NORDLANDSFORSKNING har en ledig spennende stilling!

Vi vil ha flere kollegaer!

Søknadsfrist: 01.02.2022

Nordlandsforskning

Nordlandsforskning er et regionalt samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt som ble etablert i 1979 i Bodø. Vi er det eneste instituttet i sitt slag i Nord-Norge med både eierskap og hovedkontor i nord. Dette gir oss en sterk posisjon i landsdelen og et ansvar for å bidra til forskning i og for nordområdene i tillegg til å bidra til å løse nasjonale og globale samfunnsutfordringer. Vårt hovedkontor ligger på universitetsområdet i Bodø, og vi har regionkontorer i Svolvær og Mo i Rana. Vi vil sammen med søkere vurdere hvilket arbeidssted som vil kunne passe best. Vi har fokus på å være en inkluderende og mangfoldig arbeidsplass.

Hos oss ansetter vi folk i faste stillinger, og søker både erfarne forskere, nyutdannede eller snart-ferdig-utdannede. De fleste forskerne hos oss har PhD-utdanning og vi ønsker primært at du også har det, men vurderer også kandidater som har et tydelig ønske om en akademisk karriereutvikling. Du må ha gode samarbeidsevner, men også en selvstendig ‘drive’; et ønske om å utgjøre en forskjell og å påvirke i de store omstillingers tid. Du må ha gode kommunikasjonsevner og beherske norsk/ skandinavisk og engelsk på et høyt nivå, både muntlig og skriftlig. Erfaring fra anvendt forskning, tverrfaglig samarbeid, prosjektarbeid og feltarbeid vil vektlegges. Du må gjerne være kjent med både kvalitativ og kvantitativ forskningsmetodikk, og ha interesse for innovasjon, omstilling og transformasjonsprosesser i samfunnet. Du må være initiativrik og kreativ med evne til både å lede og å delta i initieringsprosesser og prosjektarbeid. Du ønsker å operasjonalisere bærekraftprinsipper og -målsettinger på tvers av samfunnssektorer, og delta i og videreutvikle samfunnsvitenskapelig praksis og teoriutvikling. Vi arbeider tverrfaglig, og du må ha både en god grunnmur i ditt spesialfelt samtidig som du synes det er spennende å jobbe i et bredt tematisk og geografisk nedslagsområde.

Nordlandsforskning har sterke regionale, nasjonale og internasjonale nettverk. Vi både leder og deltar i en rekke nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, inkludert flere EU-prosjekter. Vår posisjon som et viktig samfunnsvitenskapelig miljø i nordområdene og Arktis forplikter og åpner for muligheter for faglig utvikling, introduksjon til sterke nettverk og ikke minst spennende feltarbeid. Vi har tette koblinger til både forvaltning og næringsliv, og ønsker å videreutvikle dette til nytte og glede for hele regionen.

Som ansatt ved Nordlandsforskning vil du inngå i en av tre forskningsgrupper: miljø, næring eller velferd. Miljøgruppa har fokus på blant annet reiselivsforskning, naturressursforvaltning, klimatilpasning og -omstilling, bærekraftig matproduksjon (både til lands og til vanns), og by- og stedsutvikling. I velferdsgruppa forskes det blant annet på innbyggeres møte med velferds- og helsetjenester, aldersvennlige samfunn, likestilling og mangfold, boligsosialt arbeid, skole/utdanning og inkludering, og innovasjon og bærekraft i velferdstjenester. I næringsgruppa jobbes det spesielt med entreprenørskap, innovasjonsledelse, og samfunnsplanlegging. Implementering av bærekraftsmålene og grønn omstilling står sentralt i alle gruppene og i praksis jobber vi ofte sammen på tvers av disse. Vi ønsker flere kollegaer i alle forskningsgruppene og på de fleste fagområdene. Har du bakgrunn i fagdisipliner som for eksempel samfunnsplanlegging, statsvitenskap, miljøsosiologi, naturforvaltning, sosialantropologi, samfunnsgeografi, sosiologi, sosialt arbeid, spesialpedagogikk, økonomi/ sirkulærøkonomi eller andre relevante fagdisipliner du mener kan passe inn i våre fokusområder og prosjektportefølje, vil du være interessant for oss.

Arbeidshverdagen hos oss kan være er hektisk, men du vil også oppleve godt arbeidsfellesskap og betydelig fleksibilitet i organisasjonen. Det betyr at inn mot leveringer og viktige tidsfrister så kan det være behov for en ekstra innsats, men også at en god soldag kan utnyttes slik den bør i nord – utendørs. Vi er opptatt av at folk som jobber hos oss skal kunne leve gode liv, og finne den rette balansen mellom fritid og et givende arbeid.

Bedrift: Nordlandsforskning

Søknadsfrist: Snarest

Sted: BODØ

Stillingsfunksjon: Forskning

Stillingstype: Heltid

Bransje:Forskning og utvikling

Utdanningskrav: PhD

Arbeidserfaring: Ønskelig

Ønsket Språk: Skandinavisk, engelsk

Fylke: NORDLAND

Arbeidssted: Bodø, Vågan, Mo i Rana

Land: NO

Antall stillinger: 3

karriere-kode:4234164

Spørsmål rettes til

Powered by Labrador CMS