Stilling:

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i velferdsrett

Søknadsfrist 16. november 2018

Universitet i Agder

Universitet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Ved Universitetet i Agder, Institutt for rettsvitenskap er det ledig en fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor i rettsvitenskap. Arbeidssted er ved Campus Kristiansand, men undervisning ved Campus Grimstad kan inngå i arbeidsoppgavene.

Institutt for rettsvitenskap er ett av fire institutter ved Handelshøyskolen som er et fakultet ved Universitetet i Agder. Handelshøyskolen er delt mellom campusene i Kristiansand og Grimstad, og har i overkant av 1700 registrerte studenter. Institutt for rettsvitenskap har ansvar for bachelorprogrammet i rettsvitenskap som ble etablert høsten 2011. I tillegg underviser instituttets ansatte i juridiske emner som inngår i øvrige studier ved Universitetet i Agder, samt kurs for etter- og videreutdanning. Fagmiljøet ved instituttet er i stadig vekst, og består av ca. 12 årsverk fordelt på 16 vitenskapelig ansatte. Bachelorstudiet i rettsvitenskap har ca. 70 studenter per årskull og meget gode søkertall. I tillegg arbeides det med utvikling av nye studietilbud.

Beskrivelse av stillingen

Til stillingen ligger forskningsplikt (for førstestillinger), samt undervisningsplikt både i tilknytning til bachelorprogrammet i rettsvitenskap og emner som inngår i studieprogram ved andre enheter ved UiA. Det kan også bli aktuelt med undervisning i emner som tilbys som etter- og videreutdanning.

Kvalifikasjoner og vilkår

Kriterier for ansettelse i stilling som førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor fremgår av forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.Søkerne må ha mastergrad i rettsvitenskap eller tilsvarende. For førstestilling må søkerne i tillegg dokumentere førstekompetanse, jf. §§ 1-4 og 1-5. Særlig kvalifiserte søkere vil etter ansettelse kunne søke opprykk til professor, jf. forskriftens § 2-1.

Instituttet er i en oppbyggingsfase og det er viktig at søkerne har evne og vilje til å bidra til utviklingen av utdanningstilbudet innen rettsvitenskap og den rettsvitenskapelige forskningen ved Universitetet i Agder. Evne til samarbeid, personlig egnethet og engasjement vil bli tillagt vekt ved vurderingen av søkerne. Ved prioriteringen mellom kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på instituttets undervisningsbehov. Vi etterspør særlig kompetanse innen velferdsrett, da vår undervisningsportefølje innen dette fagområdet er omfattende og i vekst.

Undervisningsspråket er norsk, og det kreves derfor gode skriftlige og muntlige norskkunnskaper ved tilsetting.

Det kreves dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Søkere som ved tilsetting ikke kan dokumentere slik basiskompetanse må skaffe seg dette i løpet av to år, eventuelt gjennomgå UiAs kurs i universitetspedagogikk.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren.

Vi tilbyr

  • Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø med stor faglig frihet, rom for individuell utvikling
  • Mulighet til å bidra til videreutviklingen av den norske juristutdannelsen
  • Gode velferdsordninger og en god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr. 658 300-731 400 bto pr. år, kode 1198 førstelektor, kr 658 300- 731 400 bto pr år eller kode 1009 universitetslektor kr 597 400-658 300 bto pr år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Den som tilsettes har rettigheter og plikter etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for vitenskapelige stillinger, og må påregne endringer i organisering og arbeidsoppgaver.

Tilsetting foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og det er et personalpolitisk mål for Universitetet i Agder å oppnå en balansert sammensetning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, alder eller funksjonsevne.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk ved å benytte linken «Søk stillingen».

Følgende dokumentasjon må lastes opp sammen med den elektroniske søknaden:

  • CV
  • vitnemål
  • relevante attester
  • fullstendig oversikt over eventuell vitenskapelig produksjon og andre relevante aktiviteter
  • inntil fem vitenskapelige arbeider som søker ønsker tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
  • en kort redegjørelse for de vedlagte vitenskapelige arbeider
  • bedømmelse av eventuell doktoravhandling

Det er søkernes ansvar innen fastsatt tid å sende inn fullstendig dokumentasjon. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere deg som søker dersom det mangler vedlegg i søknaden.

Søknadsfrist 16. november 2018.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Instituttleder Ingvill Helland Göller, tlf. 38141679, e-post ingvill.helland@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS