Stilling:

Seniorkonsulent / rådgiver innen personaladministrasjon

Søknadsfrist 15.08.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN) har en lang og stolt tradisjon innen forskning og utdanning i de klassiske realfagene. Fakultetets virksomhet dekker også et bredt spekter av tverrfaglig forskning og ligger i front i Europa på flere områder. Fakultetet driver framtidsrettet utdanning, forskning og innovasjon innen realfag og teknologi og har 800 doktorgradskandidater, 600 vitenskapelig ansatte og 470 teknisk/ administrativt ansatte og 6000 studenter. Fakultetsadministrasjonen bistår enhetene ved fakultetet i den daglige drift og har samtidig et overordnet koordineringsansvar for fakultetet som helhet. Fakultetsadministrasjonen har rundt 100 ansatte fordelt på fem seksjoner.

Om stillingen

Ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets administrasjon er det ledig stilling som personalkonsulent (seniorkonsulent/rådgiver).

Personalfunksjonen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet er samlet på fakultetsnivå. Ledelsen ved fakultetets enheter fungerer som oppdragsgivere for personalkonsulentene, mens arbeidsgiveransvaret ligger på fakultetsnivå.

Arbeidsoppgaver

Personalkonsulenten vil inngå i et team av 5 personalkonsulenter som betjener fakultetets enheter.

Den som tilsettes vil drive veiledning og gi råd til ledere ved fakultetet innen hele spekteret av personalfaglige spørsmål. Den vil også foreta saksbehandling innen hele personalfeltets bredde. Det inkluderer blant annet tilsettingsprosesser og fratredelser, permisjoner, feriespørsmål, lønnsforhandlinger m.m.

Utvikling og vedlikehold av rutine- og prosessbeskrivelser, rapportering og utredning er også en del av arbeidsoppgavene.

Kandidater med arbeidsrettslig erfaring kan også bli gitt ansvar for oppfølging av oppsigelses- og disiplinærsaker.

Kvalifikasjonskrav

Stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høgskole, f.eks. HR, administrasjon, ledelse eller juridiske studier, minimum tilsvarende bachelorgrad. Arbeidserfaring fra personalarbeid kan erstatte utdanningskravet.

Erfaring fra personalforvaltning er et krav, fortrinnsvis fra universitets- og høgskolesektoren. God kjennskap til lov- og avtaleverk fra offentlig sektor er en forutsetning.

God skriftlig og muntlig fremstillingsevne, på både norsk og engelsk, er et krav.

Gode IT-ferdigheter og erfaring med MS Office er en forutsetning. Vi bruker ePhorte som saksbehandlingssystem, SAP HR som personalsystem og Jobbnorge som rekrutteringssystem. Erfaring med disse systemene er en fordel.

For tilsetting som rådgiver kreves det god kjennskap til og erfaring med alle stillingens arbeidsområder. For tilsetting som rådgiver kreves det videre erfaring med arbeidsrettslige spørsmål. Det er ønskelig med både praktisk erfaring med behandling av arbeidsrettslige spørsmål og arbeidsrett som en del av fagkretsen. Du må ha god lovforståelse og evne til å sette deg inn i rettspraksis.

Personlige egenskaper

Som vår nye medarbeider må du være ansvarsbevisst og serviceinnstilt, og du må være systematisk og strukturert.

Du bør være interessert i faglig utvikling. Som bindeledd mellom kolleger må du være flink til å ta til deg og formidle kunnskap videre til andre.

Du bør trives med å sitte i kontorlandskap. Personlig egnethet og gode samarbeidsevner vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • avlønning som seniorkonsulent, SKO 1363, i spennet 472 300 – 544 400, avhengig av ansiennitet og kompetanse
  • avlønning som rådgiver, SKO 1434, i spennet 497 000 – 555 100, avhengig av ansiennitet og kompetanse
  • et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger, blant annet fleksitid, trening i arbeidstiden og sommertid i perioden 15/5 – 14/9.

Søknaden skal inneholde

  • søknad
  • CV med informasjon om utdanning og tidligere stillinger
  • kopier av vitnemål og attester
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Evt. ved lederstilling med mindre enn 40 % kvinneandel: Kvinner oppfordres spesielt til å søke.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Seksjonssjef Frank Aasmund Sarnes, telefon 22855288, e-post: f.a.sarnes@mn.uio.no eller
  • Rådgiver Torunn Standal Guttormsen, telefon 22854272, e-post: t.s.guttormsen@mn.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt personalkonsulent Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no, telefon 22 85 16 06.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS