Stilling:

1-2 nye forskere i bildeanalyse / maskinlæring

Frist 10.03.2019

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning for næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt. Forskningsområdene er statistisk modellering, maskinlæring, kunstig intelligens og IKT.

NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistikk. Største anvendelser er petroleum, finans og forsikring, jordobservasjon, klima og miljø, fiskeri og havbruk, helse og bildeanalyse. Innen IKT arbeides det med informasjonssikkerhet, universell utforming og smarte sensorer. Instituttet har 85 ansatte.

Vi trenger forsker(e) i bildeanalyse med solid bakgrunn i maskinlæring, helst med kompetanse på algoritmer for dyp læring. Søkere må ha master eller doktorgrad innen disse feltene.

Spesielt ønsker vi forskere som kan arbeide med algoritmer på fjernmålte data, dvs. data tatt opp fra satellitt, fly eller drone.

I mange av våre prosjekter har vi behov for avanserte algoritmer for deteksjon av objekter eller spesifikke arealer i slike bilder, f.eks. kjøretøydeteksjon, inspeksjon av infrastruktur, telling av sel, kartlegging av rester av kulturminner, deteksjon av skred, kartlegging av skog, deteksjon av flom og oljesøl. Det er en fordel om du har noe bakgrunn i fjernmålingsteknikker, alternativt vil det bli gitt opplæring i dette.

Stillingen(e) vil primært knyttes til vår seksjon for Jordobservasjon, men vi er også interessert i søkere som kan arbeide med maskinlæring og spesielt dyp læring innenfor andre anvendelser av bildeanalyse som f.eks. medisin, seismikk, marin akustikk og transkripsjon av historiske dokumenter.

Vi har lang erfaring i bildeanalyse, og Norsk Regnesentral var tidlig ute med å ta i bruk nye teknikker som dyp læring, der vi nå har en stor og voksende portefølje.

Du må både være interessert i metoder, anvendelser og oppdragsforskning.

Ved siden av å være en meget sterk metodiker, må du være god til å programmere og interessert i nye utviklingsverktøy. Våre forskere får muligheten til å jobbe med mange ulike metoder, kunder og prosjekter.

Vi tilbyr:

Fast stilling, konkurransedyktig lønn, god pensjonsordning og egen personalkantine. Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo.

Stillingene ligger i avdelingen SAMBA, hvor jordobservasjon og bildeanalyse er integrert med landets ledende anvendte miljø innen statistisk modellering og maskinlæring. SAMBA har en kvinneandel på 1/3 og øker gjerne denne.

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål, karakterutskrifter og attester.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS