Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Førsteamanuensis / førstelektor i informatikk og automatisering

Søknadsfrist: 09.06.2019

Om stillingen

Ved Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag og maritime fag, er det fra 01.12.19 ledig en til to faste stillinger som førsteamanuensis/førstelektor innen informatikk og automatisering.

Stillingene er knyttet til Institutt for elektro, IT og kybernetikk, og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er Porsgrunn.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Instituttet tilbyr bachelorgrad i ingeniørfag i studieprogrammene «Informatikk og automatisering» og «Elkraftteknikk», og mastergrader i studieprogrammene «Industrial IT and Automation» og «Electrical Power Engineering». Den utlyste stillingen hører innunder bachelorstudiet i «Informatikk og automatisering» og masterstudiet i «Industrial IT and Automation».

Forskningen ved instituttet er organisert i fire forskningsgrupper: «Self Monitoring, Analysis and Reporting Technology» (SMART), «Telemark Modeling and Control Center»(TMCC), «Hydro Power, Transmission and Distribution» og «Entrepreneurship and Student Enterprises».

Ansvar og arbeidsoppgaver

Den som tilsettes vil, i samarbeid med kolleger, få ansvar for undervisning og forskning innen instituttets fagområder. Dette innebærer også veiledning på bachelor-oppgaver og eventuelt master-oppgaver. Stillingen er primært tilknyttet bachelor-studiet «Informatikk og automati­sering» (IA), men oppgaver knyttet til master-studiet (engelskspråklig) kan forventes. IA-studieprogrammet er for tiden under omarbeiding. Emner og innhold fra år 2020 og utover er derfor ikke endelig fastlagt.

Den som tilsettes må kunne undervise i emnet «Industriell kommunikas­jon og datanett» og «Industrielle styresystemer». I disse inngår temaer som industrielle kommunikasjonsprotokoller, IoT, datasikkerhet, industrielle styresystemer, virtuali­sering og skyløsninger.

Videre kreves det god kompetanse innen objektorientert program­mering, web-programmering og databaser, da dette inngår som en sentral del av studiet. Undervis­ning der disse temaene inngår, kan derfor bli aktuelt. I dag legges det i studiet mye vekt på utvikling av applikasjoner med C#, C++ og SQL Server, blant annet med bruk av Microsoft Azure-platt­formen.

Det benyttes også en del mikrokontrollersystemer, som eksempelvis Arduino og Raspberry Pi, og kompetanse innen programmering av slike er dermed ønskelig.

Maskinlæring og autonome systemer er områder det for tiden forskes på ved instituttet, og vil derfor kunne bli aktuelle temaer i emner. Kompetanse innen disse områdene vil være en styrke.

Stillingen kan bli pålagt undervisning og veiledning på alle nivåer og undervisningsløp knyttet til eget institutt. Undervisning ved andre institutter kan også bli aktuelt.

Universitetet har fjernundervisning og e-læring som satsningsområder, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Det pågår et løpende omstillingsarbeid som kan få innvirkning på stillingens innhold, ansvar og arbeidsområder.

Kvalifikasjoner

For tilsetting som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad innen aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid i samme omfang og kvalitet. For tilsetting som førstelektor kreves dokumentert forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling, i tillegg til dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse. Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet tillegges stor vekt.

Vi forutsetter gode samarbeidsegenskaper og gode kommunikasjonsegenskaper. Videre vektlegges evne til å inspirere og legge til rette for studentenes læring og evne og vilje til akademisk innovasjon i forskning og undervisning.

Det er en stor fordel om den som tilsettes kan knytte seg til en av instituttet forskningsgrupper, og søkere som styrker allerede eksisterende forskningsområder og -aktiviteter vil bli foretrukket.

Det forutsettes pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i høgskole-/universitetspedagogikk og minst 1 års undervisningserfaring. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år.

Ved mastergradene benyttes engelsk som undervisningsspråk, men da undervisningsspråket på lavere nivå er norsk, må den tilsatte også kunne undervise på et av de skandinaviske språkene (norsk, svensk eller dansk).

Vi tilbyr

  • Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt sosialt miljø
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Førsteamanuensis (stillingskode 1011) og førstelektor (stillingskode 1198): NOK 534 100 – 731 400 per år. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes. Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komitéens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som tilsettes må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Person med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Instituttet har få kvinner tilsatt i vitenskapelige stillinger, og kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kan Instituttleder Svein Thore Hagen (telefon: 35 57 51 70) ved institutt for elektro, IT og kybernetikk kontaktes.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken «Søk stillingen». Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • vitenskapelige publikasjoner (inntil 10 for søkere til førsteamanuensis/førstelektor)
  • liste over vitenskapelige publikasjoner
  • liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner
  • kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS