Stilling:

Postdoktor i markedsføring

Søknadsfrist 9. september 2018

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal være en drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskapning og innovasjon. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Norsk hotellhøgskole, som er en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet, tilbyr studier og driver forskning innenfor hotell- og reiselivsledelse. Fagmiljøet er unikt av sitt slag og er det fremste forsknings- og kompetansesenter innenfor sine fagområder i Norden, og er medlem av det verdensomspennende nettverket Hotel Schools of Distinction. Instituttet har et utstrakt samarbeid med hotell-, restaurant- og reiselivsnæringene. Det er i dag 30 ansatte og 470 studenter tilknyttet instituttet.

Universitetet i Stavanger har ledig treårig åremålsstilling som postdoktor i markedsføring ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Norsk hotellhøgskole (NHS). Stillingen er ledig fra 01.09.2018.

Formålet med stillingen er å styrke forskningen på NHS, samt gi forskere med doktorgrad innenfor det aktuelle fagområdet anledning til videre kvalifisering med sikte på faglig toppstilling. Den som ansettes vil bli del av et tverrfaglig miljø av forskere innenfor ledelse, markedsføring, organisasjonspsykologi, reiseliv og strategi. Postdoktorprosjektet vil kunne tilpasses den enkeltes forskningsinteresser og bakgrunn, men vi er primært på jakt etter en kandidat med markedsføringsbakgrunn og forskningskompetanse innenfor beslutningsteori eller atferdsdesign. Kandidater motivert til å studere markedsføring i en reiselivs- eller vertskapskontekst er spesielt interessante.

Søkere til stillingen må ha sterk faglig bakgrunn med doktorgrad av nyere dato innenfor markedsføring, forbrukeratferd, psykologi eller tilsvarende. De må i tillegg ha erfaring med gjennomføring av eksperimentelle studier innenfor markedsføring, beslutningsteori eller atferdsdesign, ha solide kunnskaper i kvantitativ metode og dataanalyse, og beherske både skriftlig og muntlig engelsk flytende. Av denne grunn vil all kommunikasjon med NHS, herunder søknad, prosjektskisse, intervjuer og presentasjoner foregå på engelsk. NHS er opptatt av at våre forskere skal være tospråklige i den forstand at man både skal kunne formidle forskningsresultater til andre akademikere, og til nærings- og samfunnsliv. Erfaring fra FoU-samarbeid med næringslivet vil derfor telle positivt.

Søkeren må fremlegge beskrivelse og plan for gjennomføring av et treårig forskningsprosjekt. Det må fremgå eksplisitt av søknaden på hvilken måte prosjektet vil kunne bidra til søkerens kompetanseoppbygging.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju, og søkere som når dette stadiet vil blant annet bli vurdert i forhold til prosjektets relevans, kvalitet og gjennomførbarhet. Stillingen utlyses med forbehold om budsjettgodkjenning, og det kan bli aktuelt å heller ansette i tilknytning til et eksternt finansiert prosjekt rettet mot mat for morgendagens eldre. Det vil ved ansettelse derfor telle positivt dersom kandidatene har bakgrunn innenfor mat/næringsmidler, enten i form av utdanning, erfaring eller begge deler. Det er også en forutsetning at søkerne snakker flytende norsk eller et annet skandinavisk språk. Søkere bes angi i søknaden om de også er interessert i stillingen skulle den knyttes til dette prosjektet.

Kvalifikasjoner innenfor nyskapning, innovasjon og kommersialisering av forskning vektlegges ved ansettelse i vitenskapelige stillinger ved universitetet.

Forskningsarbeidet skal gjennomføres ved Universitetet i Stavanger. Det forutsettes at den som ansettes arbeider 75% av tiden med forskningsprosjektet, og at vedkommende utgjør en del av det faglige miljøet ved fakultetet og universitetet.

I prosjektperioden inngår 25% pliktarbeid i form av undervisning og veiledning. Postdoktor vil det første året delta på NyTi, som er universitetets veiledning- og integreringsprogram for nyansatte som skal undervise.

Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ, l.pl 17.510, kode 1352, kr 537.000 - 650.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Stillingen gir automatisk medlemskap i Statens Pensjonskasse som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til Kirsten Sikveland, tlf. 51833701, epost kirsten.sikveland@uis.no.

Søknad registreres i et elektronisk skjema på jobbnorge.no.

Relevant utdanning og erfaring skal registeres i skjemaet. Prosjektbeskrivelse og -plan, vitnemål, attester, publikasjonsliste, inntil 15 publikasjoner og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden i separate filer. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS