Ledig stilling ved AHO

Førsteamanuensis (Institutt for form, teori og historie)

Søknadsfrist: 04.08.2019

AHO har ledig en fast tegnelærer stilling som Førsteamanuensis

Om stillingen og arbeidsoppgaver

AHO lyser ut en 50 % fast stilling som førsteamanuensis ved Institutt for form, teori og historie med delt faglig ansvar for undervisning i frihåndstegning ved arkitekturprogrammet på AHO.

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en vitenskapelig høgskole på universitetsnivå og en ledende, internasjonal arkitektur- og designskole som gir utdanning innen arkitektur, urbanisme, landskapsarkitektur og design. AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus, og arbeider med formgiving i alle skalaer; gjenstander, bygninger, by- og landskapsforming. AHO er organisert i fire institutter, og har ca. 700 studenter og 145 ansatte.


Institutt for form, teori og historie (FTH) arbeider med arkitektur, arkitekturhistorie og bygningsarv. Instituttet er sterkt internasjonalt orientert og leder en rekke internasjonale forskningsprosjekter. Staben teller omlag 30 arkitekter, arkitekturhistorikere, kunstnere og filosofer som underviser på alle nivåer: I grunnundervisningen, på masternivå og i doktorutdanningen. Instituttets ph.d.-studenter og postdoktorander er del av pågående forskningsprosjekter. FTH tilbyr en profesjonsrettet videreutdanningsmaster i arkitektturvern og en felles Nordisk videreutdanningsmaster i arkitekturarv (NORMAK).

Hoveddelen av stillingen er avsatt til undervisning av AHOs 60 førsteårsstudenter. Undervisningen drives i to likestilte studioer, med felles faglig opplegg og identisk læringsmål, undervist av et team av seks arkitekter og to tegnelærere. Undervisningens struktur er utviklet gjennom de siste ti årene og består av prosjektbasert studioundervisning som integrerer verkstedsopplæring, dataundervisning og frihåndstegning. I løpet av det første året skal studentene tilegne seg kunnskap og arbeidsmetoder som legger til rette for det videre studiet ved AHO. Examen philosophicum, arkitekturhistorie og materialteknologi undervises parallelt som egne fag.

Undervisningen i frihåndstegning har to formål: Å gi studentene en bred kompetanse i frihåndstegning som autonom kunstnerisk disiplin. Videre, å gi studentene kompetanse i frihåndstegning som en integrert del av to-dimensjonal arkitektur-representasjon, med særlig fokus på idéutvikling og kommunikasjon i prosjektarbeid.

Undervisningen i frihåndstegning i arkitekturstudiets første år drives tidvis som egne bolker og tidvis som en integrert del av studiets prosjektarbeid. Avhengig av strukturen i arkitekturstudiet organiseres undervisningen i frihåndstegning i form av intensive seminarer eller gjennom ukentlig undervisning. Organisering og ansvarsfordeling mellom tegnelærerne avtales internt eller i samråd med fagansvarlige for førsteklasseundervisningen.

Ved siden av å drive undervisning av førsteklassestudenter hvert semester, forventes det at den ansatte tegnelæreren annethvert semester holder et fordypningskurs i tegning på masternivå i tillegg. (6 ECTS/én dag i uken).

AHO søker en skapende og utøvende kunstner med tegning som sentralt medium og som kan vise til egen kunstnerisk produksjon på høyt nivå, og som holder seg godt orientert innen samtidskunsten, nasjonalt og internasjonalt. Det er forventet at rett kandidat evner å formilde tegnefaget på en måte som bidrar til å skape vitale nettverk, også utover institusjonens grenser.

Søkere med bakgrunn innen nærliggende disipliner kan også tas i betraktning. I tillegg til kunstnerisk produksjon, vil det bli lagt vekt på formell utdanning, praksis og pedagogisk kompetanse/erfaring ved vurdering av søkerne.

Stillingen fordeles med hhv 40% til undervisning og 10% andre administrative oppgaver ved AHO.

Stillingen er tenkt tilsatt fra 1.januar 2020.

Kvalifikasjonskrav

Søker til stillingen må:

  • ha utdanning tilsvarende master
  • kunne vise til egne arbeider av høy faglig kvalitet
  • ha solid erfaring fra kunstnerisk praksis
  • kunne dokumentere undervisningserfaring og pedagogisk kompetanse innen fagfeltet

VI ser etter kandidater med følgende egenskaper:

  • engasjert og initiativrik
  • gode samarbeidsevner
  • evne til nytenkning
  • evne til å jobbe i et miljø hvor det til tider er høy arbeidsintensitet
  • god muntlig og skriftlig formidlingsevne
  • grunnundervisningen ved AHO foregår på norsk og søkere må derfor beherske et skandinavisk språk.

Vi tilbyr

  • Et kreativt og innovativt internasjonalt miljø
  • Pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Stillingen lønnes i kode 1011 Førsteamanuensis i lønnspenn mellom kr 576 100 og kr 713 600. For stillingen gjelder vanlige statlige tilsettingsvilkår. Fra lønnen går 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

For statlige virksomheter er det et mål å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn, og at det blir lagt til rette for personer med redusert funksjonsevne.

Søknad på stilling

Vi ønsker at du vedlegger følgende i søknaden som gjøres via våre hjemmesider eller jobbnorge.no:

  • Søknad
  • CV
  • Bekreftede kopier av vitnemål og attester
  • Portfolio i digitalt format som legger spesielt vekt på tre prosjekter søkeren mener er mest relevant for stillingen.

Din søknad vil bli vurdert av en nedsatt sakkyndig komite ved AHO.

Du søker via vårt elektroniske rekruttering system www.Jobbnorge.no.

Søknadsfristen er 4 august 2019.

Spørsmål om stillingen

Dersom du har spørsmål til stillingen vennligst ta kontakt med:

Generell informasjon om AHO finnes på www.aho.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS