Ledig stilling ved Havforskingsinstituttet

Vikariat for forsker innen otolitter på bunnfisk

Søknadsfrist: 01.05.2019

Om stillingen

Ved Havforskningsinstituttet har vi behov for en forsker i et vikariat på 7 måneder ved forskningsgruppe Bunnfisk. Forskningsgruppen arbeider med forskning, overvåkning, og rådgiving for bunnfiskbestander basert på biologisk kunnskap, statistiske og matematiske modeller. Gruppen jobber i nært samarbeid med andre forskningsgrupper ved Havforskningsinstituttet og bidrar til tilgrensende forskningsområder som effekter av klimaendringer, økologi og integrert økosystem-basert forvaltning.

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


Den 1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Arbeidsoppgaver

Hovedarbeidsområdet for forskeren som ansettes vil være å sikre kvalitetssikringen av alderslesing ved instituttet, jobbe med allerede eksisterende prosjekter på otolittforskning, jobbe opp mot ICES og ha ansvaret for katalogisering og drift av Havforskingsinstituttets otolittarkiv.

Arbeid i tverrfaglige team er en viktig del av stillingen, hvor kontakten mellom flere faggrupper på Havforskningsinstituttet er essensielt. Vi forventer at forskeren skal bidra til internasjonale arbeidsgrupper (ICES). Vi forventer også at forskerne deltar i forskningsprosjekter.

Kvalifikasjoner

Søkeren må fortrinnsvis ha fullført en PhD-grad eller tilsvarende innen fiskeribiologi, marinbiologi, økologi eller et annet relatert fagfelt. Søkere med oppnådd mastergrad vil også kunne vurderes.

Søkeren bør ha god statistisk kompetanse og gode organisatoriske evner. Kandidater med fordypning i sklerokronologi, samt praktisk erfaring med otolitter fra fisk innenfor bestandsforskning og/eller -overvåkning vil bli foretrukket. Kjennskap til ulike verktøy som billedanalyse er ønskelig. Evnen til å jobbe selvstendig så vel som i team, samt å levere resultater (rapporter, analyser, artikler) innen tidsfrister er essensielt. Gode kommunikasjonsegenskaper både muntlig og skriftlig, samt villighet til å formidle både til vitenskapelig og offentlige forsamlinger er en forutsetning. Søkerne må beherske engelsk og norsk flytende, både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr

Arbeidssted vil være Havforskningsinstituttet sitt hovedkontor i Bergen. Vi tilbyr et positivt, utfordrende og kreativt arbeidsmiljø med muligheter til å jobbe på et nasjonalt institutt med utstrakt internasjonalt samarbeid, fleksible arbeidstidsordninger, med mer.

Havforskningsinstituttet tilbyr statlig regulert lønn som forsker (1108 eller 1109 avhengig av kvalifikasjoner). Medlemskap i Statens pensjonskasse inngår.

Ytterligere informasjon

Ønsker du mer informasjon?

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, vitnemål og relevante attester.

Ønsket tiltredelsesdato: 5. august 2019

Søknadsfrist: 1. mai 2019

Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er også en IA-virksomhet, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere i spesielle tilfeller kan bli offentliggjort, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS