Stilling:

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i spesialpedagogikk

Søknadsfrist 9. oktober 2018

Universitet i Agder

Universitet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Ved Universitetet i Agder er det ledig inntil tre 100% midlertidige stillinger fra 01.01.2019 til 31.12.20 med mulighet for forlengelse, som førsteamanuensis/ førstelektor/universitetslektor i spesialpedagogikk ved Institutt for pedagogikk, Fakultet for humaniora og pedagogikk. Hovedarbeidssted er Campus Kristiansand, men det kan også påregnes noe undervisning på Campus Grimstad.

Instituttet for pedagogikk har for tiden ca. 50 ansatte i vitenskapelige stillinger og ca.10 ph.d-kandidater. Instituttet tilbyr utdanninger i spesialpedagogikk som bachelorstudium, videreutdanning og masterprogram; pedagogikk som årsstudium, bachelorstudium og masterprogram; og ph.d. i pedagogikk der spesialpedagogikk inngår som en av 4 fordypninger. I tillegg er instituttet tilknyttet praktisk-pedagogisk utdanning (PPU), grunnskolelærerutdanning og barnehagelærerutdanning.

Den som tilsettes, vil få sine arbeidsoppgaver i tilknytning til fakultetets studietilbud, med særlig vekt på studier innenfor bachelor- og/eller master i spesialpedagogikk, «comparative educational studies» og/eller faglærerutdanning for tospråklige. Vedkommende vil inngå i en stab som har ansvar for instituttets samlede undervisningsbehov og eksterne virksomhet. Den som tilsettes må kunne ivareta faglig administrasjon, praksisoppfølging, ta del i arbeidet med å videreutvikle fagets profil samt bidra til den daglige driften av studieprogrammene.

Det vil prioriteres søkere med vitenskapelig kompetanse, undervisningserfaring fra høgskole/universitet og erfaring fra spesialpedagogisk arbeid i grunnskole og/eller videregående skole, evt. erfaring fra hjelpeapparatet tilknyttet disse (f.eks. PPT, NAV). Det vil bli lagt vekt på god kjennskap til det norske skolesystemet, men internasjonal erfaring er også en fordel. Ytterligere pedagogiske kvalifikasjoner, samarbeidsevne, kreativitet, initiativ og evne til å arbeide systematisk og målrettet vil også bli tatt i betraktning.

Det er ønskelig at søkeren har utdannings-/forskningskompetanse og/eller arbeidserfaring innenfor ett eller flere av følgende områder:

- livskvalitet og levekår

- «international and comparative education»

- flerspråklighet og flerkulturell pedagogikk

- funksjonshemming og funksjonshemmende barrierer

- inkluderende opplæring i et internasjonalt perspektiv

Søkere må ha minimum hovedfag/mastergrad i spesialpedagogikk eller pedagogikk med fordypning i spesialpedagogikk eller tilsvarende, fortrinnsvis med forskning- og utviklingsarbeid utover dette. Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger fastsatt av Kunnskapsdepartementet 9. februar 2016, med hjemmel i lov om universiteter og høyskoler § 6-3 sjette ledd.

Undervisningsspråket er primært norsk/et annet skandinavisk språk, og noen emner tilbys på engelsk. Det kreves derfor at søkeren behersker norsk/et annet skandinavisk språk og engelsk skriftlig og muntlig fra første arbeidsdag.

Den som tilsettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad avspeile mangfoldet i befolkningen, og det er et personalpolitisk mål for Universitetet i Agder å oppnå en balansert sammensetning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, alder eller funksjonsevne.

Kvalifikasjonene vil bli vurdert av en vurderingskomite. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Tilsetting foretas av Tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr 524 200 - 658 300 bro pr år, kode 1198 førstelektor, kr 524 200 - 658 300 bto pr år, eller kode 1009 universitetslektor, kr. 442 400 - 586 500 bto pr år.For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknaden sendes elektronisk. Benytt linken "Søk stillingen". Følgende dokumentasjon skal vedlegges den elektroniske søknaden:• CV med en komplett publikasjonsliste• attesterte kopier av vitnemål og attester• inntil 10 vitenskapelige arbeider som søkeren ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere deg som søker dersom det mangler vedlegg i søknaden.

Søknadsfrist: 09.10.18

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Instituttleder Inger Marie Dalehefte, tlf. 38 14 11 95, epostadresse inger.m.dalehefte@uia.no eller
  • Seniorrådgiver Sevleta Memic, tlf. 38 14 20 94, epostadresse sevleta.memic@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS