurdert fortløpende. Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Kontaktpersoner:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS