Stilling:

Universitetslektor ved NSSF i utdanningsprogrammet DBT

Søknadsfrist 05.09.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Om stillingen

To faste 50 % stillinger som universitetslektor (SKO 1009) i DBT (utdanningsprogrammet i Dialektisk atferdsterapi) er ledig ved Institutt for klinisk medisin, Klinikk psykisk helse- og avhengighet, Nasonalt senter for selvmordsforskning - og forebygging (NSSF).

NSSF er et forskningssenter under Klinikk psykisk helse og avhengighet med cirka 20 ansatte. NSSFs målsetting er å utvikle, vedlikeholde og spre kunnskap for å redusere antall selvmord og selvmordsforsøk. Senteret har to forskergrupper, drifter tre utdanningsprogram og driver omfattende undervisnings- og formidlingsvirksomhet.

For ytterligere informasjon om NSSF:

https://www.med.uio.no/klinmed/forskning/sentre/nssf/

Utdanningsprogrammet i DBT ved UiO er Norges eneste tilbyder av DBT-opplæring, samt eneste godkjente og assosierte samarbeidspartner med Linehan gruppen/ Behavioral Tehc (USA), i norden. Vi har fram til nå utdannet 350 DBT-terapeuter som jobber innen psykisk helsevern, og veileder en rekke team i spesialisthelsetjenesten.

Utdanningsprogrammet har nå behov for å utvide sitt team. Utdanningsprogrammet består i dag av leder/forsker i 50% stilling, en DBT lærer/universitetslektor i 20 % stilling, samt en koordinator i 70% stilling. Tre veiledere er knyttet til virksomheten på oppdragsbasis. Det er stor interesse for utdanningen, for vår veiledning og vårt fagutviklingsarbeid, og vi driver spennende implementeringsarbeid og forskning omkring DBT nasjonalt og internasjonalt.

Arbeidsoppgaver

Lede opplæringsvirksomhet, undervisning og veilede på utdanningsprogrammet i DBT.

Utarbeidelse av faglig innhold i ulikt materiell for e-læringsplattformer.

Utarbeidelse av materiell tilpasset nye brukerarenaer som barnevern og skole.

Bistå med kvalitetsutviklingsarbeid i samarbeid med regionale helseforetak og drive nettverksarbeid.

Selvstendig videreutvikle kommunikasjonsvirksomheten overfor alle samarbeidspartnere, herunder brukere.

Mer om stillingen

Stillingen er en undervisningsstilling som er tillagt 75 % undervisning , 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon.

Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Kvalifikasjonskrav

  • Søkere må ha utdanning som psykolog eller lege. Godkjenning som psykologspesialist, eller spesialistgodkjenning i psykiatri/barne- og ungdomspsykiatri vil bli foretrukket
  • Søkere må ha DBT-terapeut kompetanse
  • Søkere må ha undervisningskompetanse
  • Søkere må ha god kjennskap til helsetjenestene i Norge.
  • Søkere må ha systematisk og klar skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

  • Søkere må ha evne til selvstendig arbeid, fleksibilitet og gode samarbeidsevner.
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 586.500,- til kr 631.700,- avhengig av kompetanse i en 100 % stilling
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Vitnemål, attester og annen dokumentasjon vil eventuelt etterspørres senere.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt på intervju.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Utdanningsprogrammets leder, Phd og førsteamanuensis Anita J. Tørmoen epost a.j.tormoen@medisin.uio.noved spørsmål om innhold i stillingen.

Administrativ leder Anita Kjølsrud epost: anita.kjolsrud@medisin.uio.no ved spørsmål om tilsetting, søknadsprosessen og lønn.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS