Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.
Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for samfunnsvitenskap er det ledig to faste 100 % stillinger som førsteamanuensis i barnevern eller sosialt arbeid, tilknyttet Institutt for sosiologi og sosialt arbeid. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Fakultet for samfunnsvitenskap har fire institutter: Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging, Institutt for informasjonssystemer, Institutt for statsvitenskap og Institutt for sosiologi og sosialt arbeid. For mer informasjon om fakultetet, se her.
Institutt for sosiologi og sosialt arbeid (ISS) har 30 faste ansatte, fem ph.d.-stipendiater og en postdoktor. Instituttet tilbyr studier innen sosiologi, sosialt arbeid og barnevern på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og bidrar i tillegg med undervisning på barnehage- og lærerutdanningene ved UiA. Instituttet er i stadig vekst med økende fokus på internasjonalisering og utvikling av forskningsprosjekter. For nærmere informasjon om instituttet, se her.
Arbeidsoppgaver
Stillingene er primært tilknyttet studieprogrammene i barnevern og sosialt arbeid, men det kan også være aktuelt med undervisning på andre studieprogrammer. De som ansettes forventes å bidra til å utvikle fagmiljøet på tvers av studieprogrammene.
Sentrale oppgaver vil være undervisning, både på bachelor- og masternivå, veiledning, ferdighetstrening, praksisoppfølging og utvikling av emner og studieprogram, samt forskning og forskningsledelse.
Instituttet har et nært samarbeid med praksisfeltet, og det forventes at den som tilsettes bidrar til å videreutvikle dette.
Den som ansettes vil bli tilknyttet en av fakultetets forskergrupper. For mer informasjon om fakultetets forskningsgrupper, se her.
Nødvendige kvalifikasjoner
Doktorgrad tilsvarende norsk ph.d. i sosialt arbeid/barnevern eller andre relevante samfunnsvitenskapelige områder.
Dokumentert vitenskapelig kompetanse innenfor barnevern, sosialt arbeid eller tilsvarende, inkludert aktuelle vitenskapelige publikasjoner innen disse områdene.
Relevant akademisk undervisningserfaring (som å holde forelesninger og seminarer, ha emneansvar, sensurere eksamensoppgaver og gjennomføre studentveiledning).
Ved rangering av søkerne vil det legges vekt på søkernes kompetanse og spesialisering sett opp mot behovet ved instituttets profesjonsutdanninger: Sosialfaglig arbeid i velferdstjenester som barnevern, rusomsorg og psykisk helse, samt samfunnsarbeid, sosial innovasjon og sosialt entreprenørskap, bærekraftig sosialt arbeid, tverrprofesjonelt samarbeid, samspill mellom offentlig, privat og frivillig sektor og fagområdet psykologi, fortrinnsvis utviklings- og sosialpsykologi. Andre temaer vil også kunne vurderes, forutsatt at relevansen for sosialt arbeid og/eller barnevern er tydeliggjort.
Aktuelle søkere må ha innlevert doktoravhandlingen til godkjennelse før søknadsfristen. Avhandlingen må være godkjent/disputas gjennomført før vedtak om ansettelse kan foretas.
Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik basiskompetanse, må skaffe seg dette i løpet av to år, eventuelt fullføre UiAs kurs i universitetspedagogikk.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig, ved ansettelsestidspunktet. Søkeren må også beherske engelsk muntlig og skriftlig.
deltakelse i relevante nasjonale og internasjonale faglige nettverk
profesjonsutdanning i barnevern eller sosialt arbeid; dette kan likevel erstattes av relevant praksiserfaring og/eller relevant vitenskapelig kompetanse
dokumentert evne til å sikre ekstern finansiering og å lede forskningsprosjekter
et sterkt nasjonalt og/eller internasjonalt forskningsnettverk
Fakultetet vil i årene fremover øke antall eksternfinansierte forskningsprosjekter, og søkere oppfordres til å beskrive sine planer for slike prosjektsøknader i kommende år i søknadsbrevet.
Personlige egenskaper
gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
god formidlingsevne
evne til å arbeide målrettet, strukturert og selvstendig.
kreativ, kritisk refleksivitet og en proaktiv holdning
sterk motivasjon for å bidra til et godt arbeids- og sosialt miljø
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510 kode 1011 førsteamanuensis kr. 750 000 - 800 000 per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt lenken «Søk stillingen».
Følgende må lastes opp elektronisk:
søknadsbrev
CV
attester og vitnemål (bachelor- og masterdiplom med karakterutskrifter)
vitenskapelige arbeider (inntil syv publikasjoner; ph.d.-avhandling regnes som 3 publikasjoner)
fullstendig liste over vitenskapelige arbeider/akademiske publikasjoner
evt. dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse
referanser (2-3 personer med kontaktopplysninger, e-post og telefonnummer).
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 01.06.2025
Kontaktinformasjon
For faglige spørsmål om stillingen:
Studieprogramleder for masterprogrammet i barnevern, Janne Lund; e-post janne.lund@uia.no
Studieprogramleder for bachelorprogrammet i sosialt arbeid, Heidi Bønnhoff; e-post heidi.bonnhoff@uia.no