LEDIG STILLING VED UNIVERSITETET I AGDER

Førsteamanuensis i matematikk

Søknadsfrist: 09.01.2023

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for teknologi og realfag er det ledig en fast 100% stilling som førsteamanuensis i matematikk med sikte på tilsetning 01.08.23, eller etter avtale med universitetet. Stillingen er knyttet til Fakultetet for teknologi og realfag, Institutt for matematiske fag. Arbeidssted er Campus Kristiansand.

Institutt for matematiske fag har for tiden 45 fast ansatte i vitenskapelige stillinger (13 professorer/dosenter, 16 førsteamanuenser, 16 universitetslektorer), to postdoktorer og cirka 15 doktorgradsstudenter knyttet til vårt doktorgradsprogram i matematikkdidaktikk.

Fakultet for teknologi og realfag har forskergrupper innen både matematikkdidaktikk og matematikk. Forskergruppene har et bredt internasjonalt kontaktnett, og har jevnlig besøk av internasjonalt anerkjente forskere gjennom gjestestipend og seminarprogram. Forskningsgruppene har i løpet av de senere årene hatt, og deltatt i, en rekke store forskningsprosjekter. Forskningsgruppen i matematikkdidaktikk, MERGA, ble i 2018 utpekt som ett av seks prioriterte forskningssentre ved Universitetet i Agder. Instituttets andre store forskningsgruppe er i ren og anvendt matematisk analyse; PAMAR.

Universitetet i Agder er vertskap for MatRIC, det nasjonale senteret for fremragende utdanning (SFU) i matematikk. MatRIC (Centre for Research, Innovation and Coordination of Mathematics Teaching) skal lede innovasjon og forskning innen læring og undervisning i matematikk innenfor matematikk, naturvitenskap, ingeniørutdanning, økonomi og lærerutdanning. SFU er en nasjonal prestisjeordning som tildeles miljøer som kan vise til fremragende kvalitet og innovativ praksis i utdanningen.

Arbeidsoppgaver

Undervisningsoppgavene til den utlyste stillingen vil hovedsakelig være knyttet til undervisning av matematikk i bachelorprogrammet i industriell matematikk og på masterprogrammet i matematikk. Veiledning av bachelor- og masterprosjekt inngår også. Undervisnings- og veiledningsoppgaver i matematikk i andre studieprogram inkludert lærerutdanning kan også være aktuelt. Det er ønskelig at den som ansettes har en utdannings-, undervisnings- og forskningserfaring som gjør at undervisningsoppgaver som krever modellering, programmering, statistikk og innsikt i industrielle anvendelser kan dekkes.

Det er forventet at den som tilsettes, aktivt vil delta i en av våre forskningsgrupper og i gruppens forskningsprosjekter.

Instituttet har årsstudium, bachelor- og masterprogram i matematikk, og har ansvar for matematikk i bachelorutdanninger i økonomi, bioingeniørfag og biologi. Bachelorprogrammet er nylig revidert og er et program i industriell matematikk.

Instituttet gir også matematikkundervisning i universitetets lærerutdanningsprogram (barnehagelærerutdanning, grunnskolelærerutdanning 1-7 og 5-10, praktisk-pedagogisk utdanning, lærerutdanning for tospråklige lærere og lektorutdanning 8-13) og etter- og videreutdanning for lærere i matematikk. Instituttet har en egen PhD-spesialisering i matematiske fag innenfor vitenskapsfeltene matematikk og matematikkdidaktikk.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. For tilsetning som førsteamanuensis kreves det doktorgrad eller tilsvarende i matematikk.

For stillinger som førsteamanuensis har UiA kriterier for ansattes utdanningsfaglige kompetanse.

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. I tillegg stilles det krav om å beherske engelsk. Det stilles krav til søkeres evne til muntlig og skriftlig fremstilling.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Dokumentert forsknings- og utviklingsarbeid i matematikk som har relevans for instituttets studieprogram og arbeidsoppgaver.
  • Erfaring med industrielle relevante anvendelser av matematikk og fra samarbeid med industri.
  • Erfaring med studentaktive undervisningsformer.
  • Kompetanse i statistikk utover bachelornivå.
  • Erfaring med bruk av kvantitative metoder i forskning.
  • Kunnskap om programmering og erfaring med bruk av digitale verktøy i undervisning.
  • Relevant jobberfaring fra industri, høyere utdanning eller skole

Personlige egenskaper

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt, der god formidlingsevne i undervisningssituasjoner er særlig vesentlig. Det vil bli lagt vekt på samarbeidsevner, selvstendighet og vilje til å ta egne initiativ. Det kreves god arbeidskapasitet og høy grad av fleksibilitet.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
  • et sterkt fagmiljø og et godt kollegafellesskap som vektlegger tverrfaglig samarbeid
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011/1198 førsteamanuensis, kr 615 000 – 728.100 bro pr år, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må regne med endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • Kort beskrivelse av kandidatens motivasjon for å søke stillingen samt beskrivelse av relevant erfaring/forskning sett opp mot nødvendige og ønskede kvalifikasjoner angitt i utlysningsteksten
  • CV
  • Vitnemål
  • Attester som dokumenterer arbeidserfaring og formidlingsevne i undervisningssituasjoner
  • Liste over publikasjoner
  • Vitenskapelige arbeider (inntil 10) eller linker til disse
  • Beskrivelse av egne erfaringer og ambisjoner rundt utdanning og undervisning

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 09.01.23

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS