Spennende jobbmulighet i Forskningsgruppen Sjømatforedling ved Møreforsking AS!

Forsker - Sjømatforedling

Søknadsfrist: 30.06.2022

Ønsker du å bidra til god kvalitet, økt utnyttelse og verdiskaping av marint råstoff?

Forskningsgruppen "Sjømatforedling" forsker på hvordan man kan oppnå høyest mulig kvalitet, verdi og totalutnyttelse av marint råstoff i alle ledd av den marine verdikjeden.

Møreforsking

Møreforsking (MF) er et regionalt forankret forskingsinstitutt som utfører forsking og utvikling innen både naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Våre forskere leverer forskning og innovasjon i nært samarbeid med industriklynger i regionen, offentlig sektor samt nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner.

Våre viktigste forskningsområder er bærekraftig bruk og forvaltning av hav og kyst, akvakultur, sjømatkvalitet, marine råstoff, logistikk, transport og samfunnsøkonomi. Møreforsking har stor faglig bredde og arbeider tverrfaglig for å finne bærekraftige løsninger på sentrale samfunnsutfordringer som bidrar til verdiskaping lokalt, nasjonalt og globalt. Vi tilbyr et tverrfaglig forskingsmiljø med gode muligheter for faglig utvikling.

Aktiviteter i forskningsgruppen innebærer evaluering av kvalitet og prosessering av marint råstoff. Faggruppen har en strategisk satsning sammen med NTNU på industrialisering og automasjon.

Vi er i vekst og søker 1-2 forskere innen kjerneområder som omfatter:

· Råstoffhåndtering

· Automasjon og produksjonsprosesser mot konsum- og ingrediensindustrien

· Kvalitetsdokumentasjon og standardisering (herunder sensorteknologi)

· Sensorikk – smak- og produktegenskaper

· Analyser av næringsinnhold og andre kjemiske parameter

· Funksjonelle egenskaper

· Markedsanalyser, forbrukerpreferanser, merkevarebygging

I tråd med grønn omstilling, bedre ressursutnyttelse og effektiv produksjon har vi nå en satsning på utvikling av nye automatiserte produksjonssystemer og bruk av sensorteknologi. I denne sammenheng ønsker vi å utvide og styrke vår kompetanse på sensorisk, kjemisk, og instrumentelle målinger av ulike kvalitetsegenskaper i prosessert råstoff til konsum og ingrediens.

Om stillingen:

Arbeidsoppgaver for en forsker i Møreforsking omfatter alle fasene i et prosjekt; kontakt med næringsliv, utvikling av prosjekt og søknader, ledelse og gjennomføring av prosjekt, datainnsamling og analyse, og formidling av forskningsresultat. Du må trives med å arbeide med oppdragsforskning, der en gjerne jobber med flere prosjekter i ulike faser samtidig og tempoet er høyt. Det vil bli lagt vekt på formell kompetanse, vitenskapelig publisering og forskningserfaring. Vi ser etter forskere med gjennomføringskraft som har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, har høy arbeidskapasitet, er initiativrik og løsningsorientert. Å bringe med seg et faglig nettverk vil telle positivt.

Arbeidssted:

Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen Sjømatforedling som har utspring i vårt kontor i Ålesund. Reising må påregnes. Arbeid i felt, bl.a. på fartøy, hos fiskeindustri og på laboratoriet inngår i stillingen.

Kvalifikasjonskrav:

• Høyere utdanning på master eller PhD-nivå (vitenskapelig kompetanse innen teknologi, automasjon, fiskeri- og havbruksvitenskap, matvitenskap, bioteknologi, ernæringsfysiologi)

• Må beherske engelsk godt, både muntlig og skriftlig. Gode norskkunnskaper er en stor fordel.

• Kunnskap om statistisk analyser er en fordel

Hos oss får du:

  • et inspirerende arbeidsmiljø hvor kombinasjonen av forskning og kommersiell tilnærming skaper muligheter i fremtidsrettede bransjer
  • spennende og tverrfaglige prosjekter i et samlende kompetansenettverk
  • dynamisk og fleksibel arbeidshverdag
  • store muligheter for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent kompetansemiljø

Alle henvendelser behandles konfidensielt og fortløpende.

Video om vår marine forskning her.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Wenche Emblem Larssen (Forskningsleder Sjømatforedling), 917 80 817
  • Linn Kristin Akslen-Hoel (Forskningssjef), 922 60 870
Powered by Labrador CMS