Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Instituttnestleder ved Institutt for matematikk og naturfag

Søknadsfrist: 05.01.2020

Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap har ledig åremålsstilling som Instituttnestleder ved Institutt for matematikk og naturfag

Om stillingen

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap er det ledig en fireårig midlertidig 100 % stilling som nestleder ved Institutt for matematikk og naturfag. Annen stillingsbrøk kan vurderes i særlige tilfeller.

Universitetet i Sørøst-Norge

Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler; utdanning og forskning.


Vi har tett dialog med offentlig sektor og næringslivet, både på nye og allerede etablerte arenaer, slik at vi forstår hvilke behov som oppstår og hvilke utfordringer vi må løse. Og det er derfor våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede. Våre studenter har tett kontakt med arbeidslivet gjennom alle våre studier, og er godt rustet til å gå ut i yrkeslivet når utdanningen er over. USN utdanner arbeidstakerne Norge søker.


USN er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. Rektor er Petter Aasen. USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. USN er lokalisert i Horten, Drammen, Notodden, Porsgrunn, Ringerike, Kongsberg, Bø og Rauland. Vi tilbyr bachelorutdanninger, masterutdanninger og doktorgradsprogrammer, samt etter- og videreutdanninger.


Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høgskolen skulle bli et universitet.

Instituttleder ved Institutt for matematikk og naturfag er nærmeste overordnede. Instituttet har 53 ansatte fordelt på to faggrupper i henholdsvis matematikk og naturfag. Instituttet er representert på campusene Vestfold, Drammen, Porsgrunn og Notodden.

Hovedarbeidssted fastsettes i dialog med den som tilsettes, men vedkommende må påregne koordinerings- og ansvarsoppgaver som kan kreve tilstedeværelse på alle instituttets studiesteder.

Aktuelle arbeidsoppgaver

Institusjonen har gjennomgått flere fusjoner, nye utdanninger er etablert og forskningsaktiviteten er økende. Instituttet er således i en pågående endringsprosess. Den som tilsettes vil få en viktig rolle i instituttets strategiske arbeid, men også i daglig drift. Nestlederen vil gå inn i instituttets ledergruppe, og vil gi viktige bidrag til å definere ledergruppens felles mål som er knyttet til utvikling av instituttets studier, personalledelse, forskning, internasjonalisering, etter- og videreutdanning, m.m. Nestleder vil være sentral i utformingen av samarbeidsstrukturer, og vil lede og gjennomføre endringsarbeid, motivere og inspirere ansatte i deres arbeid med FoU, EVU og tilrettelegging for studentenes læring.

Ansvar og myndighet i stillingen er delegert fra instituttleder, og den som tilsettes vil bli tillagt personalansvar for en andel av instituttets medarbeidere. Nestleder vil være instituttleders stedfortreder. Andre konkrete ansvarsområder vil avtales i samarbeid med den som tilsettes.

Kvalifikasjoner

  • Fortrinnsvis førstestillingskompetanse innenfor et relevant fagområde. Søkere med relevant mastergrad/hovedfag kan også vurderes som aktuelle for stillingen.
  • Matematikk/matematikkdidaktikk i fagkretsen.
  • Lederfaring og gode lederegenskaper (se under). Erfaring med endringsledelse og forskningsledelse.
  • Gode språkferdigheter. Den som tilsettes må kunne kommunisere godt, både skriftlig og muntlig, på både et skandinavisk språk og engelsk.

Lederegenskaper og personlige egnethet

  • Engasjert, ansvarlig og målrettet
  • Lagorientert, men også selvstendig
  • Analytisk og strategisk innstilling med løsningsorientert fokus
  • Strukturert og systematisk arbeidsform
  • Evne til å skape gode relasjoner og bygge tillit
  • En lyttende og kommuniserende tilnærming, med evne til å se den enkelte medarbeider
  • Beslutningsdyktighet

Ved vurdering av søkere vil det i tillegg bli lagt vekt på

  • Erfaring fra UH-sektoren. Erfaring fra lærer- og/eller barnehagelærerutdanning teller særlig positivt
  • Erfaring fra skole eller barnehage.
  • Forskningserfaring
  • Lederutdanning
  • Erfaring med og innsikt i ulike administrative systemer / offentlig forvaltning

Vi tilbyr

  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt sosialt miljø
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Arbeidsbetingelser

  • Varighet for ansettelse i stillingen er for en periode på fire år, jf. UH-loven § 6-4 d).
  • Lønn etter avtale, avhengig av erfaring og kvalifikasjoner. Instituttnestleder (stillingskode 1475): kr. 640 200 - 813 400 (LTR 70 – 80) per år. Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
  • Stillingen regnes som særlig uavhengig og har som hovedregel ikke rett på overtidsgodtgjøring, jfr. HTA § 13 (4).
  • Universitetet i Sørøst-Norge er i stadig endring og det må påregnes interne og eksterne organisasjonsendringer som kan berøre ansvar og oppgaver.
  • Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De som blir innkalt til intervju bes ta med kopi av attester og vitnemål. Ved behov gjennomføres andregangsintervju.

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Kjetil Reier-Røberg, tlf: 31 00 91 54/411 28 466

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kristine Aa. Aasland, epost/tlf: kristine.a.aasland@usn.no / 35 02 65 89

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”.

Her kan du lese mer om ansettelsesprosessen for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS