LEDIG STILLING VED SINTEF

Sivilingeniør / Forsker - Bygningsfysikk

Søknadsfrist: 18.04.2021

Vår oppdragsmengde innen forskning og spesialrådgivning øker og vi har behov for to dyktige og engasjerte medarbeidere. Faggruppen Bygningsfysikk består i dag av 17 personer og har kompetanse innen energibruk i bygg, bygningsteknologi, varmeisolering, fuktkontroll, lufttetthet, lydisolering og brannsikkerhet. Vi arbeider tett med fagmiljøer innen byggeteknikk, konstruksjonsteknikk, tekniske installasjoner, energisystemer, livsløpsanalyse og arkitektur for å utvikle løsninger med god funksjonalitet. Vi gjør studier på bygninger som står ute i vær og vind, og vi bruker "state of the art" beregningsprogrammer. Vi har et laboratorium i verdensklasse hvor du kan være med å gjennomføre prøving av elementers egenskaper ved klimapåkjenninger og generell funksjon til byggevarer og bygningselementer.

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Community er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Faggruppen er en del av avdeling Arkitektur, byggematerialer og konstruksjoner. Avdelingen du vil tilhøre består av 70 medarbeidere som jobber innenfor virksomhetsområdene forskning, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Avdelingen har godt utstyrte laboratorier som dekker byggenæringens behov for tjenester. Vi arbeider aktivt i store, faglige forskningssentre som SFI KLIMA 2050 (Klimatilpasning av bygninger og infrastruktur) og FME ZEN (The Centre on Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities). Alle prosjekter gjennomføres i tett samarbeid med kunder og undervisnings- og forskningsmiljø.

Kvalifikasjoner:

Vi søker deg med master- eller doktorgrad som kan jobbe innenfor et eller flere av følgende tema:

 • Varme-, fukt- og lufttransport
 • Klimatilpasning av bygninger
 • Energieffektivisering og oppgradering av bygninger
 • Bygningsintegrert teknologi

Du har gjerne erfaring fra norsk byggenæring, være seg entreprenør eller rådgivende ingeniør. Nyutdannede med byggfaglig utdannelse oppfordres også til å søke. Du må være kunde- og løsningsorientert og ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekter i samarbeid med kunder og kollegaer. Vi søker medarbeidere med initiativ, glød og faglig interesse.

Arbeidsoppgaver:

Vi tilbyr varierte og utfordrende oppgaver innenfor:

 • Tverrfaglige utviklingsoppgaver i nært samarbeid med industrien og andre enheter i SINTEF
 • Bidra i, og lede, store og mindre forskningsprosjekt
 • Arbeid i grensesjiktet mellom forskningsresultater og utvikling av byggetekniske løsninger
 • Beregninger av varmetekniske og fukttekniske egenskaper, samt energiberegninger
 • Laboratorieprøving av produkt og løsninger
 • Skadeanalyser med vurdering av løsningers egnethet og utbedringstiltak
 • Spesialrådgivning innenfor områder som fukt, varme, lufttetthet, solskjerming, dagslys og inneklima
 • Utarbeidelse av anvisninger i Byggforskserien
 • Vitenskapelig og polulærvitenskapelig kunnskapsformidling

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag. Gjennom våre prosjekter vil du kontinuerlig utvikle din kompetanse og få anledning til å påvirke hvordan bygninger i Norge bør utformes.

SINTEF gir sine medarbeidere:

 • Et godt, dynamisk og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold og god ledelse  
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver i en årrekke
 • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø hvor 60 prosent av våre forskere har doktorgrad  
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og konkurransedyktige betingelser

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS