Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Forsker - utvikling av luftvern og simuleringsmodeller

Søknadsfrist: 15.09.2019

Har du utdanning i f.eks. realfag eller informatikk?

Vil du være med å utvikle luftvern?

Vil du jobbe med utvikling av simuleringsmodeller?

Har du lyst på en spennende jobb hvor du får bryne deg på utfordringer i et svært fagsterkt og godt arbeidsmiljø?

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi støtter Forsvaret innen langsiktig planlegging, anskaffelser, videreutvikling og test av luftvernsystemer. Moderne luftvern er veldig komplekse systemer som omfatter sensorer, våpen, kommunikasjon og datasystemer for kommando og kontroll.

Vi leter nå etter en forsker som skal jobbe med bakkebasert luftvern.

Eksempel på arbeidsoppgaver er:

  • Utvikling av simuleringsmodeller av luftvern og trusler
  • Utvikling av metoder og verktøy for analyse av ytelsen til ulike luftvernløsninger
  • Analysering og veiing av ulike luftvernløsninger opp mot hverandre
  • Dokumentering av arbeid og presentere dette for oppdragsgiver

Vi er rundt 520 forskere på FFI og i denne stillingen får du muligheten til å samarbeide med andre miljøer internt, i tillegg til samarbeid med Forsvaret og industrien for øvrig – både nasjonalt og internasjonalt.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning med gode resultater på master- eller doktorgradsnivå. Vi leter etter deg som har gode kunnskaper innen ett eller flere av områdene matematikk, fysikk, informatikk, modellering eller kybernetikk. Vi ønsker helst at du har programmert litt fra før.

Du bør være nysgjerrig i faget ditt og på å finne løsninger. Vi ser etter deg som er flink til å tenke utenfor boksen, som har lyst til å utvikle deg faglig og trives med å ta initiativ. Arbeidsspråket vårt er norsk, og vi ser etter deg som kan kommunisere godt på norsk og engelsk.

Personlig egnethet blir vektlagt.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn eller behov for fysisk tilrettelegging. Nyutdannede oppfordres til å søke. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen. For denne stillingen er det nødvendig å ha kun norsk statsborgerskap.

Her kan du lese mer om sikkerhetsklarering.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

  • Forsker Helene Rødal Holhjem tlf. 63 80 75 89 / 924 20 589,
  • Forsker Birger Retterstøl-Olaisen tlf. 63 80 77 98 / 930 65 878 eller
  • Forskningsleder Halvor Bjordal tlf. 63 80 74 63 / 984 20 038

Send søknad merket ref. nr. 2019/01658, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, elektronisk innen 15. september.

Referansenr: 2019/01658

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no