VID vitenskapelige høgskole har en ledig spennende stilling!

Dekan ved fakultet for helsefag

Søknadsfrist: 12.03.2020

Om stillingen

Brenner du for utviklingen av fag-, forsknings- og utdanningsområder innenfor helsefagene? Trigges du av lederutfordringer og er klar for å ta et helhetlig ansvar for utviklingen av vårt fakultet for helsefag?

VID vitenskapelige høgskole er på jakt etter ny dekan til fakultetet for helsefag. Dette er en 100% stilling på åremål for en periode på fire år, med mulighet for forlengelse. Den som tilsettes tilbys samtidig 100% fast vitenskapelig stilling med permisjon fra denne stillingen i perioden for åremålet.

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole. Vårt motto er «Engasjert for mennesket – lokalt og globalt».


VID har ca 4800 studenter og 470 ansatte og studiesteder i Bergen, Oslo, Sandnes, Stavanger og Tromsø.


Formålet er å tilby utdanning og drive forskning innenfor helse- og sosialfag, ledelse, pedagogikk, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr ca. 50 studieprogram på bachelor-, master- og ph.d.-nivå og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid.

Tiltredelse fra 1.8.2020, eller etter avtale. Arbeidssted vil primært være Bergen eller Oslo. Sandnes vil kunne vurderes.

Fakultet for helsefag har aktivitet ved tre studiesteder; VID Bergen, VID Oslo og VID Sandnes. Fakultetet tilbyr bachelorutdanninger i sykepleie, ergoterapi og vernepleie, flere masterstudier i helse- og sosialfaglig arbeid med eldre, i medborgerskap og samhandling (folkehelse og rehabilitering), og vi starter opp ny masterutdanning i klinisk sykepleie og i helsefremmende relasjonsarbeid fra høsten 2020. VID tilbyr i tillegg en rekke videreutdanninger innenfor sykepleie og helsefag (se vid.no/studier).

Fakultetet har for tiden 3085 studenter, 218 ansatte fordelt på 177 årsverk, og er høgskolens største fakultet. Dekanfunksjonen for fakultet for helsefag har til nå vært knyttet til en av de tre stedlige, faglige lederne (prodekaner) i fakultetet. Fra 1.8.2020 vil dekanfunksjonen ikke ha slikt stedlig ansvar, men vil ha fullt fokus på overordnet ledelse og strategisk utvikling av utdannings- og forskningsporteføljen i fakultetet. Dette innebærer ansvar for intern samhandling, integrasjon og utvikling i fakultetet, og ansvar for god samhandling med andre fakulteter i VID, ekstern samhandling med andre UH-institusjoner og arbeidslivet, samt representasjon nasjonalt og internasjonalt.

VID vil fra høsten 2020 implementere ny felles studieplan i sykepleie. Dette innebærer en viktig utviklings- og integrasjonsprosess for fakultetet. VID vil fra høsten 2020 implementere ny felles studieplan for bachelor i sykepleie. Dette innebærer en viktig utviklings- og integrasjonsprosess for fakultetet. VID starter også opp en ny mastergrad i klinisk sykepleie og en tverrfaglig mastergrad i helsefremmende relasjonsarbeid.

VID har en høgskoleovergripende organisering av forskningsgrupper, hvor om lag 90% av VIDs vitenskapelige ansatte deltar. Forskningsgruppene er tverrfaglige, men mange vil ha en primærtilknytning til fakultet for helsefag (vid.no/forskning/forskningsgrupper).

VID er inne i en spennende fase med utvikling av nye og oppgraderte campuser Oslo, Bergen og Stavanger. Virksomheten i Oslo vil samles på Diakonhjemmet våren 2020, i Bergen i 2021 på Haraldsplass, og i Stavanger i 2022 for nåværende studiesteder i Sandnes og Stavanger.

Arbeidsoppgaver

Dekanen har et helhetlig ansvar for å lede og utvikle virksomheten ved fakultetet. For fakultetets virksomhet ved VID Oslo, VID Sandnes og VID Bergen vil prodekanene ha delegert myndighet til å lede virksomheten. VID praktiserer enhetlig ledelse, og delegeringen gjelder alle driftsområdene.

Dekanen:

  • er resultatansvarlig for fakultetets samlede virksomhet og at fakultetet når sine mål innenfor rammer gitt av styret og rektor.
  • ivaretar strategiske, faglige og administrative lederoppgaver i forbindelse med utdanning, forskning og utvikling i fakultetet.
  • har ansvar for fakultetets økonomistyring, personalledelse, forvaltnings- og driftsoppgaver, herunder ansvarlig for intern organisering, samhandling og total ressursutnyttelse
  • representerer fakultetet i relevante organ og fora nasjonalt og internasjonalt

Dekan rapporterer til rektor og deltar i høgskolens sentrale ledergruppe med felles strategisk lederansvar for høgskolens samlede utvikling og resultat.

Dekan leder fakultetets ledermøte. Dekan skal bidra til realisering av høgskolens verdier, visjon og strategi, og til god samordning og disponering av ressurser på tvers av høgskolens enheter. Det er utarbeidet en generell stillingsbeskrivelse for stillingen som dekan.

Det tas forbehold om fremtidige endringer i stillingens arbeids- og ansvarsområde.

Kvalifikasjonskrav

  • relevant helsefaglig utdanning på førstekompetansenivå, fortrinnsvis med forskerkompetanse (ph.d.)
  • dokumentert pedagogisk kompetanse i tråd med Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger
  • god kjennskap til fagområdene innenfor fakultetet
  • god kjennskap til universitets- og høgskolesektoren
  • dokumentert og relevant lederkompetanse
  • god muntlig og skriftlig kommunikasjons- og fremstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk

Ønskede kvalifikasjoner:

  • erfaring med undervisning, veiledning og forskning på universitets-/høyskolenivå
  • bred kontaktflate i sektorene VID utdanner til, og til relevante fag- og forskningsmiljø både nasjonalt og internasjonalt
  • erfaring med å drive faglige og pedagogiske utviklingsprosesser

Personlige egenskaper

  • evne til å arbeide strategisk, systematisk og effektivt
  • evne til å fremstå som en tydelig og samlende leder, med god beslutnings- og gjennomføringskraft
  • initiativrik
  • gode samarbeidsevner

I en helhetsvurdering av søkere vil det bli lagt vekt på personlig egnethet, relevant kompetanse og erfaring for å komplettere eksisterende team.

Generelle kriterier

Generelle kriterier for tilsetting som førsteamanuensis/førstelektor eller på høyere grads nivå fremgår av: FOR 2006-02-09 nr.129: Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger og VIDs interne retningslinjer for vurdering av førstelektorkompetanse.

Vi tilbyr

  • Et trivelig arbeidsmiljø med høy kompetanse og stort engasjement
  • Sentral lederstilling i en organisasjon i vekst og utvikling
  • En kirkelig og verdibasert utdanningsinstitusjon med høye faglige ambisjoner
  • Medlemskap med gode pensjonsvilkår i Statens pensjonskasse
  • Lønnsplassering i henhold til hovedavtalen mellom VIRKE og arbeidstakerorganisasjonene. Stillingen er plassert i stillingskode 1474 Dekan

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. VID vitenskapelige høgskole ønsker flere personer med minoritetsbakgrunn i vitenskapelige stillinger, og personer med minoritetsbakgrunn oppfordres derfor til å søke.

Den som tilsettes må kunne identifisere seg med og aktivt fremme høgskolens visjon og verdier og kunne arbeide lojalt i samsvar med formål og verdigrunnlag ved VID vitenskapelige høgskole og rette seg etter de lover, forskrifter, retningslinjer og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Søknaden

Søknaden med vedlegg sendes via linken «Søk stillingen» øverst på denne siden og må inneholde:

  • Søknad med CV
  • Vitnemål og attester
  • Liste over søkers publiserte/vitenskapelige arbeider
  • Dokumentasjon på søkers kvalifikasjoner i hht utlysningens krav til kvalifikasjoner

Dersom det ikke foreligger kompetansevurdering av nyere dato fra annen institusjon, vil VID gjennomføre en kompetansevurdering av aktuelle kandidater.

Søkere som har høyere utdanning fra utlandet skal søke om NOKUTs generelle godkjenning.

Vennligst merk at alle relevante dokumenter må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk, enten som original eller i oversettelse.

Ufullstendige søknader vil normalt ikke behandles.

Søknadsfrist: 12.03.2020

Tiltredelse: 01.08.2020 eller etter avtale

Kun søkere som benytter seg av søknadsportalen er aktuelle for stillingen.

Søkere som inviteres til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål, attester og tre referanser.

Kontaktinformasjon

Søkere som ønsker nærmere informasjon om stillingen, kan ta kontakt med:

  • Rektor Bård Mæland +47 22451900 / 40406029 eller bard.maland@vid.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS