Spennende jobbmulighet i Patentstyret ved Nærings- og fiskeridepartementet!

Direktør Patentstyret - Nærings- og fiskeridepartementet

Søknadsfrist: 03.05.2020

Nærings- og fiskeridepartementet

Patentstyret er et nasjonalt kompetansesenter for immaterielle rettigheter direkte underlagt Nærings- og fiskeridepartementet. Patentstyret hjelper næringslivet med å sikre de verdier som skapes gjennom nye produkter, innovasjon, forskning og utvikling. Vi behandler søknader og tilbyr tjenester i tilknytning til patent-, varemerke- og designrettigheter. Vi deltar i regionalt og internasjonalt samarbeid på immaterialrettsområdet, for å utvikle internasjonalt regelverk i tråd med norske interesser. Vårt arbeid skal bidra til å bedre norske bedrifters konkurranseposisjon og skape økonomisk vekst i det norske samfunnet. Vi er 250 dyktige medarbeidere og holder til i moderne lokaler sentralt i Oslo.

Vil du lede en organisasjon som skal sikre næringslivets immaterielle verdier?

Nåværende direktør skal gå av og vi søker en utviklingsorientert etterfølger med bred kompetanse. Direktøren skal lede Patentstyrets arbeid for å øke Norges konkurransekraft og bistå norsk næringsliv med å sikre sine investeringer og konkurranseposisjoner og derved skape økonomisk vekst.

Patentstyret har som mål at industrielle rettigheter i Norge ivaretas på en god og hensiktsmessig måte. Det skal være en aktiv medspiller og fremme kunnskap om immaterielle rettigheter i forsknings- og innovasjonsmiljøer samt næringslivet. I tillegg skal rollen som myndighetsorgan ivaretas.

Som direktør for Patentstyret skal du være en drivkraft for virksomhetens utviklingsarbeid i en tid der antall søknader er økende. Det er forventet at ny teknologi vil kunne bidra til mer og bedre søknadsbehandling. Fortsatt effektiviseringsarbeid gjennom økt digitalising av søknadsbehandlingen vil være sentrale oppgaver som skal følges opp. Samtidig må direktøren fremme Patentstyrets rolle både nasjonalt og internasjonalt.

Det kreves høyere relevant utdanning. Du bør ha ledererfaring fra en kompetanseintensiv virksomhet og ha en delegerende og involverende lederstil med fokus på mål og resultater. Videre kreves god innsikt i virkemiddelapparatet og evne til å skape gode samarbeidsrelasjoner på tvers av sektorer. Internasjonal erfaring er et fortrinn.

Direktøren tilsettes på åremål for en periode på seks år med mulighet for forlengelse i en periode. Lønn etter avtale innenfor statens lederlønnssystem.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold, og alle kvalifiserte oppfordres til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn eller seksuell legning. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Av søkere som informerer om at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV, vil minst én bli invitert til intervju dersom han/hun er kvalifisert. Opplysninger om dette kan bli brukt til registreringsformål.

Stillingen er omfattet av Offentleglova. Søkere vil bli kontaktet på forhånd dersom søkerlisten blir offentliggjort.

Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til Visindi AS ved Siri Skauge, tlf. 900 91 224 eller Christian Høie Lie, tlf. 984 84 870. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor vår oppdragsgiver. Søknad med CV sendes snarest og senest innen 03. mai 2020.

Søk på stillingen

Kontakt:

Powered by Labrador CMS