Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Instituttnestleder (Institutt for realfag og industrisystemer)

Søknadsfrist 10.04.2019

Om stillingen

Ved Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag er det fra 01.08.2019 ledig midlertidig 100 % stilling som instituttnestleder frem til 31.12.2020. Stillingen er knyttet til Institutt for realfag og industrisystemer og nærmeste overordnede er instituttleder.

Hovedarbeidssted er ved studiested Kongsberg, men noe reisevirksomhet mellom øvrige studiesteder må påregnes.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.


Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.


I Kongsberg bor du i en småby med storbyens kvaliteter, og studerer midt i et teknologisk smørøye. Campus ligger på Krona midt i sentrum hvor universitetsmiljøet er samlet i Kongsbergs kultur- og kunnskapssenter.


Campus Kongsberg har moderne fasiliteter, spesialrom for droneflyging, simulering og kompositt.

Formålet med stillingen er å styrke faglig og administrativ ledelse, personalledelse, forsvarlig ressursforvaltning i instituttet, ansattes utviklingsmuligheter og utdanningskvalitet.

Institutt for realfag og industrisystemer tilbyr studieprogrammer både på bachelor- og masternivå. Bachelorprogrammene i ingeniørfag er innen data, elektro og maskin. Vi tilbyr også et femårig lektorprogram i realfag. I tillegg tilbyr vi masterprogram i systems engineering, master i embedded systems og industriell økonomi. De to siste er under revidering og vil få nytt innhold og navn. Kongsberg er en attraktiv by full av muligheter. Innenfor bygrensene finner man et stort utvalg av aktiviteter, noe som inkluderer et skisenter, golfbane og uendelige muligheter for friluftsliv. Kongsberg har den største tettheten av ingeniører i Norge, og disse leverer banebrytende teknologi. Kongsberg har en avansert teknologisk klynge med systemer fra sjøbunnen til verdensrommet. Instituttet har omfattende samarbeid med lokale høyteknologiske firmaer og flere av masterprogrammene er i samarbeid med industrien som industrimastere.

Arbeidsoppgaver

  • I samarbeid med instituttleder, faggruppeledere og fakultetsadministrasjon koordinere studieprogrammene ved instituttet. Utvikle studieprogrammene i tråd med universitetets vedtatte kvalitetsdimensjoner, med spesielt fokus på faglig innhold, profil og relevans. Arbeide for at studieprogrammene har riktig kompetanse, bidra til god sammenheng mellom programmets totale læringsutbytte og innhold, læringsaktiviteter og vurderingsformer.
  • Bidra til at undervisningen er forskningsbasert og holder en faglig internasjonal profil.
  • Bidra til utvikling av et godt arbeids- og læringsmiljø.
  • Lede og forberede saker til programutvalg inkludert utarbeidelse av programrapport.
  • Ledelse av arbeidet med egenevalueringen ved periodisk programevaluering av studieprogrammene (minimum hvert 6. år).
  • Samarbeide med studieadministrasjon og emneansvarlig for å sikre at plan for gjennomføring av undervisning og vurdering er klar i god tid før semesterstart, samt holde programeier oppdatert.
  • Styrke attraktiviteten til studieprogrammet gjennom å bidra til intern og ekstern markedsføring i samarbeid med kommunikasjonsavdelingen.
  • Instituttnestleder deltar i relevante ledermøter og fagfora på fakultet og institutt.
  • Instituttnestleder kan delegeres personal- og økonomiansvar.
  • Instituttnestleder er ansvarlig for programmene Bachelor i ingeniørfag data, elektro og maskin.
  • Instituttnestleder skal bidra til styring og administrasjon av alle studieprogrammene som tilhører instituttet i samarbeid med faggruppe/forskningsgruppe ledere for programmets fagområder.

Kvalifikasjoner

  • Faglig og vitenskapelig kompetanse på minimum master-/hovedfagsnivå, fortrinnsvis på førstestillingsnivå innenfor ingeniør-, teknologi- eller realfag.
  • Fagbakgrunn og erfaring fra et av fagområdene instituttet dekker vil være en fordel.
  • Tidligere ledererfaring er ønskelig.
  • Erfaring fra forskningsledelse og/eller utdanningsledelse er ønskelig.
  • Erfaring med strategi-, endrings- og omstillingsprosesser er ønskelig.
  • Relevant erfaring fra undervisning og FoU-virksomhet på universitets- /høgskoleskolenivå.
  • Må beherske norsk/skandinavisk språk godt, både muntlig og skriftlig. Muntlig og skriftlig fremstilling på engelsk er ønskelig.

Personlige egenskaper

Gode kommunikasjonsevner og evne til å utvikle god organisasjonskultur vil sammen med personlig egnethet for øvrig tillegges vekt.

Vi tilbyr

  • Spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver.
  • Inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer.
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse.
  • Ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn og vilkår

Ansettelse i stillingskode 1475. Stillingen i lønnes i lønnsspenn kr. 631 700 - 802 600. Lønnsplassering etter erfaring og kvalifikasjoner. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De som blir innkalt til intervju bes ta med kopi av attester og vitnemål. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Olaf Hallan Graven, +47 95 85 10 10, olaf.hallan.graven@usn.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Seksjonssjef Britt G. Wien, britt.g.wien@usn.no.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad, CV og vedlegg elektronisk ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS