Ledig stilling ved Akvaplan-niva AS

Administrerende direktør (Akvaplan - niva AS)

Søknadsfrist: Snarest

Akvaplan-niva har vært gjennom en periode med sterk vekst og har nå 130 dyktige medarbeidere med høy kompetanse innen vår faglige kjernevirksomhet og industriens utviklingsbehov. Vi søker nå en ny administrerende direktør som skal bidra til å utvikle selskapet videre som leverandør av forskning og rådgiving som skaper konkurransefortrinn for våre kunder. Vi ser etter en resultat-, forbedringsorientert og trygg leder med erfaring fra kunnskapsintensiv virksomhet. Vår nye administrerende direktør må legge til rette for en økonomisk utvikling som gir handlingsrom og videre vekstmuligheter.

NIVA

Akvaplan-niva AS er et forsknings- og rådgivingsselskap i NIVA-gruppen (Norsk institutt for vannforskning). Vi har hovedkontor i Framsenteret i Tromsø og kontorer i Alta, Bodø, Trondheim, Oslo, Bergen og Reykjavik. Vår forskningsstasjon FISK ligger på Kvaløya, ca. 2 mil fra Tromsø sentrum.

Vi tilbyr praktiske og kostnadseffektive rådgivningstjenester for alle vann-tilknyttede miljøutfordringer og er engasjert i forskningsprosjekter innen områdene akvakultur, petroleum, mineralnæring, biodiversitet, klima og økotoksikologi.
Akvaplan-niva er ISO 9001 sertifisert og driver egne kjemiske og biologiske laboratorier som er akkreditert i henhold til anerkjente standarder. Vi er også sekretariat for den årlige nordområdekonferansen Arctic Frontiers i Tromsø.

Vi ønsker at vår nye administrerende direktør skal:

 • Bidra til at Akvaplan-niva leverer anvendt forskning og rådgivning av et format, kvalitet og relevans som treffer næringenes og samfunnets behov.
 • Bidra til at Akvaplan-niva har et ledende og nyskapende forskermiljø som får oppdrag i konkurranse med andre.
 • Bidra til at Akvaplan-niva er førende i Norge på de tjenestene de leverer, og at selskapet har kompetanse til å løse nye oppdrag.
 • Sikre Akvaplan-nivas posisjon og fremtid ved å sørge for at selskapet, som en del av NIVA-gruppen, har kompetanse til å møte utviklingen i samfunnet og de aktuelle næringene.

Du bør ha kjennskap til forskning og rådgivning, ha en strukturert og delegerende lederstil og gode evner til å bygge relasjoner og nettverk både i akademia og næringsliv.

Ønsket arbeidserfaring/kompetanse:

 • solid ledererfaring fra kunnskapsorganisasjon
 • god innsikt i forskning
 • erfaring fra rådgivende virksomhet
 • god forretnings- og markedsforståelse
 • erfaring fra forbedringsarbeid og organisasjons- og virksomhetsutvikling
 • god innsikt i den teknologiske utviklingen og forståelse for hvordan teknologi/digitalisering kan bidra til å effektivisere virksomheten og gi bedre kvalitet
 • evne til å lede i en tid preget av omstilling og uforutsigbarhet
 • gode kommunikasjonsferdigheter muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Relevant høyere utdanning på masternivå eller høyere er påkrevet.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Visindi v/ Siri Skauge, tlf. 900 91 224 eller Magne Amundsen, tlf. 916 56 101.

Alle henvendelser til Visindi behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver i innledende fase av prosessen. Søknad med CV mottas snarest.

Søk på stillingen

Kontakt: