LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

Forsker / Seniorforsker i språkteknologi

Søknadsfrist: 01.11.2021

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.


Forskningsområdene er statistisk modellering, geomodellering, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 95 ansatte.


I 69 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

Om stillingen

Det er stor etterspørsel etter Norsk Regnesentrals kompetanse, og vi vil styrke laget ytterligere.

Vi søker en forsker i språkteknologi med dyp kompetanse i fagfeltet og evne til å jobbe i et bredt spenn av forskningsprosjekter. Stillingen ligger i avdelingen SAMBA som per i dag har 45 forskere.

Språkteknologi (også kalt Natural Language Processing eller NLP) blir stadig viktigere og er kjernen i en rekke IKT-tjenester vi bruker hver dag, fra søkemotorer til maskinoversettelse og virtuelle assistenter. Hos oss vil du være med på å utvikle nye språkteknologiske løsninger og delta i spennende forskningsprosjekter. Blant annet har vi et stort tverrfaglig forskningsprosjekt om anonymisering av tekstdata i samarbeid med jurister, datasikkerhetseksperter og helseinformatikere.

Vi forsker også på talebaserte dialogsystemer, menneske-robot-interaksjon, utvikling av flerspråklige språkressurser, dataassistert språkopplæring, informasjongjenfinning i store mengder tekster og analyse av ustrukturerte data fra industrielle prosesser m.m.

Våre forskere får muligheter til å jobbe med mange ulike problemstillinger, prosjekter, oppdragsgivere og samarbeidspartnere. Vi har blant annet et tett samarbeid med Universitetet i Oslo, og mange av våre forskningsprosjekter utføres i samarbeid med forskningsmiljøer i Norge og internasjonalt.

Kvalifikasjoner

  • Interessert i anvendt forskning innen språkteknologi og maskinlæring.
  • Minimum mastergrad i fagfeltet med flere års forskningserfaring. Ideelt sett bør søkere ha doktorgrad i språkteknologi/datalingvistikk.
  • Gode programmeringsferdigheter og evne til å jobbe både selvstendig og i team.
  • Beherske engelsk flytende både skriftlig og muntlig.
  • Kjennskap til norsk eller andre skandinaviske språk er en fordel, da en god del av prosjektene våre benytter seg av norske språkdata.
  • Erfaring med å skaffe finansiering til FoU-prosjekter vil også telle positivt.

Vi tilbyr

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser og pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 uker ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Gode opplærings- og utviklingsmuligheter i et inspirerende arbeidsmiljø sammen med høykompetente og hyggelige kolleger innen språkteknologi, maskinlæring, statistisk modellering og bildeanalyse.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Tiltredelse etter avtale.

Spørsmål om stillingen

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Ta gjerne kontakt med:

or mer informasjon om stillingen.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS