Ledig stilling ved Handelshøyskolen BI

Digital forretningsrådgiver / funksjonell analytiker

Søknadsfrist: 16.06.2019

Bli kjent med Handelshøyskolen BI

Høyere utdanning er i oppstarten av en gjennomgripende digital transformasjon. Som en progressiv utdanningsinstitusjon er Handelshøyskolen BI kjent for å sette et markant preg på utdanningstilbudet i Norge og har ambisjoner om digitalisering både i undervisning og av virksomhetsprosesser de kommende årene.

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er rangert blant de beste handelshøyskolene i Europa, og leverer internasjonalt anerkjent forskning og et bredt spekter av pedagogiske tilbud fra bachelor- til master- og doktorgradsprogrammer, samt videreutdanningsprogrammer. BIs samfunnsoppdrag er å øke kunnskap og gjennom det bidra til utvikling av næringslivet. BI har 20 000 studenter, over 300 000 alumni, og en rekke akademiske og forretningsmessige partnerskap og nettverk, både nasjonalt og internasjonalt. BI har de tre mest prestisjefylte internasjonale kvalitetsakkrediteringene – AACSB, EQUIS og AMBA. BI er organisert som en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. All fortjeneste går til å styrke BIs akademiske læringsmiljø.

BI har over flere år gjennomført prosjekter for å utvikle mer effektive og kundevennlige arbeidsprosesser, samt digitalisere leveransene av studier og programmer. BI ønsker å være i front av utviklingen når viktige områder som salg, undervisning og virksomhetsprosesser ytterligere skal digitaliseres.

Innenfor Økonomi og HR har vi et særskilt fokus på effektivisering av virksomhetsprosesser og bruk av teknologi for å støtte våre ledere og ansatte. Vårt ERP-system er Agresso og vi har kommet langt i automatiserte tjenester og utnyttelsen av systemet.

Vi søker en digital forretningsrådgiver / funksjonell analytiker som vil ha en ledende rolle på BI når det gjelder å videreføre dette arbeidet. Du må være brennende engasjert i digitalisering og den endringsreisen vi står ovenfor.

Ansvarsområder

Digital forretningsrådgiver / funksjonell analytiker har en sentral forvaltningsrolle i Digital og jobber i skjæringspunktet mellom teknologi og funksjonell HR/økonomi. Stillingen spenner over forretningsrådgivning, virksomhetsdrift og systemutvikling og skal ivareta gode og helhetlige løsninger. Vi jobber også som rådgivere på idéstadiet ved behov for nye tjenester som skal understøtte forretningsbehov og deltar hele veien frem til implementert løsning.

Vi ønsker å støtte BIs ledelsesprosesser gjennom effektiv forvaltning og videreutvikling av sentrale HR- og økonomidata. Dette innebærer blant annet å maksimere funksjonaliteten i Agresso og kvalitetssikre bruk av data på tvers av andre systemer og tekniske løsninger. Vedkommende vil ha en sentral rolle i utviklingsprosjekter hvor både ansatt-, organisasjon- og økonomiske data inngår.

Du må ha god forretningsforståelse, erfaring med implementasjon og drift av Agresso samt ha et ønske om å arbeide med interessenter som har forskjellige synspunkter på mål og midler. En viktig oppgave er å innhente, koordinere og prioritere brukerinnspill. Delingskultur og samarbeid er dine varemerker.

Arbeidsoppgaver

 • Løsningsarkitekt for BIs ERP-system Agresso, samt andre HR-relaterte applikasjoner. Sikre at porteføljen på en helhetlig måte understøtter BIs virksomhetsprosesser og bidrar effektivt til BIs langsiktige måloppnåelse.
 • Ivareta systemeieransvar for Agresso og andre HR-relaterte applikasjoner. Forvalte porteføljen og videreutvikle ny funksjonalitet, i nært samarbeid med forretningen. Besørge brukerveiledninger, support og opplæring i samarbeid med superbrukere.
 • Ta en ledende rolle i utvikling og forvaltning av økonomi- og HR-data og sikre at ny ERP-funksjonalitet i standard løsningene tas i bruk på BI.
 • Sørge for at BIs masterdata forvaltes og utvikles helhetlig og koordinert på tvers av systemene som inneholder ansatt-masterdata, samt at systemene er i samsvar med relevant lovgiving.
 • Ansvarlig for tilgjengeliggjøring av analyse, rapportering og bruk av økonomi- og HR-data.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdannelse, fortrinnsvis på masternivå.
 • Minimum 5 års erfaring i sentrale roller som forretningsrådgiver, konsulent eller prosjektleder/deltager, gjerne fra konsulentselskap
 • Svært god IT-teknisk kompetanse, spesielt Agresso/ERP, SQL, databaseteknologi og integrasjoner.
 • God forretningsforståelse. God innsikt i ledelses-, HR- og økonomiprosesser.
 • Er analytisk og klarer å transformere forretningsbehov til gode løsninger. Erfaring med digitalisering av forretningsprosesser. Kjennskap til smidige/agile metoder.
 • Har en strukturert arbeidsmetodikk, tar selvstendig ansvar og har høy arbeidskapasitet.
 • Løsnings- og utviklingsorientert.
 • Evne til å utfordre, forankre og kommunisere med ulike interessenter.
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne.

Vi tilbyr

 • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling. Mulighet for deltagelse på BIs kurs og studier.
  • Spennende jobb i et aktivt og interessant fagmiljø med stor samfunnsmessig betydning
  • Lønn etter kvalifikasjoner og gode ordninger for pensjon, lån og forsikring
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

På Handelshøyskolen BI får du kolleger som er stolte av jobben sin og utfører den med stort engasjement.

Stillingen rapporterer til leder for Master Systems & Analytics, Marianne Schei. Teamet er tverrfaglig og består av rådgivere, arkitekter og utviklere. Arbeidsstedet vil være BI i Oslo (Nydalen) og det er ønskelig med en snarlig tiltredelse.

Send søknad

KONTAKTPERSONER:

 • Marianne Schei (Avdelingssjef Master Systems & Analytics), mob: +47 464 10 168

HJEMMESIDE: www.bi.no