Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Forsker

Søknadsfrist: 10.12.2019

Vil du være med å forske på og utvikle sensorer for deteksjon og analyse av radarer og radiosignaler?

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) arbeider med passive radiofrekvens (RF)-sensorer på satellitter, droner og plattformer på sjø og land. Viktige anvendelser er overvåking og situasjonsforståelse i det elektromagnetiske rom.

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi utvikler blant annet en «navigasjonsradardetektor» (NRD) på en mikrosatellitt for maritim overvåking. Satellitten skal lokalisere skip basert på skipets utsendte radar­signaler, og bidra til bedre overvåking av Norges havområder. Mer om denne finnes på https://www.ffi.no/publikasjoner/arkiv/norsat-3-skipsovervaking-med-navigasjonsradardetektor.

Vi søker nå en forsker for å videreutvikle eksisterende løsninger og undersøke nye muligheter som teknologiutviklingen åpner for.

Arbeidet vil i hovedsak foregå i forskningsprogrammet Passive RF-sensorer. Vi utvikler eksperimentsensorer, og vi har grunnlagsaktiviteter hvor vi utvikler metoder og teknikker for prosessering av signaler. Vi har et utstrakt samarbeid på tvers av avdelinger og forskningsprogrammer på FFI når vi tester og evaluerer forskjellige anvendelser av eksperimentsystemene. Vi samarbeider også med norsk industri, og deltar i internasjonale grupper.

Arbeidet vil omfatte blant annet:

  • teoretiske analyser av elektromagnetiske signaler
  • utvikling av metoder og teknikker for digital signalprosessering
  • test og evaluering av metoder for å posisjonsbestemme elektromagnetiske signalkilder
  • implementering og testing av operativ programvare
  • testing av løsninger på satellitter, fly, droner og med landbaserte sensorer

Nødvendige kvalifikasjoner for stillingen for stillingen for deteksjon og prosessering av signaler fra radarer og radioer er utdanning innen informatikk og datateknologi, matematikk, kybernetikk eller signalprosessering med gode resultater fra universitet/høgskole på master- eller doktorgradsnivå.

Det er nødvendig å ha gode kvalifikasjoner innen programmering. Det er en fordel, men ikke et krav, med erfaring innen design og utvikling av programvare for simulering eller praktisk anvendelse. Det er også en fordel, men ikke et krav, med kjennskap til high performance computing (HPC).

Vi søker en allsidig, faglig nysgjerrig og løsningsorientert medarbeider som har gode analytiske og praktiske evner, og liker å være kreativ. Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CVen eller behov for fysisk tilrettelegging. Nyutdannede oppfordres til å søke. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering her; https://www.ffi.no/jobb-og-karriere/sikkerhetsklarering.

Vi kan tilby arbeid i inspirerende fagmiljøer som ligger langt fremme i teknologiutviklingen. FFI er prosjektorganisert. Det gir mulighet til å utnytte sin erfaring og kompetanse i varierte oppgaver i forskjellige prosjekter. Vi vil gjerne at våre forskere tar kurs og tilleggsutdanning for å utvikle sin kompetanse.

Videre kan vi tilby fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Berit Jahnsen, tlf. 41 64 35 76, eller
  • Seniorforsker Eivind Bergh Nilssen, tlf. 95 22 33 99

Søknad merket ref. nr. 2019/02202 vedlagt kopier av vitnemål og attester som er relevante til stillingen, sendes innen 10. desember 2019.

Referansenr: 2019/02202

Søk på stillingen


Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS