Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetslektor i pedagogikk

Søknadsfrist: 10.04.2019

Om stillingen

Ved Fakultet for Humaniora- idrett og utdanningsvitenskap er det ledig inntil to faste 100 % stillinger som universitetslektor i pedagogikk.

Stillingene er knyttet til Institutt for pedagogikk og nærmeste overordnede er instituttleder/nestleder. Arbeidssteder er studiested Notodden og Porsgrunn. Hovedarbeidssted vil avklares i løpet av tilsettingsprosessen. Det må imidlertid påregnes noe undervisning på instituttets øvrige studiesteder.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte

campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Stillingene er i hovedsak knyttet til grunnskolelærerutdanningen, men det kan også være aktuelt å knytte stillingene til instituttets andre programmer.

For å nå våre ambisjoner om å utvikle fremtidsrettede lærerutdanninger og masterutdanninger søker vi engasjerte og innovative medarbeidere, som gjennom undervisning og forskning kan utvikle profesjonelle og engasjerte lærere og pedagoger for våre nye generasjoner. Arbeidsoppgaver vil blant annet innbefatte undervisning og veiledning tilknyttet lærer- og masterutdanningene, forsknings- og utviklingsarbeid relatert til profesjonsdannelse og integrasjonen mellom teori og praksis.

USN har e-læring, nett- og samlingsbasert undervisning som satsningsområde, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier. Fakultetet tilbyr nyansatte opplæring i bruk av e-læring.

Kvalifikasjoner

Søkere må ha master/hovedfag innenfor et pedagogisk fagområde eller tilsvarende. Videre bør søkere ha god kjennskap til lærerutdanningenes praksisfelt (grunnskole og/eller videregående skole). Erfaring fra arbeid med praksisfeltet vil bli vektlagt.

Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og innhold. Vi vil derfor at våre undervisere skal ha erfaring fra eller ha motivasjon til å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning.

For tilsetting som universitetslektor kreves mastergrad eller tilsvarende kompetanse innenfor aktuelt fagområde. Relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og relevant yrkespraksis, herunder undervisningserfaring fra skole og/eller lærerutdanning vil tillegges vekt.

Det vil også tillegges stor vekt på søkerens motivasjon til å kvalifisere seg til førstestilling. Søkere må vedlegge en plan på 3-5 år for kompetanseheving til førstestillingsnivå, jf. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Det forutsettes pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i universitets- og høgskolepedagogikk og minst 1 års undervisningserfaring. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år.

Den tilsatte må kunne undervise i et av de skandinaviske språkene (norsk, svensk eller dansk) og engelsk.

Personlige egenskaper

Den som tilsettes må ha evne til å arbeide selvstendig og i fagteam. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver
  • gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer
  • god pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Universitetslektor (kode 1009): NOK 430 100 – 600 200 per år.

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og tjenesteansiennitet. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttnestleder Carl-Magnus Nystad, tlf +47 91 58 46 12

For spørsmål om søknadsprosessen:Personalkonsulent Mona H. Matsen, epost Mona.Matsen@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner
  • Liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Relevante vedlegg må lastes opp sammen med CV/søknad i rekrutteringsportalen Jobbnorge og det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS