LEDIG STILLING VED UNIVERSITETET I BERGEN

Vitskapleg assistent - Institutt for informatikk

Søknadsfrist: 17.12.2021

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er ein anerkjend utdannings- og forskingsinstitusjon, organisert i sju fakultet og omlag 54 institutt og faglege senter. Campus ligg i sentrale delar av Bergen med universitetsområde på Nygårdshøyden, Haukeland, Marineholmen, Møllendalsveien og Årstad.


Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet består av sju institutt og en rekke sentre. Les meir om fakultet og tilhøyrande institutt.

UiB - Kunnskap som formar samfunnet

Gjennom eit sterkt og tett samspel med omverda - globalt, nasjonalt og lokalt - skal vi medverke til eit samfunn bygd på kunnskap, ferdigheiter og haldningar.

Vil du vere med å forme framtida?

Vitskapleg assistent

Ved Institutt for informatikk er det ledig ei midlertidig stilling som vitskapeleg assistent.

Stillinga er for ein åremålsperiode på 2 år med oppstart frå 1. februar 2022.

Om instituttet

Digitalisering av næringsliv, offentleg forvaltning og utdanning gjer at informatikk spelar ei stadig viktigare rolle i samfunnsutviklinga. Forsking og utdanning i informatikk er avgjerande for at den digitale transformasjonen av samfunnet skal lykkast. Institutt for informatikk bidreg til dette gjennom åtte etablerte forskingsgrupper som leverer forsking og utdanning av høg internasjonal kvalitet innan algoritmar, bioinformatikk, maskinlæring, optimering, programmeringsteori, sikker kommunikasjon, visualisering og fagdidaktikk. Instituttet tilbyr moderne og oppdatert utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. På grunn av den sentrale rolla som informatikk spelar i samfunnet, er instituttet i sterk vekst når det gjeld talet på studentar, forskingsretningar og tilsette. Vi har i dag om lag 900 studentar, 150 tilsette, deriblant 37 førsteamanuensar og professorar.

Arbeidsoppgåver:

Den som vert tilsett skal vere knytt til fagdidaktikkgruppa, som blant anna har ansvar for undervisninga for nokre av dei største kursa vi undervisar ved instituttet.

Arbeidsoppgåvene til assistenten kan grovt delast i to:

1. Teknisk assistanse, mellom anna vedlikehald og vidareutvikling av eksisterande skriptar og system for automatisk retting og tilbakemelding til studentar, (VM-er ved NREC, gitlab og mitt.uib), lage instruksjonsmateriell for teknisk oppsett ("kom i gang med git"), og vere teknisk kontaktperson for CodeGrade-modulen i mitt.uib.

2. Innhaldsutvikling, mellom anna utvikle stillaskode av god kvalitet for øvingar i kurset INF101 / fasitløysingar (~50%), utvikle og gjennomgå Python-øvingar i kurset INF100, saman med emnespesialistar (~30 %), INF113-støtte med oppgåver (C) (~20 %)

Kvalifikasjonar og eigenskapar:

  • Du må ha oppnådd mastergrad eller tilsvarande utdanning i informatikk.
  • Du må vere komfortabel med Git kommandolinje, ha enkle Linux sysadmin-ferdigheiter (til dømes kunne administrere ein VM på NREC, pakkeinstallasjon, cron), skriptbasert interaksjon med web-API-er (skript er i Python), Gitlab CI / testløparar, Lerret / mitt.uib, Discord-robotar
  • Du må ha kjennskap til unittesting (til dømes. pytest, JUnit)
  • Du må ha kjennskap til Python, Java, C
  • Du må ha gode kode-/programmeringsferdigheiter
  • Du må ha gode skriftlege og munnlege norsk- og engelskkunnskapar, mellom anna for å kunne skrive rettleiingar og andre dokument.
  • Personlege og mellommenneskelege eigenskapar vil også bli vektlagt, mellom anna:

- gode kommunikasjons- og formidlingsevner skriftleg og munnleg

- evne til å arbeide sjølvstendig, strukturert og effektivt

- gode samarbeidsevner

- fleksibilitet og god serviceinnstilling

Vi tilbyr:

  • Eit godt og fagleg stimulerande arbeidsmiljø
  • Løn etter lønssteg 54 (kode 1020) i det statlege lønnsregulativet. Dette utgjer ei årsløn på kr 491 200 brutto. For spesielt kvalifiserte søkjarar kan vi vurdere høgare løn.
  • Medlemsskap i Statens pensjonskasse
  • Gode velferdsordningar

Søknaden skal innehalde:

  • Ei kort utgreiing om din bakgrunn og motivasjonen for stillinga.
  • Namn og kontaktopplysningar til to referansar.
  • CV
  • Karakterutskrifter og vitnemål
  • Relevante attestar

Søknad og vedlegg med attesterte omsetjingar til engelsk eller eit skandinavisk språk må lastast opp i JobbNorge innan 17.12.2021

Generell informasjon:

Utfyllande opplysningar om stillinga kan ein få ved å vende seg til:

For HR-relaterte førespurnader, ta kontakt med HR-konsulent Lene Sørheim.

Tilsetting er underlagt godkjenning i henhald til loven om eksportkontroll.

Den statlege arbeidsstyrken skal i størst mogleg grad spegle mangfaldet i befolkninga. Personar med innvandrarbakgrunn og personar med nedsett funksjonsevne blir oppmoda om å søkje stillinga.

Universitetet i Bergen nyttar meirinnsyn ved tilsetjing i vitskaplege stillingar.

Opplysningar om søkjaren kan bli gjort offentlege sjølv om søkjaren har oppmoda om ikkje å bli ført på søkjarlista. Dersom oppmodinga ikkje blir teke til følgje, skal søkjaren varslast om dette.

Nærare om tilsettingsprosessen her.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS