Stilling:

Rådgiver / seniorrådgiver innen akvakultur i utviklingsland

Søknadsfrist: 21. juni 2018

Om stillingen

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er det største marine forskningsinstituttet i Europa med vel tusen ansatte og en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Vårt hovedkontor ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.

1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Ved Havforskningsinstituttet (HI) har vi behov for en rådgiver/seniorrådgiver som skal jobbe med rådgiving innen akvakultur i utviklingsland. Stillingen er fast, og plassert i forskningsgruppen Havforskning i utviklingsland i Bergen.

  • Hovedoppgaven er å koordinere innsats og kompetanse på akvakultur fra HI og andre offentlige institusjoner i utvikling av forskning og næring innen akvakultur i utviklingsland.
  • Det blir også viktig å utarbeide strategier for utvikling av akvakultur i utviklingsland i samarbeid med FNs Mat- og landbruksorganisasjon (FAO).
  • Kortere eller lengre opphold i samarbeidsland for igangsetting og oppfølging av prosjekter er en viktig del av arbeidsoppgavene.

Kvalifikasjoner

Til stillingen ønsker vi en person med relevant, fortrinnsvis høyere akademisk utdanning fra universitet eller høyskole, helst innen forvaltning av akvakultur og med relevant arbeidserfaring innen oppdrett/forvaltning. Lang arbeidserfaring innenfor fagområdet kan ev. kompensere for utdanningskravet. Kjennskap til norske eller internasjonale spørsmål knyttet til akvakultur er ønskelig. Erfaring fra internasjonalt arbeid og kjennskap til norsk utviklingssamarbeid er en fordel, men ingen forutsetning for stillingen.

Personlige egenskaper som gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, evne til å arbeide selvstendig, effektivt og målrettet samt evne til å generere, gjennomføre og rapportere prosjektaktiviteter vektlegges.

Gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig, er nødvendig.

Vi tilbyr:

  • Et godt, utfordrende og kreativt arbeidsmiljø.
  • Arbeid i et nasjonalt institutt med mye internasjonal kontakt.
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjonsordninger og velferdstilbud.

Stilling som 1434 rådgiver / 1364 seniorrådgiver lønnes etter statens lønnsregulativ. Stillingskode 1364 seniorrådgiver vil kun vurderes for søkere med spesielt høy kompetanse og erfaring. Fra bruttolønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

Ytterligere informasjon

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med forskningsgruppeleder Reidar Toresen, reidar@hi.no, tlf. 91 12 30 90, eller se vår web-side www.hi.no.

Havforskningsinstituttet er en IA-virksomhet som er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål.

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 21.06.2018

Web: www.hi.no

Kontakt: Reidar Toresen (Forskningsgruppeleder)

Telefon: 91 12 30 90

E-post: reidar@hi.no

Powered by Labrador CMS