Doktorgradsstipendiat i offentlig politikk og administrasjon
Søknadsfrist: 01.10.2024
Publisert
Universitetet i Agder
Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder.
Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for samfunnsvitenskap er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i offentlig politikk og administrasjon, tilknyttet Institutt for Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag, for en periode på tre år (ev. et fjerde år med arbeidsplikt). Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.Instituttet, som har 15 fast ansatte, har ansvaret for bachelorstudium, masterstudium og ph.d.-program i statsvitenskap. Instituttet har også en stor portefølje innenfor Etter- og videreutdanning (EVU).Nærmere informasjon om instituttet finner du her.
Arbeidsoppgaver
Den som tilsettes vil være tilknyttet forskningsgruppen styring og ledelse i en offentlig sektor i endring, GOLEP.Forskningsgruppen arbeider med forskning på offentlig politikk og administrasjon på alle forvaltningsnivåer (kommunal, fylkeskommunal, statlig, og overstatlig) og deres samspill med privat og frivillig sektor. Forskningsgruppen er opptatt av komparative studier på tvers av flere politikkområder, slik som nordiske og internasjonale helsetjenester og høyere utdanning. Kandidaten bør knytte sitt prosjekt opp til forskning i forskningsgruppa.
Stipendiaten må ha nødvendige kvalifikasjoner for opptak til fakultetets ph.d.-program, og spesialiseringen offentlig administrasjon. Mer informasjon om doktorgradsprogram og spesialiseringer finner du her:
Kvalifikasjonskravet er fullført hovedfag/mastergrad innenfor statsvitenskap/offentlig politikk og administrasjon, med et gjennomsnittlig karakternivå på B eller bedre (inkl. på master/hovedoppgaven). For mer informasjon, se her: Gode engelskkunnskaper både muntlig og skriftlig er en forutsetning.
Personlige egenskaper
Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målrettet, ryddig, konsentrert og selvstendig. Personlig egnethet og samarbeidsevner vil bli tillagt vekt.
Vi tilbyr
faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
medlemskap i Statens pensjonskasse.Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 532 200 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Ved meningsforskjell mellom den norske og den engelske teksten skal den norske teksten legges til grunn.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
vitnemål med karakterer
masteroppgave/hovedfagsoppgave
attester
vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet, samt liste over disse
prosjektbeskrivelse på maksimum 10 sider, inklusiv litteraturliste.
Prosjektbeskrivelsen bør inneholde en presentasjon av mulige forskningsspørsmål/hypoteser, teoretisk rammeverk og en fremdriftsplan for det foreslåtte ph.d.-prosjektet. En vesentlig del av vurderingen av søkere er kvaliteten på prosjektbeskrivelsen.
Universitetet er forpliktet til å sikre god veiledning for de vellykkede søkerne. Aktuelle søkere vil bli invitert til intervju.
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 01.10.24
Kontaktinformasjon
For spørsmål om stillingen:
Jarle Trondal, ph.d.-programkoordinator, mobil 91 38 00 83, epost jarle.trondal@uia.no
Dag Olaf Torjesen, forskningsgruppeleder, mobil 90 12 99 48, epost dag.o.torjesen@uia.no