Er du opptatt av musikk som et av våre viktigste kulturuttrykk?

Seksjonsleder - Musikk

Søknadsfrist: 14.04.2024

Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har ca. 600 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli bruk til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Er du opptatt av musikk som et av våre viktigste kulturuttrykk? Vil du bidra til å gjøre landets største musikksamling tilgjengelig for flest mulig?

Nasjonalbibliotekets musikksamling dekker alle sjangre og speiler hele den norske musikk- og mediehistorien. Den omfatter all publisert musikk, arkivene etter noen av våre mest sentrale artister og komponister, og spesialsamlinger som dokumenterer norsk folkemusikk, visetradisjon og jazz. Med en stadig økende digital samling skal Nasjonalbiblioteket skape gode tjenester for våre brukere og være infrastruktur for forskning. Gjennom faglige prosjekter og utgivelser jobber vi for å gjøre norsk musikkhistorie tilgjengelig. Vi legger til rette for fremføring av norsk musikk, blant annet ved å publisere noter til musikk som ikke er utgitt på forlag.

Nasjonalbiblioteket søker nå etter en person som kan lede og utvikle arbeidet i vår musikkseksjon videre. Vi ser etter en faglig sterk, initiativrik og engasjert leder som evner å skape gode tverrfaglige samarbeid i møte med et felt som er i stadig utvikling, ikke minst når det gjelder digitalisering. Seksjonen består av 14 medarbeidere med høy og variert fagkompetanse og er en del av avdeling Fag og forsking.

Arbeidsoppgaver

* Bidra i virksomhetens tverrfaglige arbeid med musikk

* Utvikle prosjekter med utgangspunkt i Nasjonalbibliotekets musikksamling

* Lede og utvikle innsamling av privatarkiv innen musikk

* Lede seksjonens portefølje av musikktjenester, deriblant notepublisering og veiledningstjeneste

* Bidra i ledergruppa i avdeling Fag og forskning

* Personalledelse og -oppfølging

* Økonomiansvar

Kvalifikasjoner

* Høyere utdanning på mastergradsnivå, musikkfaglig kompetanse vil bli vektlagt. Særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanningskrav

* Erfaring med faglig prosjektutvikling

* Erfaring fra arbeid med digital musikk; bærere, filformater, kataloger, digitalisering m.m.

* Ledererfaring med personal- og økonomiansvar

* Erfaring fra arkiv-, bibliotek- eller UH-sektoren

* Svært god formuleringsevne skriftlig og muntlig på norsk og engelsk

* Personlig egnethet vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

* Svært gode samarbeidsevner og organisasjonsforståelse

* Høy arbeidskapasitet

* God rolleforståelse

* Utviklingsorientert

* Gjennomføringsevne

Vi tilbyr

* En spennende jobb i et kunnskapsrikt miljø

* Fast tilsetting i stillingskode 1407 avdelingsleder Aktuell lønnsplassering for denne stillingen er fra lønnstrinn 71-76 som tilsvarer årslønn kr. 708 000.- til kr. 777 900.- pr år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

* Sentral beliggenhet

* Fleksibel arbeidstid

* Medlemskap i Statens Pensjonskasse.

Webcruiter-ID: 4777376709

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

  • Richard Gjems (Seniorrådgiver), 97 08 08 5 1, richard.gjems@nb.no
  • Hege Stensrud Høsøien (Avdelingsdirektør), 92 85 51 22, hege.hosoien@nb.no
  • Spørsmål om søknad og CV, personal@nb.no
Powered by Labrador CMS