LEDIG STILLING VED UNIS

Bibliotekar (spesialbibliotekar)

Søknadsfrist: 01.10.2021

UNIS

UNIS er verdens nordligste utdanningsinstitusjon, lokalisert i Longyearbyen på Svalbard. UNIS har teknisk og vitenskapelig utstyr, laboratorier og infrastruktur egnet for undervisning og forskning innen arktisk naturvitenskap og teknologi for sjø, land og atmosfære. Fagavdelingene omfatter arktisk biologi, -geofysikk, -geologi, og -teknologi.


All utdanning gis på engelsk, og omlag halvparten av ansatte og studenter er fra utlandet. UNIS er et statlig aksjeselskap. UNIS skal gjennom sin virksomhet bidra til samfunnsutviklingen i Longyearbyen og på Svalbard i tråd med de overordnede målene for norsk svalbardpolitikk. Administrasjonsspråket er norsk.


Longyearbyen ligger på Svalbard, midt i en variert og vakker arktisk natur med gode muligheter for friluftsliv. Longyearbyen er et moderne tettsted med ca. 2400 innbyggere og har et godt tjenestetilbud med bl.a. full barnehagedekning, svømme-/idrettshall og et variert forenings-, idretts- og kulturliv.

Om stillingen

Universitetssenteret på Svalbard AS (UNIS) har ledig en fast 100 % stilling som spesialbibliotekar, og søker etter en engasjert og omgjengelig bibliotekar, med kunnskap og interesse for biblioteksystem og gjenfinning. Stillingen gir mange og varierte arbeidsoppgaver og krever evne til å jobbe strukturert og selvstendig. Stillingen rapporterer til avdelingsleder for Studieavdelingen.

Avdelingen består av bibliotek (2 ansatte), kommunikasjon (2 ansatte), studieadministrasjon (4 ansatte), en undervisningsrådgiver for bioCEED (senter for fremragende utdanning), samt avdelingsleder. Biblioteket bruker Alma biblioteksystem og søketjenesten Oria, og drifter RFID-løsning fra Bibliotheca. Biblioteket har også ansvaret for Cristin.

Arbeidsoppgaver

 • Daglig drift og andre bibliotekoppgaver
 • Veiledning og støtte til studenter og ansatte
 • Bidra til videre utvikling av biblioteket, herunder digitaliseringsprosesser og MerÅpent-løsning
 • Statistikkarbeid og rapportering
 • Katalogisering (Marc21 eller RDA)

Andre oppgaver kan bli lagt til stillingen.

Kvalifikasjonskrav

Kvalifikasjoner

 • Minimum bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap eller tilsvarende
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk og engelsk
 • God digital kompetanse og systemforståelse

Ønskede kvalifikasjoner

 • Erfaring fra tilsvarende arbeid innenfor universitets- og høyskolesektoren
 • Erfaring fra katalogisering (Marc 21 eller RDA)
 • Kompetanse innenfor Alma og Oria, gjerne også modulene Fulfillment og Resource Management

Personlige egenskaper

UNIS søker en medarbeider som er serviceinnstilt og utviklingsorientert, og med gode pedagogiske evner. Du er vant til å arbeide selvstendig og strukturert, samtidig som du har gode samarbeids - og kommunikasjonsevner.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen blir tillagt stor vekt.

Vi tilbyr

UNIS tilbyr en utfordrende og variert jobb, i et spennende, trivelig og internasjonalt miljø. Som ansatt er man medlem i Statens Pensjonskasse, som tilbyr en av markedets beste ordninger for alderspensjon. Vi tilbyr også gode forsikringsordninger, betalt reise- og flyttekostnader ved oppstart i stillingen, tjenestebolig og tilskudd til feriereise etter gjeldende regelverk.

Tilsetting er i stillingskode 1515 Spesialbibliotekar i statens regulativ, innplassering og avlønning etter ansiennitet og kvalifikasjoner. I tillegg til lønnen ytes et Svalbardtillegg tilsvarende kr. 34 560,- pr. år. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens Pensjonskasse. Inntektsskatten på Svalbard er for tiden på 8 %. I tillegg trekkes folketrygdavgift på 8,2 %.

Spørsmål om stillingen

Nærmere opplysning om stillingen fås ved henvendelse til:

 • Avdelingsleder for Studieavdelingen, Ane Hammervoll Bjørsvik (tlf: 79 02 64 46, [email protected])

Det er mulig å be om å få navnet/søknaden unntatt offentligheten iht. offentlighetsloven § 25. Ønsket må i tilfelle begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at skulle ønsket ikke bli tatt til følge, vil søkeren bli kontaktet og få mulighet til å trekke søknaden.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS