Den norske legeforening har en ledig spennende stilling!

Rådgiver / seniorrådgiver

Søknadsfrist: 15.12.2019

Har du interesse for og kunnskap om helsepolitikk?

Bli kjent med Den Norske Legeforening

Fast stilling som helsepolitisk rådgiver/seniorrådgiver

Den norske legeforening

Legeforeningen organiserer om lag 95 % av de yrkesaktive legene i Norge. Vi arbeider med helsepolitikk, fagutvikling, forskning, utdanning og arbeidsvilkår som ramme for medisinsk fagutøvelse. I Legeforeningens sekretariat jobber det 180 medarbeidere. Vi oppfordrer alle kvalifisert personer til å søke stilling hos oss, uavhengig av kjønn, alder, funksjonshemming eller nasjonalitet.

Legeforeningen søker engasjert og operativ samfunnsviter/økonom til spennende stilling i Samfunnspolitisk avdeling, helsepolitisk seksjon. Avdelingen arbeider med politikkutvikling, rådgiving, påvirkningsarbeid og kommunikasjon i tett samarbeid med et bredt fagmiljø i øvrige deler av sekretariatet og foreningen.

Arbeidsoppgaver:

  • Utvikle og fornye Legeforeningens politikk
  • Involvere Legeforeningens organisasjon, medlemmer, fagmiljøer og andre samfunnsaktører i tydelig og målrettet påvirkningsarbeid
  • Følge helsepolitiske saker i forvaltning og Stortinget
  • Bygge og vedlikeholde et relevant kontaktnett for Legeforeningen, i politikken og i samfunnet for øvrig
  • Bidra i utviklingen av helseøkonomiske analyser og det helseøkonomiske miljøet i Legeforeningen

Det kreves god evne til å vurdere, sammenfatte og formidle faglig kunnskap og å omsette dette i en organisasjons- og samfunnspolitisk sammenheng.

Du må ha relevant høyere utdanning fra høyskole eller universitet. Det er ønskelig med relevant arbeidserfaring, gjerne fra helseforvaltningen, eller annet politisk arbeid. God rolleforståelse, personlig egnethet, evne til raskt å sette seg inn i komplekse saker og se gode løsninger, vil bli vektlagt. For spesielt kvalifiserte søkere vil stillingstittelen seniorrådgiver være aktuell. Legeforeningen tilbyr konkurransedyktige betingelser. Vi holder til i hyggelige lokaler sentralt i Oslo sentrum, og flytter inn i nyoppussede lokaler på Christiania Torv høsten 2020. Lønn etter avtale.

Ønsker du å vite mer om stillingen, kontakt gjerne avdelingsdirektør Jorunn Fryjordet eller seksjonssjef Gorm Hoel på tlf. 23 10 90 00.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen